Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

5 Nisan 2013 Cuma

Fark

Tarih: M.Ö. 340-310

Tieba gitgide daha da alışmaya başladı büyük çiftlikteki hayatına. Hem daha ağır işlerde çalışmışlığı da vardı, nane tarlasındaki bu işi o kadar da güç değildi. Üstelik nane kokularının arasında çalışmak bir nebze de olsa ona, kazma ve tırmık tutmaktan nasırlaşan avucunun ve geçen hafta yatırıldığı falaka yüzünden sızlayan ayak tabanlarının acısını unutturuyordu. Tieba hem vahşi görünümlü hem de güçlü bir adamdı, bıraksalar bir ayının bile anasını belleyebilecek kuvvetli kolları vardı. Üstelik zeki de sayılırdı.

Hasat dönemiydi, Tieba o gün yarım mina (yaklaşık 250 gram) kadar nane toplayabilmiş, üstüne de muhtemelen bir köpek sürüsü tarafından kırılan çiti onarabilmişti. Tieba ve arkadaşları günün sonunda başlarında bekleyen iki beyaz adama ellerindeki sepette ne kadar nane olduğunu gösteriyor ve böylece karınlarını doyuracak kadar yiyecek almaya hak kazanıyorlardı. Tieba sepetini gösterdi, beyaz adam onayladığını belirtme maksadıyla başını salladı. Tieba'nın hemen arkasında da her gün aynı barakada uyuduğu o komik suratlı kız vardı. Tieba bu zamana kadar ona adını bile sormamış, kim olduğuyla ilgilenme gereği duymamıştı. Kızın sepetinde nereden baksan beşte bir mina edecek kadar nane vardı, beyaz adam bunu beğenmedi ve Tieba'nın sepetini göstererek kıza "Aranızdaki fark ne? O bu kadar çalışırken sen ne yapıyordun?" diye bağırdı. Tieba ve arkadaşları, beyaz adamlardan ayrı bir yere sıçıyorlardı, zira onların bokundan gübre olarak faydalanılıyordu. Kimi zaman bu gübrelerden minik bir dağ olması bekleniyor, ancak o zaman kölelere kendi boklarını toplamaları söyleniyordu. Beyaz adam, komik suratlı kızı kolundan tuttu ve diğerlerine de kendisini takip etmelerini emretti. Adam, kızı kölelerin pislediği minik avluya götürdü ve kızın kafasını o boktan oluşan dağa batırarak küfürler yağdırdı. Tieba, kendisini şanslı hissediyordu, çünkü kendisi bu çiftlikte daha yeni olmasına rağmen ancak on vuruşluk bir falaka ile cezalandırılmıştı. Bu sırada muhtemelen kızın akrabası olan siyah bir adam, beyazlara yalvararak af diledi, ancak diğer beyaz adam onu da kafasından tutarak aynı pisliğin içine batırdı.

Tieba o gün ilk defa bir insanın ezilmesine, güçsüz gözükmesine ve dışlanmasına sebep olmuştu. Eğer o kadar nane toplamasaydı, belki de kızın durumu normal gözükecek ve cezalandırılmayacaktı. Kızın akrabası da sırf af dilediği için cezalandırılmayacaktı. Tieba o gün iki şeyi daha iyi anladı. Birincisi, eğer bu hayatta insan gibi yaşamak istiyorsa daha çok çalışmalı, beyaz adamın ondan istediklerini yerine getirmeliydi. İkincisi ise asla bir başkası için af dilememeli, onun hakkını savunmamalıydı.

Yirmi yıl kadar sonra Tieba, çalışkanlığı, azmi ve sessizliği ile kölelerin şefi hâline gelmişti. En kötü durumdaki beyazdan bile kötü durumdaydı, fakat o kölelerin en seçkiniydi. Artık tarlada ağır işlerde çalışmıyordu. Tembellik yapan, yeterince verimli çalışmayan köleleri azarlıyordu. Yanında beyaz bir adam varsa sık sık çaktırmadan beyaz adamın yüzüne bakıyor, onun nabzını kontrol ediyordu. Böylece eğer beyaz adamın yüzünü ekşittiği bir köle varsa hemen beyaz adama yaranmak için o köleyi azarlıyordu.

Hizmetinin yirminci yılında çiftliğin sahibi, Tieba'ya üstünde birkaç taş olan ve normal insanların giydiğine benzer bir giyecek armağan etti. Bu, bir köle için büyük bir onurdu. Tieba diğer kölelerin yanında asla giysisiyle övünmüyor, bunu sözleriyle dışa vurmuyordu, fakat övünmek ve gurur duymak bir insanın davranışlarına ne kadar yansırsa en az o kadar kasılıyordu. Tieba zeki bir adamdı, eğer kendisi giysisiyle övünür ve farklı olduğunu kendi ağzıyla söylerse biraz komik duruma düşebilirdi. Fakat o bunu söylemeden diğer köleler Tieba'nın ne kadar farklı olduğunu anlamalıydı.

Tieba artık çiftliğin büyük köşkünde kalıyordu. Soyluların lisanına da alışmıştı, fakat onlar gibi konuşmayı tam olarak beceremiyordu. Yine de Tieba, kölelerle konuştuğu zaman onlara caka satmak için bazen soylulardan duyduğu kelimeleri konuşmasının arasına serpiştiriyordu. Böylece Tieba, daha farklı biri olduğunu diğer kölelere çaktırmadan hissettirebiliyordu. Üstelik köleler bu dili kullanmıyordu bile fakat bunun bir önemi yoktu, zira bu şekilde farklılığını ispat edebiliyordu.

Yirmi yılda bu çiftliğe çok köle uğramış, yaklaşık üçte biri de ölmüştü. Bu kölelerin bir kısmı işkencelere dayanamadığından, bir kısmı açlıktan, bir kısmı da hastalıktan ölmüştü. Tieba, böylesi bir ortamda gerçekten çok şanslı ve çok farklıydı. Her gün yüzüne baktığı insanların büyük kısmı kendisinden çok daha kötü koşullarda yaşarken, kendisi nasıl da büyük bir nimete sahipti.

Kasabada Tieba'nın yaşadığı çiftlik gibi bir büyük çiftlik daha vardı ve bu kasabanın toplam nüfusu 300 kadardı. Çiftlik sahibi soylu ailelerin üye sayısı 17, bu soyluların yardımcısı beyaz adamların sayısı da 35 kadardı. Kasabanın geri kalan nüfusunu köleler oluşturuyordu.

Ve bu köleler, tek bir gün bile tükürüğüyle boğabilecekleri sahiplerine başkaldırmayı akıllarından geçirmediler. Aklından geçiren olduysa da tek bir gün, tek bir an bile buna yeltenmediler. Zira onların yiyecek bulmak, işkenceden kurtulmak ve hata yapmadan çalışabilmek gibi çok daha büyük dertleri vardı.

Tieba ise vahşi görünümlü, güçlü ve zeki bir adamdı.

Tarih: M.S. 2000-2030

Caner o gün sınıfta "Ders bitse de eve gidip yeni aldığım oyunu oynasam" diye düşünüyordu. Üstelik ders sosyal bilgilerdi ve bu ona çok sıkıcı geliyordu. Caner zeki bir çocuktu, yaşıtları sümüğünü koluna silerken, o daima göt cebinde bir paket peçete taşırdı. Görgülü, medeni bir çocuktu.

Caner düşünceler alemine dalmışken öğretmeninin bağırmasıyla yeniden dünyaya bağlandı. Öğretmen, sınıftaki çocuklardan birine çok konuştuğu için kızıyordu. Bu sırada Caner'in yanında oturan çocuk öğretmeninin sözünü kesti: "Öğretmenim, o konuşmuyordu valla". Öğretmen hem sözünün kesilmesine, hem de kendisinin yanlış kişiye kızarak hata yapmış olmasına sinirlendi. Ufacık bir velet kendisinin yanlış yaptığını söylüyordu, sinirini o çocuğa kızarak çıkardı: "Sen onun avukatı mısın? İkiniz de yarın sayfa 30'u defterinize yirmi kere yazacaksınız". "Ama öğretmenim...", "Sus, bir de cevap mı veriyorsun?"

Caner o gün iki şeyi çok iyi anladı. Birincisi, asla bir başkasının hakkını savunmamalı, etliye sütlüye karışmamalıydı. İkincisi ise, başındaki insanın ondan istediklerini kusursuzca yerine getirmeliydi.

Yıllar sonra Caner iyi bir üniversiteden mezun olup, ayda 2.700 lira maaşla bir plazada işe başladı. Fakat kısa sürede çalışkanlığı ve itaatkârlığı sayesinde terfi alarak maaşını üçe, hatta dörde katladı. Tabi bunda patronu ile olan sağlam ilişkisinin payı da büyüktü.

Şirket toplantılarında eğer birisi bir espri yaparsa, hemen patronunun suratına bakıyordu. Eğer patronu o şakaya gülüyorsa, o da gülüyordu. Ve eğer patronu o günkü sikimtırak meymenetsiz ruh hali yüzünden bu şakayı densizce buluyorsa, kendisi de arkadaşını uyarıyor veya ağzıyla "cık cık" yapıp başını "olmadı" dercesine yana doğru sallıyordu.

Caner gittikçe daha iyi kıyafetler ve daha lüks elektronik cihazlar alabilecek hâle geldi. Bu sırada otomobilini de yeniledi. Kendisi, içinde yaşadığı ülkenin insanlarının çok büyük kısmından daha üstün olanaklara sahipti, diğerlerinden daha farklıydı. Fakat bu üstünlüğünü asla kendisi dile getirmiyordu. Bunun yerine iş arkadaşlarıyla çok eğlendiğini belirten on çeşit mezeyle dolu rakı sofrası fotoğraflarını, Facebook adı verilen ve her insana nelere sahip olduğunu gösterebildiğin sanal ortamda yayınlıyordu. Böylece insanlara ne kadar farklı olduğunu ispat edebiliyordu. "IPhone'un yeni modelini çıktığı an rahatlıkla alabilirim" demiyordu, bu onu komik bir duruma sokardı ve Caner zeki bir adamdı. Bunun yerine esprili ama cefakar bir şekilde "IPhone 7 çıksa da şu külüstürden kurtulsak" diyerek gücünü belli ediyordu.

Caner artık çalıştığı şirket toplantılarında "Bu konudaki risk management'ınızı yetersiz buluyorum. Derhal bana son aldığınız mail'ı forward'layarak info'da bulunun" diyordu. Lisanı bir anda nasıl da değişivermişti. Çeşitli bilgisayar efektleriyle kendisini olduğundan daha yakışıklı gösteren fotoğraflarının altına "Die darling die" yazabiliyordu artık. Üstelik etrafındaki kimse bu dilde konuşmuyordu bile. Olsun, onun için önemli olan ne kadar farklı birisi olduğunu gösterebilmekti.

Caner zeki, modern ve medeni bir adamdı.

Her gün saat sabah 7'de kalkmak ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına patronunu daha çok zengin etmek için çalışmak zorunda olmasına rağmen artık kölelik diye bir şey yoktu. Dünya artık daha medeni bir yerdi. Sırf bir terfi alabilmek adına patronuna daha çok yaranmak zorunda olmasına ve kendisini diğer insanların büyük çoğunluğundan üstün görmesine rağmen sınıf farkı diye bir şey de yoktu. Dünya artık çağdaş bir yerdi. Kölelik, sınıf gibi çağdışı uygulamalara yer yoktu artık dünyada.

Caner gibi ve keyfi Caner kadar yerinde olmayan onun gibi milyonlarca insan vardı Caner'in yaşadığı yerde. Fakat bu insanlar bir gün bile tükürüğüyle boğabilecekleri ve sürekli çalışarak daha zengin etmekte oldukları sahiplerine başkaldırmayı akıllarından geçirmediler. Akıllarından geçirseler de bunun için asla bir şey yapmadılar. Zira onların telefon faturası ödemek, eskidiğine inandıkları malın yenisini almak ve diğerlerine ne kadar farklı olduklarını ispatlamak gibi daha önemli dertleri vardı.

Caner zeki, modern ve medeni bir adamdı.

En sevdiği tarihi kişi Spartacus, en sevdiği film ise Dövüş Kulübü'ydü.

Görünmez parmaklıkların var olmadığına inanıyordu.

325 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sikko 5 ay önce istifa ettim Depo Müdürü iken. Maaş da kallaviydi.Düzene karşı çıktım şimdi işsizim yanında iş var mı?
      Evli barklı olunca zor oluyor bu işler be.

      Sil
  2. panpa kısa yazma lan uzun yaz hiç bitmesin böyle.

    YanıtlaSil
  3. sikko hemen okuyoruz ilk yorum benden ellerine sağlık şimdiden bak kafiyeli oldu :D

    YanıtlaSil
  4. SİKKOYU ÖVEN YORUM. yeni bakış açısı eyvallah

    YanıtlaSil
  5. birader samimi 2 tane mail attım cevaplamadın. popi olmaya başladın yavaştan, aman dikkat.

    not: tamam amk güzin abla değilsin anladık, cevaplamazsan da cevaplama.

    YanıtlaSil
  6. Bunuda okuduk eyvallah hacı. Ne zaman Polat Alemdar olacağız lan?

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglık cok iyi yazmıssın

    YanıtlaSil
  9. güzel bir tespit yapmışsın aferim sikko da bi an roman okuyomuşum gibi geldi kitabın ismini bile sormaya kalkacaktım he :d.d..D

    YanıtlaSil
  10. senelerdir bunu anlatıyorum da dediğin gibi görünmez parmaklıkların varlığına inanmıyor kimse...

    YanıtlaSil
  11. güldüm, katıldım, üzüldüm.. Kısacası gerçekler!

    YanıtlaSil
  12. Sabahın altı buçuğunda bir çalar saat sesiyle uyanıp yataktan fırlayan, giyinip zorla bir şeyler atıştıran, sıçıp, işeyip, dişini fırçalayan, saçını tarayan, başka birine büyük paralar kazandırdığı bir yere ulaşmak için trafikle boğuşan ve tüm bunlara sahip olma fırsatı bulduğu için müteşekkir olması istenen biri hayattan nasıl keyif alabilir(C.Bukowski)

    YanıtlaSil
  13. Kısa yazı yazma yada daha sık yazı yaz sikko

    YanıtlaSil
  14. canerin amına koyim ama en çokta o ibneyi bu hale getirenlerin amına koyimm

    YanıtlaSil
  15. Lan noluyo forumda takılıyordum birden bu siteye girdi tarayıcı bir baktım yeni yazı, daha yarım saat önce kontrol etmiştim halbuki. Bilgisayar uyarı verdi resmen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika olmuş lan, modern dünyanın modern köleleri.

      Sil
    2. haklısında ortada bi caner var dewamlı söyüyolar onu cözemedim . ?

      Sil
  16. Ya sen hep yaz uzun uzun yaz ben okuyunca çıldırayım kendimi bir sürü olayın içinde bulayım istiyorum. Klasman dışı olur içi olur uzun uzun yaz yeter ki... Bak sana feysbıktan yazdımdı ama takmıyorsun sanırım mesajları :ı Zaten sana bu kadar ulaşmak isteyen kişi olduğu sürece benim de şansım az. Ayrıca biraz önce yorum yapabilmek için hesap açtım ben nerlere geldim ya la. Seni bulacam tamam mı seni bulacam olum.......

    YanıtlaSil
  17. Bizim klasmanımız ney amına koyayım da dışı böyle bir şey oluyor. Bu şekil devam et paşam.

    YanıtlaSil
  18. abi vallaha billaha seninle tanışmam lazım ya gerçekten etrafımdan birisin yada düşüncelerimiz huylarımız harbi harbi bir...Kaç aydır 120 yıl önceki kölelik anlayışı nasılda kapitalizm'e uyduruldu onu düşüneduruyorum sen geldin resmen açıkça söyledin abi bir yandan kim olduğunu merak ediyorum bir yandan etmiyorum senin gibiler bize çok lazım çoookk

    YanıtlaSil
  19. amına koyum nabak gidek patronumu kesek silah alak dagamı çıkak ne edek de hele

    YanıtlaSil
  20. çok güzel yazı olmuş iyi dersler ve mesajlar yollamışsın

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel de betimlemişsin insanların halini.Aradaki farkı (!) gözler önüne sermişsin Helal sana.

    YanıtlaSil
  23. yani sınandığımız şeyler benzer olabilir hatta aynıdır diyebiliriz

    YanıtlaSil
  24. 2011 ağustos ayı bro arkadaşta kalcaz 3 kişi teki dedi ki arif sen sikkolfield'ı biliyomusun dedim evet büyük kaçışta oynuyan wentford miller flan yok la o değil amk dedi bu adam bi blogger olm adam hayatında duymadığın şeyler hakkında yazı yazıyo flan merak ettim dedim tamam lan gir bi bakalım nasıl bi blogmuş ilk okuduğum yazın fight club üzerine yazdığın arada bi ateyizlere ve dini kullanan orospu çocuklarına giydirdiğin yazı o zamanlar 17 yaşındaydım ve sana yemin ediyorum o yazıyı okuduktan sonra b olgunluğa erdiğimi hissettim o yazıyı okuduktan sonra artık hayata farklı bi gözle bakmaya başladım herkesin bi miladı olur ya mesela senin ki babanın ölümü başka birisinin sevgilisinden yediği kazık flan benim miladım da okuduğum ilk yazı olan fight club yazısıydı o saatten sonra artık bambaşka bi arif var ve bu o kadar olumlu bi gelişmeydiki anlatamam çocuksu davranışları bırakıp artık daha bi ciddileşmiştim ben o yazıyla beraber adam olmuştum lan hiç bişey olmasa bile sırf bu yüzden cennete bile gidebilirisin amk gerçi takdir allaha kalmış ama BENİM ÜZERİMDEKİ HAKKIN ÖDENEMEZ LAN HELAL ET hakkını

    YanıtlaSil
  25. güzel yazı olmuş, sadece sikko'nun değil birçok sistem eleştirisi güzel olur da, bir tanesi de bir çözüm önerse. bari her ay bi kitap önersen falan, onun gibi şeyler yapsak, zemini hazırladığında da örgüt kursak amk ne bileyim .. örgüt kısmı hayali oldu da, o kitap veya film olabilir hakkaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatta bi kitap yazsan daha da güzel olur, hatta ne güzeli, müthiş olur lan..

      Sil
    2. semih kardeş güzel fikir :)

      Sil
    3. Kesinlikle katılıyorum. Sikko çok fena bir güç toparladı. Ya farkında değil, ya da farkında ama nasıl verimli olabileceğinin planını yapıyor şu an. Kitap ve film meselesi çok önemli. Ah, hatta kimliğinden çekinmese haftalık sohbetler olsa, Adnan hoca gibi. Ama yok ya, o zaman iyice takip edilir uyarı alır sanki. Aslında yok ya yapsak mı hacı ?

      Sil
  26. '''beyler bişey sorcam bu canerin altındakilere gücünü belli etme isteği ve onlardan üstün olduğunu gösterme isteği altındakilere de bağımlı yaşadığının göstergesi olamaz mı.yani altındaki adamlar olmasaydı (makam mevki para ve falan filan bakımından altta) gücünü gösterecek kendini güçlü farklı hissetirecek adamlar olmazdı bence bu durumda caner altındakilere bağımlı olmuş oluyor ve alttakiler canerden üstte oluyor ama görünürde caner onlardan üstün.bu üstünlüklerden hangisi doğru veya ortada hiç bir üstünlük yok ve her iki tarafta eşit mi

    YanıtlaSil
  27. üstteki yorumlardan birini gördüm de sana kendilerini çok benzetiyolarmış falan ya hani. eminim bunu ilk kez duymadın di mi? ve ilk kez içinden geçmedi aslında çok farklı olduğunuz ve "siktir amına koyim" demek

    YanıtlaSil
  28. Sınıfımdaki bütün arkadaşlarıma seni okumalarını tavsiye ettim. Teneffüs de falan genelde senin yazdıklarını kendimizde konuşuyoruz,yorumluyoruz. Herneyse yine harika bir yazı michael abi.

    Not: lise 1 öğrencisiyim.

    YanıtlaSil
  29. e ebesinin amı ali sami yani. bir yazdığına da bok gibi olmuş diyebilmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  30. ilk yazini okdugumda, aminakoyim niye bas kaldirmiyosunuz demistim. canerin hikayesinin sonuna geldim, aminakoyim niye baskaldirmiyorum dedim. bunu sen yasattin bu yazinla, ne mutlu sana.

    YanıtlaSil
  31. Üniversiteye hazırlanıyorum ygs lys gibi sınavlara giriyorum. 20 yaşındayım 60 yaşına kadar yaşicam diyelim 55 yaşında emekli olucam. Hayatımın son 5 senesi götündeki kıllar ağırmış bir şekilde kazandığım paraları yiyicem. Neden çünkü amk sistemi bana bunu yaptırıyor. Ben bu olmak istemiyorum degişmek değiştirmek istiom bu yüzden kpssden iyi puan alıp devlet memuru olmak için değil hayallerimi gerçekletirmek için bir bölüm seçicem. Ve ne meslek yaparsam insanları bilinçlendircem. İNŞ SİSTEM BENİ YILDIRMAZ :( BOŞLUKTAYIM AQ

    YanıtlaSil
  32. Saygıyla eğildim üstad. Kendimi tokatlamak istedim, süper bir (öz)eleştiri olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  33. Bu sefer dini bilinçaltından vermiş sizin sikkofieldınız.eski dönemlerden yeniye kıyas yapmışsın bende yapayım.insanlık tarihinin yüzde99unu bilmiyoruz yüzde 1ini biliyoruz ve bildiğimiz dönemde yazının bulunmasından dolayı birşeyler aktarılmış ya yüzde 99luk kısım ne olacak.yazıdan önce ne yapıyordu sizin tanrınız dinleri nasıl aktarılıyordu bu dinler eğer söylediğiniz gibi islam hep var olduysa bunun aktarımı lazım ee yazı yok din nasıl aktarılıyor.şekillerlemi işte insanoğlu böyle kandırılıyor.taş devrinde adam konuşmayı bile bilmiyor tanrı onu nası peygamber yapıyor bütün ayetler muga mugadanmı oluşuyor o gerçekelektikle tebliğ görevlisini bekliyorum bu soruya cevabıma ve bide çok bilmiş orçunbeşik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adam gibi yaz lan Beşiktaşı adını yazı yoksa din nasıl gelmiş soruya bak tevhid nedir git bi araştır sen komple cahilsin olum kusura bakma.

      Sil
    2. bu senin anlayısın ile alakalı durum.

      eger İlk ınsanın Hz adem oldugunu düşünüyorsan zaten hiçbir sorun kalmaz.

      birde aq gavatı yazıdan once bısey yoksa bu adamlar ne yazdı yazıyı bulunca olmayan seyı nasıl yazsınlar sikik. :)

      Sil
    3. Ulan yazacağın yazıyı sikeyim cevap vermeye değmez lan. Sen taş devri diyorsunda taş devrinin olduğu ne malum o zaman amk ? Müslümanlar, Hz. Havva ve Adem'den geldiğimize inanırlar. Kur-An ''oku'' kelimesiyle başlar. Hz. Muhammed (s.a.v) okuma yazma bilmiyordu bunu bütün müslümanlar, hatta insanlar bilir. Zaten vahiy indirilmeden önce en önemlisi Hz. Muhammed bilmiyordu okumayı sen neyi kanıtlamaya çalışıyon oğlum. Karikateist sayfasından gördüğün saçma sapan şeyler mi ikna etti seni? Neye inanırsan inan, lakin araştırmadan inanma derim ben. Selametle.

      Sil
    4. Sen kendini bilmiyorken insanlığın %99'unu bilip ne yapacaksın? Önce kendine bunu bir sor hele.

      Sil
    5. lan gavat tebliğ görevlisi değil de azrail gelirse o zaman anlarsın sen yazının nasıl oluştuğunu seni bir kan pıhtısından meydana getiren allah insana yazmayı öğretti sen kime külhanbeylik yapıyorsun birde dinler diyor kara cahil git onu öğrende gel eğer bir din gelirse eskisi hükmünü yitirir ve elhamdülillah son olarak islamiyet geldi diğerleri hükmünü yitirdi yani dinler değil sadece bir din var

      Sil
  34. Maykıl herşey iyi hoş ama, ta bir yıl önceki yazılarında örgütleşeceğimizi yazıyordun ama hiç birşey yok ortada . Bunu bir forumla olabilir yada başka birşeyle düşünmen lazım artık. Tepki koyabileceğimiz bir ekibimizin olması zamanı gelmedi mi sence ?? ekip olursak eleştiri ve hareket kabiliyetimiz daha yüksek olur. Ne bileyim hiç bişi yapamasak mail yağmuruna tutarız etrafı.

    YanıtlaSil
  35. mükemmel olmuş bir konu değil sadece bir çok konu üzerine alınabilecek dersler var. özellikle şu tüketim mantığı ve face üzerine olan kısmı yazının ince mesajlarından.

    YanıtlaSil
  36. sağol piç iyi geldi bu.

    YanıtlaSil
  37. bu arada sikko bir sonraki yazında playlistini de paylaşıver :)

    YanıtlaSil
  38. ne anarsisi amk insanların ne kadar yarak kafalı canlılar oldugunu bılmıyosunuz sankı sonra anarsı de anarsı , kalıtelı ınsanlar numarası yapmayın amk hepımızın paraya pula sevgıye eve arabaya ıhtıyacı yapmayın boyle sıkerler olm hepımızı sıkerler

    YanıtlaSil
  39. Bu yazı da çok güzel olmuş Sikko... :)
    Karşımızda olabilecekleri bildiği için kendini ona göre ayarlayan (şeytani masonik düzen) ve elindeki güç ile her şeyi kontrol edebilen kökleşmiş bir sömürü düzeni var. Biz bugün ki sömürü düzenine bir anda gelmedik, kısa sürede düzelmesi mümkün değil.
    Görünmeyen parmaklıkların kırılması için İnsanlar önce kendini özgürleştirmeli, sanırım bu blogda bunu yapmaya çalışıyor.
    Yüreğine ve eline sağlık.. :)

    YanıtlaSil
  40. mefk e katılmamak elde değil. maykıl reyis bir çok şeyin öncüsü oldun artık bir araya gelmemizi sağla.

    YanıtlaSil
  41. "Fakat bu insanlar bir gün bile tükürüğüyle boğabilecekleri ve sürekli çalışarak daha zengin etmekte oldukları sahiplerine başkaldırmayı akıllarından geçirmediler" aslında geçirdiler, biri özellikle geçirdi; adı ise Marx'tı çocuğunun aclıktan ölümü sonrası kapandığı Londra kütüphanesinde yıllarca çalışıp bu kölelik sisteminin anasını sikecek olan (kuramındakitüm eksikleri ve determinizmi ile beraber)anti sistemi kurdu, AMA SEN ONU'DA BİR ÇIRPIDA İLLUMİNATİ KÖPEĞİ YAPTIN, texe mars'ın sikik masal kitabını okuyup ergenlere meze çıkaracağın yerde, o tartışma götürmez zekanı kapitali okumaya harcasaydın; hem sanayi devriminde bacı temizleyicilerden, kibrit çöpü üreticilerine oradan da bugünkü plaza kölelerine giden yolu kavrardın, hem de bu topraklar önemli bir dehayı selamlayabilirdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O senin ajite edip evladını kaybeden zavallı baba dediğin Marx Allah inancı olmadığı için bütün insanlığı onun şeytani düşüncelerini benimseterek, kendileri gibi düşünmeyenleri aşağılık birer mahluk görüp milyonlarca masum insanın vahşice katlolmasına neden oldu ve günümüzde de o sapkın düşüncelerine inanan senin gibiler yüzünden binlerce masum özellikle Allah inancı olanlar katlediliyor. Sen de bütün bu olup bitenlere rağmen Marx denen aşağılık köpeğin İllumninati ile hiçbir ilgisi olmadığına inanmamızı bekliyorsun.Sana Cehennemin dibinde Marx ve diğer maymun soyu ile beraber bol azaplı sonsuzluklar diliyorum.

      Sil
    2. öncelikle zaten cehennemdesin farkında değilsin, ayrıca marksiste değilim diyeeeee bi açıklama yapıyodum ki, baktım ki ne fark ettim; ben idaalı bir salakmışım, neyse 1.) ekşi sözlükcülerin(sizin tabirinizle ekşicilerin- olaya bak amk twitterda yediği yemeği paylaşmak ile jkardeş olan böyle bir klavye kabilesi var; yok ekişiciler yok inciciler ahahahah) sığır olduğu konusundaki doğru kanın(abine konuşuyorum)bu anlatılanları haklı çıkarmaz. (şimdi sana söylüyorum), niye sikkofield abin cevap veremiyo da sen böyle coştun, acaba abin tam da efendilerinin hizmetinde olmasın...

      Sil
  42. Dev gibi yazılar yaz Sikko. Asla bitiremeyelim, sabahlayalım okurken.

    YanıtlaSil
  43. Çok güzel yazmışsınız.Elinize sağlık..tekrar tekrar okunacak bir yazı.

    YanıtlaSil
  44. Farkı farkındalığı.Tieaba köleliğinin farkında ve bundan kurtulmaya çalışıyor içten içe, belki utanıyor.Ama diğeri köleliğinin farkında olmadığı gibi yeni kölelikler buluyor kendisine.Hatta bunlarla gurur duyuyor belli ki içten içe.Kölesi oldukları şeyler ona toplumda bir yer ve itibar sağlıyor.Tieaba'nın köleliği hiçlik demek, Caner'in kölelikleri ise itibar. Boşluğunu doldurduğu ŞEY tükendiğinde yerine yeni bir ŞEY buluyor Caner, ama oda maalesef tükenmeye mahkum.Yani boşluğu hep diğer bir boşlukla dolduruyor. Evet, dövüş kulübünü seviyor.Bir nevi stockholm sendromu yaşıyor.Bir diğeri de bilmem kaç senesinde kölelik sisteminin canına okudu diye düşündüğü birisinin fikirlerinin kölesi olabiliyor.Kölelik sisteminin canını okuduğu dediği sistemin başka kölelikler yarattığının farkında değil.Kölelik boyutunda fark yok farkındalık boyutunda sorun.Sonra kendi çözüm önerilerini kendi inandığı değerler üzerine açıklamaya çalışan birisine,"iyisin hoşsun da şu düşünce sisteminde olmadığından boşsun, o sistemi anlasaydın deha olurdun" demek de ne demekse!

    YanıtlaSil
  45. Bugüne kadar yazdığın en iyi klasman dışı yazın olmuş

    YanıtlaSil
  46. sikko caner sen misin lan :)

    YanıtlaSil
  47. Tiebayı bilemem ama caner yaptığı her davranış için özgür ,birilerine yavşayıp önceden olduğundan daha iyi bir konuma gelebilmesi onun en büyük özgürlüğüdür. eğer ben birine iyi gözükmek için bi taraflarımı yırtıyosam bu banada iyi gözükmek için bi taraflarını yırtan birilerinin olmasını istediğim içindir ve bu özgürlüğümü saçma sapan hayali düzenlerle elimden almayı düşünenlerin özgürlüğün savunucusu gibi konuşmalarına anlam veremem çünkü anlamsızdır.senin tam olarak ne istediğin belirsiz sikko eğer birilerinin çalışıp zengin olmasını yanlış buluyosan bunda özgürlüğünü kısıtlıyacak hiçbirşey yok , benim birilerinin götünü yalayıp zengin olmamada o şizofreni ürünü bilgilerle mani olamazsın buda benim özgürlüğüm derim ve son olarak bu dünya şu an böyle bir düzen içindeyse bu durum bu dünyada yaşayan insanların istediği içindir isteyip yapabilmekte en büyük özgürlüktür değilmi sikko

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana iyi gözükmek için bir taraflarını yırtan birilerinin olmasını istemek özgürlük değil narsisizmdir.

      şimdi lafı döndürüp dolaşıp "şizofreni ürünü saçma komplo teorileri yeaeae"ya getirmenden anladığım kadarıyla ben buraya bir güvercin fotoğrafı koyup "kuşa bakın lan" desem ona da zıt gideceksin. bana kıl olmanı, yazdıklarıma inanmak istememeni anlayabilirim ama sırf zıt gitmek adına da saçmalama kaynatasız.

      eskiden siyah çekirdek vardı bilir misin? şimdi de var ama artık pek tercih edilmiyor. zira adamın ağzını simsiyah yapıyordu o siyah çekirdek, on beş dakikada oto tamircisi çırağına dönüyorduk. sonra baktık ki beyaz çekirdek geldi, ağzı yüzü boyamıyor, onu yemeye başladık.

      kimse kendisinin ve çocuğunun 6 yaşından 22-23 yaşına kadar aptal bir eğitim almasından, o kadar sınava girip çıktıktan sonra da o sınavlara girmemiş babadan zengin bir patronun altında çalışmaktan memnun değil. bu saçma ve adaletsiz düzende de hali vakti iyi olanlar hâlinden memnun köle imajı çiziyorlar doğal olarak, yazıda anlatmak istediklerimden biri de buydu aslında.

      bakarsın bir gün şu iskandinav ülkelerindeki gibi hatta ondan daha iyi olan bir eğitim sistemi gelir. sadece teoriye ve ezbere dayalı değil, pratiğe ve düşünmeye dayalı bir eğitim sistemimiz olur. bakarsın bir gün para sahibi vasıfsızların değil, yeteneği olan ve çalışanların iyi yerlere gelebildiği bir düzenimiz de olur.

      işte insanlar o gün ona yönelirler. siyah çekirdeğe dedikleri gibi bu düzene de "siktir lan ne çektik senden yıllarca" derler.

      kimse bu düzenin kara kaşına kara gözüne bayılmıyor yani. elde başka seçenek yok zira. tabi insanların korkaklığı ve cehaleti de etkili.

      o yüzden lütfen bana "ama özgürlük buaaa" mavalları okuma. dürüst ol ciğerimi ye :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin algılayamadaığın bunu sadece canerin yapabilecek olması. o da yaladığı göt sayesinde, ya diğerleri ne yapacak? kaldı ki senin söylediğini yapsa dahi bu yıllarca o parayı biriktirene kadar köle olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.

      burda önemli olan boka banan suratın sahibi gibilerin fazlalıkta olduğu halde neden isyanı değilde itaati seçtikleri. amigdala nedir biliyorsun dimi beynin korku ve duygu denetiminden sorumlu sağ lob bölgesi işte yüzyıllardır değişmeyen şey bu. amigdalamızı sikiyorlar.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Tüm bu söylediklerin yüzünden kölesin zaten.Nasılmı? ilk okula başladın 7 yaşında(bugün5.5)

      - anne bu ne dedin, otobüs dedi

      Eğitim sistemi; otobüs der, sende ulaşım için kullanılan araç otobüstür dersin, birgün olsun düşünmezsin neden otobüs ? daha kolay, daha hızlı mazotsuz ulaşım sağlanamazmıydı? aynı bu örnekteki cahil annedir eğitim sistemi... otobüs der, parayla binilir, mazotla gidilir sanayi oluşturulur.. devamlı çalışılan bi ortam yaratılır karşılığında para adı verilen bir zımbırtıyla dünyevi şeylere sahip olma şansı yakalanır..

      peki neden amk? niye para ulan? dünya mazotamı muhtaç ulaşımı sağlamak için başka bir ihtimal yokmu bu düzende olması kimin işine geliyor? sikkonun tesla yazısını bile okusan beleş enerjinin çok kısa bir sürede tüm dünyaya nasıl hediye edilebileceğini anlarsın, açlık denen şeyin nasıl uydurma bi kavram olduğunu anlarsın peki neden var amk? kim bunu istiyor ulan açlıktan ölen insanlar kimin neden işine geliyor?

      eğitim sistemi neden var biliyormusun, sen neden bütün gün belki birçoğu bilim ile yaratılmış hastalıkları tedavi etmekle uğraşıyorsun biliyormusun? çünkü sana boş zaman vermek istemiyorlar olum..düşünmek için sana zaman bırakmıyorlar, öyle dertler sarıyorlar ki başına sen birgünden birgüne uzun soluklu düşünmüyorsun bu dünya ne amk diye? peki bu kimin işine geliyor ?

      ulan şöyle bi düşün yoktun ve var oldun...
      bundan daha psikopatça daha manyakça birşey olabilirmi nasıl olurda yoktan var olduğun ve insanların öldüğünü gördüğün öleceğini bildiğin bir dünyada hedefin 2 ev daha fazla almak 1 araba daha almak iphone 7 almak oluyor??????

      senin bu dünyada var edilme amacın yaratanını bulmaktan daha fazlası değil olum en büyük haz da onu aramaktır emin ol, var olan herşeydeki haz vasıtasıyla onun büyüklüğdüür senin yegane mutluluğun ama bunları anlamıyonuz.. malak gibi dertleri çok büyük olaylarmış gibi anlatıyorsunuz hepsi koskoca bi kurgu, kabak gibi görünüyor işte lan. körmüsü?

      müfredat nedir amk her yıl eylülde başla ocakta mola ver haziranda denize gir? lan bilginin müfredatı ne amk kim karar veriyor insanlara ne öğretilmesi gerektiğine? görmüyormusun oğlum nasıl şekillendirildiğimizi, resmen bizi resim çizer gibi çiziyolar lan. sabah işe git full itaat, akşam eve gel televizyon ile full itaat bi uyurken bi sıçarken özgürüz bu amk dünyasında, gerçi uyurken de bilinçaltımızdakileri gördüğümüzden orda da o pezevenklerin sistemi işliyor amg. neyse bence biraz düşün.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    6. çadırların kazıklarının altından olması bir detaydır o çadır öyle yada böyle yapılacaktır ama adam hayatının merkezine daha fazla altın kazıklı çadır almayı koymamıştır. ancak daha fazla ve daha lüks ev araba almak insanların yaşam amacı haline geldiyse burada bi yönlendirme vardır. yoktan var olup hiçbirşey bilmeyen insan öğretiler olmadan bunu amaçlayan bi yaratık haline gelemez amık. ayrıca eğitimli insanların miras kavgası yapmadığını sanıyorsan sana ağzımın yanı sıra götümle gülerim, bugünün en baba baronları rant için yani daha fazla para için birbirini öldürüyor amk hepside senin deyiminle sağlam etiketli üni mezunları özdemir sabancıyı kim öldürdü hangi ranta kurban gitti biraz daha derin düşünmek lazım yani senin söylediğin gibi iyi bir eğitim almış olmak insani hırslara gem vurmaz aksine zirve yaptırır. çünkü eğitim sistemi bunu emrediyor olum sana rekabeti aşılıyor damarlarına kadar bi yukarı çıkmak için ananı babanı ezer hale getiriyor seni. bir hafta tv izleme demişsin ya emin ol bunu ilk ben yaparım ancak önce senin gibi dalyarakların çıkıp ''hadi izleme hadi önce sen izleme nihahah yeahaha'' dememesi gerekiyor çünkü yanlız başıma ben bu duruşta olursam içinde bulunduğum sistem beni dışlayacatır, deli diyecektir, iş vermeyecektir, hayatımı idame imkanımı kesecektir sırf senin gibi sistemin kölesi olup ona aşık olan ondan kopamayan at yarrakları yüzünden... işte ben bu yüzden önce insanlara o bilinci aşılamak için uğraşmalıyım uygulama bilinçlenme olduğunda kendiliğinden olacaktır. güle güle sayın sığ beyin cerrahı umarım birgün beynindeki nöronları kontrol ettirmek zorunda kalmazsın çünkü üzücü sonuçlarla karşılaşacağına eminim.

      Sil
    7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    9. sen saplanıp kalıyorsun benim üzerine aldırış etmeyeceğim yüzeysel noktalara bunun için sığ demiştim. küfürlü konuşmama gelince hakaret sanma senin ''koçum''deyişin kadar ağır değil benim küfürlerim emin ol. kendini önemli kişi gibi sanmaya gelince beyin cerrahı olduğunu söyleyip tartıştığı insana koçum diye hitap eden düşünsün ben değil. senin muhattabın olup olmamaya gelince sikimde bile değil lan inanki bak, senin etiketlerin burda işlemez beyin nöronlarına kaydığım ben adamın düşüncesine saygı gösteririm ya da düşüncesiyle taşak geçerim ee senin düşüncen benim bakış açımdan tam taşak geçilmelik ha ben yine geçmem taşşamı beklerim bakalım senin konuşma tarzın ne diye ama sen tepeden bakış açını küçük küçük kelimelerle araya sıkıştırdınmı hooop aga orda adalet biter anarşi başlar. hadi muhattaba almayan sikik kafa şimdi siktir git. bak son söz benim ha bende ego koydum ortaya en son ben siktir çekerim.

      Sil
    10. son olarak amık nedir lan amk duğum. fenerbahçeye tezgah kurulduğunu düşünüp bunu beste haline getiren embesil fener taraftarı gibisin aha buyur;

      http://www.youtube.com/watch?v=rj3rcpVNILM

      Sil
    11. adam net haklı şimdi, öyle veya böyle bu sistemin anti-tezi yazılmış binlerce sayfa ve illuminati diyip geçilmeyecek kadar değerli-rasyonel.illuminati olsa ne olur kişiliğiyle yazdıklarını aynı potada eritmemek lazım, adam bence gayet haklı hep caner-melis diyip sövüp sayıyoruz ama meselenin derin boyutuna bakarsak hepsi %100 kapitalizm ve onun oluşturduğu insan ilişkileriyle alakalı.

      Sil
    12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  49. çok güzel değerlendirme/kıyaslama... çok güzel yazı

    YanıtlaSil
  50. lan.
    sen maillerine cevap vermediğin, benim içten kardeşçe arkadaşça dostça samimice yazdığım bilimum sana ulaşma çabalarıma tepki vermedikçe..
    okuyorum ve çekip gidiyorum.
    bu kadar.

    YanıtlaSil
  51. İlk hikaye bildiğin Django, güzel yazmışsın sikko ;) ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız adımı kullanmayaydın iyidi :) . Tiki bir isim kullanabilirdin :) ...

      Sil
  52. Sikko ne yazsa okurum amk adamsın.

    YanıtlaSil
  53. ters gitmek gibi bir amacım yok tutup bakın bende sikko kadar çok biliyorum bu yüzden onu göt etmeye çalışıyorum bunuda burdaki aydın olma yolunda işeyerek ilerleyen tiplere ispatlamak gibi bir amacım da yok tüm yazılarını okudum ilk yorumu bu yazında yaptım bundan öncekiler hakkında yorum yapmam çünkü çoğunu asılsız buluyorum bak buluyorum diyorum yani ben diyorum kesinlikle yanlıştır demiyorum benim görüşüm bu ama son yazında düzene karşı bakışını daha net ifade etmişsin yani düzene sövmüşsün fark etmez ama bunu ters gitmek için aykırı davranmak için yapmadığının farkındayız ve senin bana karşı olan ön yargını ben kullanmadım kısacası amacım zıt gitmek değil bu konuda anlaştıksa söyleyecek bir iki sözüm daha var öncelikle senin narsizm diye nitelendirdiğin bu istek son derece makul bir istektir bunu sadece ben değil herkes ister ama herkes zengin olamaz çalışan olur yavşayan olur yani en çok isteyen olur ama sonuçta birileri olur bu bir özgürlüktür işte benim bahsettiğim budur ama dersen Küba gibi komünist bir rejimle yönetilmek istiyorum özel mülkiyet istemiyorum herkes eşit olsun kimse zengin olmasın burda 15 sigara var 15 insan var herkes eşit pay almak zorunda diyosundur o zaman bende derimki kaldır o kıçını kendi tütününü kendin sar . ben iki tane içecem arkadaş. çalıştım aldım bu iki sigara benim hakkım sende bi fırt çekmek istiyorsan yarım gırtlak yapacaksın .tv pc karşısına geçince o siyah çekirdeği çitlemek istemiyorsan gidip beyazını isteyeceksin oda toptancıdan isteyecek oda çiftçiden isteyecek beyazını dikecek ama evde oturup çekirdeğe sövmek de özgürlüktür gidip değiştirmekte bakkala gidip ben beyaz çekirdek istiyorum dersin oda piç kurusuna bak hele bana işimi öğretiyo diyebilir ve yine siyah çekirdek satmaya devam eder bu onun elindedir veya baktı siyah çekirdek satılmıyor daha fazla para kazanmak için beyaz çekirdeği toptancıdan ister toptancı içinde aynı özgürlük vardır ister siyaha devam eder isterse herkesi mutlu edecek beyazını verir yani şunu anlatmaya çalışıyorum özgürlük tek taraflı olan bir şey değildir senin beyaz çekirdeği yemek istemenle olmuyor bakkalın toptancının çiftçinin istekleride önemli hatta çekirdek onlarda olduğu için senin beyaz çekirdek yeme özgürlüğünün onların elinde olması onların özgürlüğüdür fazla uzatmadan özgür olan karar olgu ve düzen iyi veya kötü olabilir ben mazoşist olabilirim acı çekmek isterim senin için kötü olan düzeni oluşturan bireyler arasında yer alabilirim yani şu an böyle bir düzen kapitalist bir rejim varsa bu uzaylıların dünya üzerinde uyguladığı bi plan değildir herhalde, şu dünyada yaşayan insanların diğerlerine göre daha rahat yaşama isteğidir bu düzen bu isteğin sonucudur yine aynı cümleyi kullanıyorum eğer şu an dünyada paracı güce dayalı bir rejim hüküm sürüyorsa aynı insanların bu sistemi benimsediği içindir sana hak veriyorum savunduğun şeyler doğrudur ama uygulayıp uygulamamak sana göre yanlış olanla devam etmek başkalarının özgürlüğüdür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyelim ki bir grup güçlü insan iskenderi yeni nesillerden gizlese ve yerine simiti sunsa,reklamını yapsa ödül olarak belirlese ve herkes simitin peşinde koşsa; bu insanların simiti çok sevdiği ve bunu istediği için mi olur?Simiti seçmeleri insanların kararımıdır?Bak kardeşim kapitalist düzen olması gerekn bir düzen ve hayırlısı olsaydı dünayada bu kadar kötülük olmazdı?Daha iyi sistemleri tercih etmiyorsak ozman ya beynimizde zorumuz var yada buna izin verilmior

      Sil
  54. adam sikti attı şu an beni sikko abi yapay amın olayım her gün sik beni

    YanıtlaSil
  55. sikin taşşağına bir harbi diyorum

    YanıtlaSil
  56. Caner değil Stoch oynar sikko kafa, sen de Aykut'çusun belli.

    YanıtlaSil
  57. O Caner de senin gibi iktisat okumuştur kesin sikko. Afedersin "économie" demek istedim.

    YanıtlaSil
  58. Paralı kölelik konusunu da değinseydin keşke Sikko.

    Eskiden köleler akşam oldu mu çalışmayı bırakıp sahiplerinin evine ya da barakalarına giderdi.Akşam yemeklerini yerdi.Yani yatacak yerleri,yiyecek yemekleri olurdu.
    Üstelik eskiden devletler 2-3 yılda bir savaşa girerdi.Demek istediğim bunca kıtlığa rağmen ihtiyaçlarını karşılayabilirlerdi.

    Şimdiye bir bak.

    Ben günde 16 saat çalıştırıldığımı bilirim.(Çoğu firma(dominus) da fazla çalıştırma ücreti vermez).Bazı firmalar(dominuslar) var ki hafta sonu tatili bile yaptırmıyorlar.Devlet de bu konuda gerekeni yapmıyor(Neden acaba ? Yoksa insanların boş zamanlarında kendisini geliştirmesi istenmiyor olabilir mi )

    Şimdi aldığımız ücretle(770 TL) bırak yemeği kirayı zor karşılıyoruz.

    Sizce kölelik kalktı mı ? Yoksa bu sadece bizim içimizi rahatlatmaları için söylenen bir kelime oyunu mu ?

    YanıtlaSil
  59. şu yazıyı sadece liseli kabızlar beğenir sikkocuğum.

    iyi sıçmalar.

    YanıtlaSil
  60. Sikko neden bu kadar kısa yorumlarda omasa sana söverdimde iyi yırttın yine :)
    Bak suan haklısın eyvalah reisde napacaz lan örgütlencezmi bu işin sonu nereye gidio anarşi olacaz mk. yoksa baska bi bokmu ben iyice paranoyak oldum bnm gibi başkalarının olduğunu da biliyorum örgutlenip parlementoyu mu basacalım napaıl amk Erdoğana suikast mi duzenlesek ne
    En iyisi ben tabancayı sokuyorum belime moruh :)
    Haydi selametlerr!

    YanıtlaSil
  61. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Sen onun avukatı mısın? İkiniz de yarın sayfa 30'u defterinize yirmi kere yazacaksınız". diye bağırdı öğretmen, ''ama hocam..'' demeye çalışdıysa da fayda etmedi. ''ama harbi konuşmuyordu,bari tek ayak üstünde durma cezası vereydi, şimdi yirmi kere kim yazacak'' diye geçirdi içinden, sonra caneri kesti hafiften, bu durum canerin zerre sikinde değildi anlaşılan. Ve o gün yaşananlardan anladı ki var olan suçu görmezden gelmekti aslında en büyük suç.
      Lise sıralarına geldiğinde ise kifayetsiz muhterisler ordusu arasında aidiyet problemleriyle boğuşmak zorunda kaldı, ilkokul sıralarında canerin ona öğrettiklerini şimdi rasyonel boyutta algılayabiliyordu ve canerin tepkisizliğinin bedeli 20 kere aynı şeyi yazmaktan çok daha ötesiydi. ebeveynleri onun canerler arasında yer alamayacağı ihtimali karşısında kaygılıydı, ve onları kaygılandıran kifayetten yoksunluğu değil muhterislikten yoksunluğuydu.
      Bu düşünceler etrafında dalıp gitmişken burnunun dibine sokulmuş tahta kalemiyle irkildi, öğretmeni bu şekilde belli ederdi tahtadaki soruyu çözmesini istediğini, ağır adımlarla tahtaya yaklaştı, tahta kaleminin kapağını olabildiğinde yavaş açtı, sonra arkasına kapağı takmaya çabaladı, o esnada kapağı yere düşürdü, kapağı almaya eğilirken bir yandan saati kesti zilin çalmasına 15 dakka vardı, 15 dakika boyunca tahta kaleminin kapağını ordan oraya savurarak vakit kazanamazdı, zihninden tüm kombinasyonlar geçiyordu, çünkü tahtadaki soru çeşidini ilk kez görmüştü, görmediği ''çeşitleri'' çözemezdi, çünkü sistem ''çeşitlerin'' ezberine dayalıydı, ''Biz bu konuyu işlemedik.'' dedi. hoca geldi tahtaya vurdu, ''Arkadaşlar işledik değil mi bu konuyu?'' diye bağırarak sınıfa döndü, sınıftakiler belli belirsiz başlarını salladılar, o an ilkokul sıralarında ''Hocam arkadaş konuşmadı'' diyen kendisini aradı orda bir yerlerde, ama karşısında canerlerden başkasını göremedi, ''Bu okulu haketmiyorsun'' dedi hocası, ömründe ilk kez hakedilmişlikleri sorgulamaya başlayan adam da sikindirik bir soruyu çözüp çözememesine göre öğrencisini rencide ederek gerçekleştirmişti bu eylemi. Sonra başkası çözsün dedi soruyu listeden rastgele adam seçiyorum feykine yattı ki sınıfta homurdanmalar başladı ''hocam biz bu konuyu işlemedik'' dediler.

      Sil
    2. O gün bir şeyi daha anladı ki insanlar kendi çıkarlarına dokunulmadığı sürece ses çıkarmazlar ve hatta ezileni daha çok ezen ezilen olmak ve böylelikle efendilerinin gözlerine girmek için mevcut tabloya çanak tutarlar.
      Çıkarlarına zeval gelmediği sürece ses etmeyen, çıkarları için her yolu mübah gören, yaşamda önüne çıkanı devirerek yol almaya alışmış ve somut başarıdan şımarmış bu insanlar arasında kendisine yer yoktu belki ama en azından onların da gelecekte yeri yoktu ve geleceği şekillendirecekler arasında olmayacak, UNUTULACAKLARDI.
      Hem doğa tarafından ona bahşedilmiş hayal kurma yetisi sayesinde her yerde ve herkeste ve her şeyde ona yani hayallerindeki ona yer vardı.
      Zaten ne kadar değersiz olursa olsun kendisi olmaması kaydıyla her şeyi etkileyici ve şiirsel bulurdu. Düş kurmadığı saatlerde de kurduğu düşleri anımsamaya çalışarak vakit geçiriyordu. Kimlerle karşılaşmıştı düşlerinde, ama karşılaşmaları hollywood filmlerindeki gibi karşılıklı bira içilen bohem yeraltı barlarında olmaz, 4lü tabldotçuda ''Dayı eppeği yemiyorsan alayım mı?'' diyerek başlardı, hayallerinde de samimiyeti elden bırakmazdı.
      Hayallerindeki dünyadan çıktığında bu sefer canerler tarafından değil bizzat kendi benliğinden çıkardığı sonuçlara varırdı, bu dünyanın gereksiz figüranlarından biriydi kendisi de, aidiyet hissetmemesi ait olmadığı anlamına da gelmezdi, mecburiyetler hiçliklerden daha yeğdir.
      Son çıkarımını ise şu an şu satırları yazdığı bu mecra aracılığıyla yapmıştı. 3 milyarlık işin canerin hayatına kattığı değişim ne kadarsa, bir blog yazısındaki veya bir filmdeki veya bir kitaptaki sistem eleştirisi de çevresindekilere kibir ve saldırganlık dışında bir tavır sergilemeyen bu insanlara o kadar değişim katmıştı.
      BU ARADA ARKADAŞLAR ANLADIĞIM KADARIYLA ÇOĞUNLUK LİSELİ YGSDEKİ YAŞ PROBLEMİ SORUSUNDA BABAYI BİR TEK BEN Mİ ÖLÜ BULDUM MINA KOYUYUM, Bİ CEVAP VERİN İÇİME DERT OLDU.
      Bir şarkıyla veda ediyorum http://www.youtube.com/watch?v=7bl6_4-S_vA hadi selametle

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Öncelikle hassasiyet liselilerse ben de liseliyim arkadaşlar raat olun, veya ygs ise ygs ile ilgili şahsi kanaatlerimi şurda dile getirdim http://www.uludagsozluk.com/e/19132738/

      Ama anladığım kadarıyla benim orda yaptığım ironiyi insanların reel acılarını tiye aldığım yönünde yorumlamışsınız. İnanın oraya onu yazarken ne öyle bir imada bulunmak ne de başkalarının aklından böyle bir ihtimal geçirmek gibi bir düşüncem vardı. Benim orda tiye aldığım mesele ben mesela hukuk okumak istiyorum ve tabi tutulduğum meseleler ''ali babasına 10 lira vermekte babası bu 10 lirayı %15 faizle bankaya yatırmakta, buna göre anan kaç yaşındadır zaaa'' böyle meseleler bende bu duruma yönelik ironik bi gönderme yapayım dedim, diğer türlü anlayan varsa da yapmayın olum, şu hayatta beni en tedirgin eden şey yanlış anlaşılmaktır.

      Sil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetme ihtimalinin bile bünyeye ne denli etkiler yarattığını çok iyi bilirim ama sırf burda size karşı kendimi savunmak adına en büyük kutsallarımı argüman olarak sunacak değilim, özellikle ygs ile ilgili yazımı yolladım orda da aynı tespitte bulunmuştum konu sikkofielddan bağımsızken, ima da bulunmadığım sonucuna oradan da varabilirdiniz. hoş burda da sikkofieldla bağıntılı bir yorum yapmadım ama bu blogtaki en büyük yanılgı her cümlenin, satırın, terkib-i bentin sikkofielda yönelik olduğu düşüncesi. o büyük harfli cümlelerimden Hukuk okuyacağıma ve bunun için neden Ali'nin annesinin yaşını hesaplamak zorunda bırakıldığıma yönelik ironiyi anlamasanız bile bu denli art niyetli bir sonuç da çıkarmanız gerekmiyordu. Hatta çıkardığınız neticeyi anladım ama şu an net bir şekilde dile getirmeye bile çekiniyorum o denli rahatsız etti beni bu durum. iki boyutlu dünyalarda şahit olduğunuz yerli yersiz yorumlardan yola çıkarak şahıslara yönelik genellemelerde bulunmamanızı öneriyorum, çünkü o maskelerin altında bazen etten daha fazlası olabiliyor, insanların canı acıyabiliyor.

      dediğim gibi öyle bir şey kastetmedim kastettiğimi düşünen böyle bir hassasiyete sahip kişiler varsa da özür diliyorum- ki kimsenin düşündüğünü sanmıyorum bir siz nem kapmışsınız sanırım-
      ama zaten birkaç kelimelik tümcemin üzerindeki kol gibi yazımdan da anlaşılacağı üzere benim derdim şahıslar değil fikirler, hadi selametle.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Hadi selametle derken yol vermedim, yazdığım şeyleri istemsiz öyle bitiriyorum, günlük yaşamımda vedalaşırken felan da böyleyim, eheheh neyse yanlış anlaya anlaya doğru anlamayı öğrenicez birbirimizi. Bende rahatsızlıklarını bu denli nazik bir şekilde dile getiren birini incittiysem özür dilerim, zira sizin gibisine rastlamak zor, bu mecrada rastlamak ise imkansız. en son benimle fikri uyuşmadığını belli etmeye çalışan biri ''amına koymak, kaynatasız, sığır ve düdük makarnası'' kelimelerini kapsayan bir cümleyle belli etmişti tutumunu, lan ilk üçünü anladım onların menşeili belli de düdük makarnası nedir? En son 1998de levent kırca skeçlerinde bir hakaret olarak kullanıldı, sen napıyon gözünü sevdiğim ehehehe. ayrıca ilkokulda semsert kafasına yarım kilo mikro silgi fırlattığım sametten de özür diliyorum, bunca özür bir arada dilenmişken o da aradan çıksın. hadi selametle

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  63. çok güzel
    yazar burda dı "ve bu kasabanın toplam nüfusu 300 kadardı. Çiftlik sahibi soylu ailelerin üye sayısı 17, bu soyluların yardımcısı beyaz adamların sayısı da 35 " rakamlarla subliminal mesaj vermiş sanırım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  64. sikko çok güzel yazmışsın bu saçma eğitim sistemini daha çok irdeleyip deşmen çok yararlı ama M.Ö. 300 lü yıllarda beyazların emri altında çalışan köle siyahiler yoktu sanırım.

    YanıtlaSil
  65. yaşa lan sikko,bu akılla çok yaşamazsın

    YanıtlaSil
  66. Beyler sikko çok yalnızmış o yüzden herkes facebookta isminin başına SF koysun :D

    YanıtlaSil
  67. sikko inci sözlükte 'gelin lan cahil piçler bir iki şey öğrenin' dediğinden beri yönelişini, farkında oldukça dini kurcalayışını ve sistemi çözmeye başlamanı hayranlıkla takip ediyorum zira senden bir adım sonra bizde o yola giriyoruz.

    televizyonda izlediğim her yarışmada, her dizide, her reklamda, gazetede okuduğum her haberde asıl amacın ne olduğunu cevremdekilerden bir adım önde anlıyor ve takip edebiliyorum.
    Necmettin Erbakan ve Hasan Mezarcı dinleyin arkadaşlar adam sonradan hapiste delirtiliyor ama görüşlerinizi genişletecektir. o günlerde bugünleri görmüşler http://www.youtube.com/watch?v=lxGKvRx-X1Q

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne dini arkadaşım varsayalım ki çok iyi bir müslüman kaza geçirip tamamen hafızasını kaybetti ve sonrasında sıfırdan başladığı öğrenim sürecinde tanrı kavramı oldukça saçma geldi ve ateist oldu ne yapacak tanrı bu adama yarısını cennete yarısını cehennememi atacak resmen ortada farklı iki insan oluştu nasıl yargılanacak bu iki ayrı inançlı insan tek fizikte ve tek bir din ile ?

      Sil
    2. bahsetmek istediğim dinlere inanmak değil dinleri kurcalamak. inanıp inanmamak sana kalmış. Günümüzde bilim çağdaşlık din yobazlık çağrıştırmasına adeta hipnoz olmuşcasına inanmamaktan bahsediyordum. eğitim sstemiyle, çizgi filmlerle hayal ürünü kahramanlarla başlar bu hipnotize, sinema, müzik dayarlar bünyeye.

      sikkonun dediği gibi; ''Demem o ki, sana ilahi dinleri de, cinleri de, sihir ve büyüyü de "olması imkânsız" şeylermiş gibi kabul ettirirler, "bunlar gerici ve gelenekçi cahil düşüncelerdir" bilincini verirler beynine. Yalan mı lan amcık ağızlı? Sen değil misin İslam hakkında azcık olumlu konuşan birine yobaz yaftası yapıştıran? Sen değil misin dedenin yanında "Allah", Burcu ve Selin'in yanında "tanrı" diye konuşan materyalist dalyarak? Gider sinek gözlü yeşil uzaylılara inanırsın, sonra da Allah'ın kutsal kitabında varlıkları belirtilen cinlere inananlara yobaz dersin.''

      Sil
  68. Peki arkadaş, isyan ettin yıktın o düzeni, sonra ne olucak, hiç düşündünüz mü bunu? O kadar kötü durumdaki insan, ne yapıcak, yeni bir düzen mi kurucak, sen hayatında hiç kaostan düzene gidildiğini gördün mü?

    Ben asla şu an sahip olduğumuz düzeni savunmadım, asla anarşizm baş kaldırı vb. kelimeler kullanıp, insanın haklarını araması yolunda gösterdiği eforu küçümsemedim, hatta bu yazıyı okurken bile ne kadar sinirlendim, hak verdim dediklerine.

    Ama kimse bu baş kaldırı sonrası, hakkın için verdiğin efor sonrası ne olacak düşünmüyo, o yüzden her zaman, bu düzenden nefret ettiğim kadar, baş kaldırı adı altında birleşen her türlü eforu da boş buldum. Çünkü baş kaldıranlar da daha iyi bir düzen getiremeyecek bu yakalım yıkalım bakış açısı ile, sadece kötü düzeni ortadan kalrıdıp, düzeni olmayan bir duruma geçiş yapacaklar. Eee, kanunsuz memlekette yaşamak olmayacak mı bu durum düzen yıkıldıktan sonra???

    Bir kez daha söylüyorum, sahip olduğumuz düzeni ben de desteklemiyorum, böyle konuşmama rağmen yarın öbürgün bir baş kaldırı olsun, yine elimden geldiği kadar katılırım bu harekete, ama şunu inkar etmek, gözü kör bir şekilde hareket ettiğimizin en büyük kanıtı olur : Düzeni yıkmak demek bize nihai çözümü getirmeyecek.

    Açıkçası, ben her zaman için insanoğlunun (iyi ya da kötü) bir düzen altında yaşayacağını ve mutlaka bu düzenden (ne kadar mükemmel olursa olsun) mutlu olmayan birilerinin olacağına inanıyorum. Madem durum böyle, benim kafama yatan en mantıklı çözüm şu oluyor: İnsanlar hangi şart altında yaşarsa yaşasın, yargılama, sorgulama ve merak etme güdüleri köreltilmesin. Eğer düzenler içerisinde bir mükemmel varsa, en ideali varsa, temeli bu dediğime dayanan olacağına dair çok büyük bir inanç var içimde.

    Çünkü tarihin her döneminde, insanlığı bir çok alanda ileriye götüren hayatını kolaylaştıran gelişmeler, bu merak etme ve sorgulama güdüsünü koryabilmiş insanlar tarafından gerçekleştirilmiş. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, bana kalırsa en güzel insan sorgulayabilen insandır, nihai çözüm herhangi bir düzeni yıkıp yıkmamakta değil bence, düzen ne olursa olsun onu sorgulayabilme iradesine sahip olmakta...

    O yüzden eğer bir şey yıkacaksak, o sorgulama yetimizi kısıtlayan kurumlar, birimler, oluşumlar, yapılanmalar olmalıdır.

    O yüzden sokaklarda zaferle bağırıp çağıran, ağzından coşku dolu intikam çığlıkları akan bir yıkılmış düzen sonrası topluma ait olmaktansa, o düzeni akıl ve mantık yoluyla egale edebilmiş insanların arasında yaşamayı, bin kat fazla tercih ederim.

    Sonuçta İslam'ın ilk şartı değil mi "Oku!" emri, okuyalım, sorgulayalım işte, bu düzenin sorgulama yetimizi nasıl engellediğini anlayalım, sonra neler yapabiliriz en az kayıpla bunu hesaplayalım, ayaklarımız yerlere bassın azcık. Yoksa Tieba kölesi olduğu beyaz adamı öldürerek, ya da Caner hocasını döverek etrafındaki daha zor durumda olan insanlara yardım edemez, olmaz böyle bir şey...

    Bu yukarda bahsettiklerim, kesinlikle direk olarak sikkofield'a ya da bir kişiye hitaben yazılmış değildir, tamamen konu üzerindeki şahsi görüşümdür ve kimse alınmasın bu dediklerimden rica ediyorum. Tek yapamaya çalıştığım farklı bir bakış açısı kazandırmak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maksat düzenin kendisini yıkmak değil işleyişine adalet getirebilmek. tabiki eğitim var olmak zorunda ama bu birilerinin dayattığı bilgiler olmamalı şu haliyle nasıl görmüyorsun bu eğitimin insana bilgi değilde, şekil verme amaçlı olduğunu. şeytan ne diyor senin dosdoğru yoluna oturacağım diyor, allah ne diyor biz insanların bazısını bazısına üstün kıldık diyor. sen bu üstün kılınanlardan olmadığını neye göre kabul ediyorsun ya da birilerimi kabullendiriyor. neden düzene şekli onlar veriyor neden akşam televizyon denen şeyde ne izlememiz gerektiğine onlar karar veriyor, bu algı ve kabullenme nasıl oluşuyor. birde demişsinki sen hayatında hiç kaostan düzene girildiğini gördünmü. adamların devamlı olarak yaptığı o zaten önce kaos yaratıp sonra düzeni kurmak, kaos olmadıktan sonra bütün toplum düzenin yeniden yapılandırılması konusunda nasıl aynı anda hemfikir olacak. örneğin darbeler neden millet bi yere kadar savaşıp bi yerden sonra artık birileri el koymalı diyor? çünkü bıkıyorlar ölümlerden düzensizlikten ne bileyim tüp kuyruklarından kara borsadan ve teslim oluyorlar. yani yanlış bi tespitin var senin söylediğinin tam aksi yeni düzenler mutlaka kaostan doğar. akp'nin başa gelmesini bile düşün öyle bi ortam oluşturuldu ki ortada itibarsız bir chp ve mhp sözde çok yaşlı ayakta zor duran adam ecevit imajı üstüne bide sanal ekonomik kriz al sana piyasaya yeni girmiş şirket akp iktidarı. bütün bunları tesadüfmüş gibi yorumlamak oldukça cahil adam işi ama ben ömrümde bir gün bile görmedim mhp başkanının ya da chp başkanının çıkıpda noluyor ya bu parti nerden çıktı şimdi ne alaka nasıl oldu da halkın doğru düzgün tanımadığı insan bir anda bu kadar popüler oldu ulan 75 milyonluk ülkeden bahsediyoruz bilmem kaç tane parti var neden 3 büyük takım fenerbahçe,beşiktaş, galatasaray gibi 3 tane parti hep akşam haberlerinde diğer partiler öksüz piçler partisimi 1 haber bile çıkmıyor hayır neye göre bunlar vizyonda? diğerlerini neden topluma tanıtma ihtiyacı bile hissetmiyor ulusal basın? besbelli kafadaki birilerinin çizdiği bir düzen var. hadi götleri yiyosa atıyorum 50 parti varsa 50 parti lideri çıksın haftada 3 gün 8-10 saat belirli sürelerle fikrini söylesin halk seçimini yapsın. bu nasıl demokrasi amk bumu düzgün düzen? burda bi düzen var doğru ama halkı ''düzen'' var. sağolsunlar benim götte hep ıslak paso bana kayıyor o.çocukları.

      Sil
    2. Serhat kardeşim, sırf göt canerlere inat bile sistemin değişmesi içtenliğim olurdu... canerler gerçekten de hep göt olur. aynı sikkonun yazdıklarındaki karakter gibi. bu sikkonun selinler konusundaki fikirleri de benimle aynıydı, her neyse garip olan bir durum yok.

      Kaostan(ordo ab chao) hiç düzen gelir mi diye soruyorsun serhat kardeşim, peki ya mevcut düzen nasıl oluştu? Bu güne kadar insan denilen canlı ne kadar badireler atlattı haberin var mı? Daha 1 asır önce bizim dedelerimiz neyin savaşını verdi hiç düşündün mü? Alakamız dahi olmayan bir savaşta, üstüne üstelik devletimizi yanlış tarafta olmaya zorlayan güç ne idi? Amaç ne idi?

      Örnek veriyorum, buradan benim yazdığımı okuyor olman insanlığın ilerlediğini mi gösterir? İnsanlık hala ne fikir ne de beceri olarak Sokrates ve Platon dönemlerinden 1 gomina ilerleyebilmiş değildir.

      İslam'ın ilk şartı Oku! değildir, Kelime-i Şehadet'tir.
      Okumak elbette mühimdir fakat mesele ortak sezgidir. Zihin ve vicdan ile okuma olmadıktan sonra boşa yere oku dur neye yarar. Her şeyi bu kadar somutlaştırdığımız için zaten bu sorunların temeli ortaya çıkıyor.

      Sokak da hep beraber devrimci türküler söyleyen, miting yapan, üniversiteler de eylem yapan, ulusalcı takılan, 15 yıl evvel Erbakan'ı kötüleyip bu gün rahmetli Erbakan'ın siyası tabanı ile güçlenmek için Erbakan'ı yanlış tanımış ayakları ile kitabını yazanlar ıvırı zıvırı.... Ne akp'den ne de bunlardan bir sikko olmaz.

      Vakti gelir öyle birileri çıkar ki, onlar sadece derin düşünürler.. Bunlar ortak düşlerine öyle bağlıdırlar ki, dün bir kasırga kopar.. sen gözlerini kapatırsın... bu gün ortalık güllük gülistanlık olur gözlerini açtığında o eski kötülüklerin zerresi kalmaz. bir devir atlar, dün artık kader çizgisinden silinmiştir kimse bunun farkına varamaz... yeter ki yürekten inanmasını öğren bunun da tek yolu öyle marx falan değil kendini okumaktan geçiyor...

      Siyonizm 1600 lerden sonra ispanya, portekiz, hollanda sonrasında günümüzdeki evangelistlerin(yahudi hayranı götler) atalarının yardımı ile yahudileri ingiltere de topladılar, ingilterenin parasını basacak kadar güçlü olduktan sonra zaten bu toplanan grup amerikayı kurmuştur. Bu orospu çocuklarının soyu(rothschild, rockeffeller ve diğerleri...) dünyaya geldiğinden beridir dünya sürekli kaosun içerisindedir. eskiden de kaos, kötülük varmış ama adalet geç de olsa tecelli edermiş, sorunsuz dönemler olurmuş, bu piç orospu çocukları geldiğinden beridir yani son 300 yıldır dünyanın da insanlığında anasını siktiler. toplumsal çöküş kadar kötü bir şey yok arkadaş.

      benim bu dünya için o orospu çocuklarından çok daha güzel ve samimi düşüncelerim var, tüm dünya sayısı 10 bini bulmayan orospu çocuğu için çalışıyor, sefalet çekiyor, ölüyor! içimizdeki kendini en iyi bilen, şundan emin olsun ki bu şerefsizlerin yok olduğu gün algı ve şuur seviyesi şuan kinden 10 kat daha fazla olacak. kainat da gerçekten mutlu, birbirine gerçekten güvenen kaç insan kaldı acaba? bu insan denen varlık, aldatılması, alıştırılması bu kadar basit bir canlı nasıl olabiliyor işte buna anlam veremiyorum.

      artık dünyaya şunu sormanın vakti geldi?
      onlar mı biz mi?
      onlar artık bizim sözle açıklanamayan öz değerlerimizi yok etmeye başladı asıl isyan bunadır. buna daha fazla tepkisiz kalınamaz. belki sokağa anarşist gibi çıkmayız, ama kara gece de kara düşünceler ile yürürken ansızın, onların zihninde bir şeyler beliriverir ve onlar bunun ne olduğunu anlayamadan, helak olurlar.

      Sil
  69. sikko bu tieba spartacusteki zenci doctore mi acep ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diziyi diyosan seyretmedim hacı. ben uydurdum onu.

      Sil
  70. tiebalı bölümü okurken şunu dinleyin;

    http://www.youtube.com/watch?v=IAooXLAPoBQ

    YanıtlaSil
  71. @barbaros bazı şeyleri doğru söylemiş. Yapılması gerekeni de olabildiğince hukuk kuralları çerçevesinde anlatmış. Kendinize şunu bir sorun lütfen. PKK 30 yıldır öğretmenden, işçiye,doktora,öğrenciye,bebeğe,memura,devletin araçlarına,askere,polise her yere kurşun sıkıp yok etmeyi bir amaç olarak görmüşken NEDEN bu süreçte 1 MEDYA KURULUŞU roketatar yememiştir. NEDEN ulusal gazetede hem de PKK'nın zaman zaman işlemediği suçları bile ona yıkan ULUSAL KANAL yöneticisi,spikeri,kameramanı hedef seçilip öldürülmemiştir?

    Neyse bu bilgi en azından bir savaş çıktığında PKK'dan önce nerelere hesap sormanız gerektiği konusunda bir fikir verir inşallah. Sistemler değişir de, yöneticileri değişmedikten sonra neye yarayacak o değişiklik? Mesele o.

    Vaktiniz varsa "Atlas Silkindi" adlı kitabı okuyun. Eline sağlık Sikko.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilader bu üslupda çok saçma oluyor ne yani amk sözcü gazetesi zaman gazetesi ulusal kanal ve kanal 7 gibi zıt fikirler ortak hareketmi ediyolar amk. birbirlerine siz bunu yazın bizde bunu yazalım arada halkı sikelimmi diyolar ulan böyle bişey olsa sızmaması mümkünmü dışarı insan evladı bu amk ağzını tutabilirmi sanıyosun sahip olduğu bilgiyi paylaşmayan insan olmaz olum. bu düşünceyle kast ettiğin şey bana çok saçma geliyor açıkçası bu tam paranoya oluyor işte o zaman.

      Sil
    2. Sözcü gazetesi ulusal kanal'ı zaten geç de. Benim bahsettiğim merkez medya. CNN'e falan bir tane molotof atamazlar o orospunun evlatları. Dünün bebek katilini bugün ağızlarında salyalarla bütün halka İMRALI diye yedirenler kim? Kim dizayn ediyor düşüncelerinizi. Toplum mühendisleri nerelerde çalışıyor?

      Bak paranoya falan değil bu inan bana. PKK son 30 yılda CNN'e bir adet Roketatar atsaydı misal ya da Hurriyet'in editörünü molotoflasaydı, başka bir kanalın spiker kaçırsaydı bak süre veriyorum 3 haftada PKK falan kalmazdı. Bu ülkeye bütün dünya saldırsa en son o medya kuruluşlarına girerler. O da çay içmeye.

      Neyse geçelim. Herşey FBI'ın 30 yıl önce bize biçtiği kefene göre işliyor işte.Bunları 20 yıldır söyleyenlere de paranoyak dedik durduk halkça. Biz maaşlarımıza bakalım. 5 vakit namaz da kıldık mı tamam işte. Allah da amına koduğumun partisine zeval vermesin. Topraklarımızı bile satmaya başladılar. Medya'da hiç yer almadı gerçi.Aynı filistin gibi satıyoruz.Kime satıyoruz 10-15 yıla belli olur. Paranoyaya hiç gerek yok. Üzülmemek elde değil be kardeşim. Millete anlatıyosun götünde değil adamın. Sonra da siktirip gideyim istiyorsun çünkü Allah'ın planına güvenen malların Allah'ın bu ülke için pek iyi bir plan yapmayacağını anlamayacaklarını görüyorsun.

      Neyse dediğim gibi savaş çıkarsa ne meclise gidin ne de askeriye ye. Doğru merkez medya kuruluşlarına gidin sığının. Canlı çkarsınız oradan hiç şüpheniz olmasın. Sığınaklardan bile daha emniyette olursunuz. Bu da geleceğe tavsiye olsun. :)

      Sil
  72. Ben napayım o zaman şimdi bana cevap ver amk.. Aydınlanma falan filan geç artık bunları biliyoruz , napayım napalım ? Mal mal okuyup hikayedeki "adam" mı olalım yoksa birşeyler mi yapalım .. Çelişki içinde sürükleniyoruz amk - sen tek başına ne yapabilirsin ki "sisteme entegre ol" diyeceksiniz , e be amınakoduklarım o zaman ne diye uğraşıyoruz..

    Mutsuzluğa yol açıyor bu da, ya bırak paşa paşa köpek olalım yada mücadele edelim ama nerdeee?

    Bunları adam haklı diyip kendisinin ÜSTünün götünü yalayanların ta amınakoyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. napalım napalım diye ağlama amını siktiğim siktir git 2 rekat namaz kıl belki totonu kurtarırsın. ta yarra tek başıma ne yapacam diyor amını siktimin düzeni 2 günde ol deyincemi olacak allahmısın lan sen sen evladını bu bilinçte yetiştir çevrene bu bilinci empoze et elbet zamanın birşeyleri değiştirdiğini göreceksin ya da görmezsende huzurla geberirsin illa birileri görür. allahın vaadi bu gerçek islam hakim olursa dünya da böyle sikik bir yer olmaz adalet çok daha adil dağıtılır.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  73. "Caner sen olabilir misin acaba Sikko?" gibi bir yorum başlangıcı yapıp devamını getirecektim ancak vazgeçtim.
    Caner sadece Sikko değil, biziz. Tümüyle biziz.
    Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  74. "tiebalı bölümü okurken şunu dinleyin" yazan var lan. sikko, yazıyı beğenmedim hacı. ilkokul çocuğu yazmış gibi, basit. senin üslubun var birader, başkasını bilmem de ben o okuyucuyla konuşan anlatımı seviyorum. ha o üslupla yazınca da bazı müritlerin beklediği gibi kitap, roman falan olmaz tabi. ama bu yazıyla hiçbi bok olmaz. yazma böyle. eskiden yazdıklarına nisbetle tabi; duygu yok, derinlik yok, "cin alinin topuzu"ndan farkı yok, 0-6 yaş grubuna hitap eden bi yazı, bu yazı olmamış yani. hani bilmiyorum belki yine klasmandışı bi yazıydı, "siktir git uzaylı, siktir git. ne işin var lan burda?" demiştin ya, o gün bugündür bu satır ne zaman aklıma düşse beni ağlatır. hele bi de "cezve" vardı ki.. sizi sikiyim ben cezveyi okumaya gidiyorum

    YanıtlaSil
  75. @i.kilci, ben onu söylerken ciddi değildim lan, sadece konusunun çağrıştırdığını vurgulamak için koydum.

    YanıtlaSil
  76. Sikko, dürüst olayım. Bugüne dek yazdığın her yazı çok aydınlatıcı (illumine olduk ehehe) ve çok güzeldi. Fakat şimdiye kadarki en iyi yazın bu.

    YanıtlaSil
  77. Atatürkün saklanan vasiyetiyle ilgili ilginç bir yazı.. yanlız bu siteyi baştan aşağı okuyun çok güzel kanıtlı tespitleri var kimler yayıncısıdır bilemiyorum ama güzel bi site yapmışlar ben en çok beyaz piramitler yazısına takıldım acayip hacı ya biz burda oturuyoz da baya götünü yırtan insanlarda var yani bu millet için.

    http://www.apokrifal.com/ataturkun-gizlenen-vasiteyi/

    YanıtlaSil
  78. http://www.apokrifal.com/israilden-alinan-gizli-istihbarat/

    bu yazıyıda öneririm tipini siktiğim ahmedinejadı bide millete iranı nasıl pazarlıyolar amk irana kurtarıcı gözüyle bakan malak yuvası haline geldik. 40 yıl öncenin iranına bak bugüne bak kimlerin nasıl şekillendirdiğini gör işte.

    YanıtlaSil
  79. Sikko, kimsin, nesin bilmiyorum ama sen, sendeki bu ışık ve ilhamın farkında olan bir adam olarak kısa bir zaman sonra "bu işin ekmeğini yemeliyim" deyip ortaya çıkacaksın gibi geliyor. İşte o zaman zirveye ulaşmış ve tepenin diğer tarafından aşağıya inen bir popi haline geleceksin.

    Bir de şey lan, hani pucca'yı o kadar merak etti millet, en sonunda altından çirkin bir kız çıktı ya, sen de onun gibi bir seyfettin olmayasın?

    hehehe kaynatamın da sana selamı var :)

    YanıtlaSil
  80. @orçun Beşiktaşk söylediğin siteye girip yazıları okudum. Çok uyduruk bir site hacı. Kaynak diye abidik gubudik kitapları, wikipedia gibi web sayfalarını vermiş.
    Hele şunu okuyunca amk ben napıyorum dedim: http://www.apokrifal.com/deccal-ve-yecuc-mecuc-iliskisi/

    @Mert Omay, Eski nesilde canerlerin sayısı çok azdır, bu canerlerin 2000 yılından sonra üniversite mezunu olup iş güç sahibi olanlarla beraber nüfusu artmıştır. Sistem onları robotlaştırdı. Kısaca Türkiye'de özel sektörün canlanması ile birlikte başladı. Dolayısıyla bu insanlar caner olarak doğmadı hatta bir kısmı vaktinin çok az bir kısmında o da zorunlu kaldığı için caner gibi olmuş olanlardır(senin hepimiz dediğin yer burasıdır) ve bu grup bu düzene karşı çıkıyor. Bir de caner olmayı kendine amaç bilmiş, tıpkı yazıdaki gibi mallar çıkmaya başladı ki şimdi bu malların çocukları doğuştan caner olacakları için kurtuluşları ancak felaket ile olacak. İşin özü ok yaydan çıkacaksa o ok bizim yayımızdan çıkmalıdır. Yoksa ne ok kalacak ne de yay.

    Rüyalarımda kendimi yedikule zindanlarında, kurtarılması imkansız olmuş ruhların sahiplendiği bedenlerin kellesini kesip kanlı kuyuya atarken görüyorum hiç zeytinburnundan sarayburnuna kadar deniz kan olur mu?...

    Şu dünya da bir gün en çok istediğim şey o insanların kurtulmasını imkansız kılmaya sebep olan fitnelerin tüm uzuvlarını kesip topluca bir yere gömerek o bölgenin "soysuzlar abidesi" olarak anılmasını ve tüm ideal insanlarca içtenlikle o soysuzların kınanarak fitne çıkaranların, insanlara ihanet edenlerin sonu budur denmesini istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. @Barbaros şu yazdığın evrenin sırları kitabını gönderde bizde okuyalım amk bu kadar net konuştuğuna göre çözdün ve bi kitap yazdın diye düşünüyorum.

      Sil
  81. sikko şu cernde ki olay epey ilgi çekici kaynatasız sen ne düşünüyorsun bu konuda?

    http://www.ulkutek.org.tr/index.php/goerueler/372-cerndek-sir

    Hadron çarpıştırıcısı Allah lafzı olmadan çalışmıyormuş bu yüzden bi kısmını saklamışlar falan diyor burada. zaten cern girişinde de bu pagan tanrısı shiva heykeli falan var duruş şekli de bin türlü şeyi temsil ediyor duruma göre bana ilginç geldi yani kaynatasız.

    YanıtlaSil
  82. http://vimeo.com/38622522

    bu videoda Başlangıçtaki Allah lafzı benzerliği çok net görünüyor sikko sen hep diyorsun ya Allahı taklit ediyorlar asıl savaşları onunla diye valla burdaki durum fazlaca uyuşuyor söylediklerinle.enerji başlangıcı için böyle yapmaları gerekiyormuş başka türlü istedikleri veri olmuyor yani her işin başı Allah diyoruz ya buda öyle bişey sanırım. bu arada görüntüleri izlerken elim ayağım ter kesti ne yavşak insanlar var lan bu dünyada

    YanıtlaSil
  83. sevgili Michael, Vermek istediğin mesajı anladım fakat bu yazın diğer yazılarına göre daha basit ve sönük kalmış kanımca. Tebrik ediyorum , başarılarının devamını diliyorum.Aferin koçuma.

    YanıtlaSil
  84. Mayk güzel yazı hatta klasman dışının en iyi yazısı.Ama okurken dikkatimi çekti 3. paragrafta sübliminali yedirmişsin gibi.(çalış - çalışma wtf?).Onun dışında güzel karşılaştırma olmuş.Ayrıca herşeye bok atmak yermek çok kolay onun yerine yapıcı olmaya çalışalım.Bu arada ben bizim ülkeden umudu kesmiştim ama kafası basan insanlarda varmış.(en azından düşünen insanlar)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  85. Mert korcan,

    Yorumunu yeni gördüm hemen cevap verelim :)
    Bir ara medyada şöyle bir haber belirdi "falanca mağarada, bilmem ne tarihinden kalma taş tabletler üzerinde, günümüzdeki helikoptere,tanka benzeyen çizimler bulundu" görüntüsünü görünce hayret ettim zira kıytırık çizim değildi onlar.

    Evet insanlık tarihinin eski dönemlerini bilmiyoruz bunun sebebi ise çarpıtılan tarihtir. Öğrenmeyelim diye çarpıtıyorlar gerçi bu pezevenkler yakın tarihleri de çarpıtıyor ya. Taş devri diye bir şey yok çünkü Ademe ilim öğretilmiş,yazı öğretilmiş. Bu konuda onaltyıldız sitesini ve Oktan Keleşin kitaplarını okumanı öneririm. Tarihi çarpıtıyorlar hacı, size pompei halkı üzerinden örnek vereyim, tabi önce şunu söyleyeyim, bu halk Allah'tan ceza görmüştür zaten belli oluyor. Ancak böyle olmasına rağmen o yavşak dincilerin gözlerini kapatıp kafalarını da sallayarak "görüyon mu Allah bunları helak etmiş" demelerine gıcık oluyorum yavşak bir üslupla ve düşünmeden, düşünmesi gerektiği konuyu düşünmeden bir de cinsellik edebiyatı yaparak konuşuyor.

    Neyse biz mevzuya dalalım, pompei kalıntıları ile ilgili makaleleri okuduğumuzda şunu öğreniyoruz; bir evin içerisinde masanın üzerinde bulunan bir atıyorum gazetenin üzerindeki yazılar dahi okunaklı şekilde korunmuş bunu bir kenara yazın. Şimdi biz, en azından ben, Allah'ın indirdiğiyle hükmetmek zorundayım, dinci ,tarikatçi orospu çocukları gibi şov yapamam. Kur'ana baktığımızda Allah, bir topluma uyarıcı göndermeden helak etmeyeceğini söylüyor. Buna göre o topluma ya Nebi gönderilmiş, ya da Resul. Nebi vahiy alan kendisine kitap verilendir. Resul ise bir Nebiye indirileni tebliğ edendir türkçedeki karşılığı elçidir. Kendisine kitap verilen vahiy alan hem nebidir hem de resul.

    Madem pompei kalıntılarındaki yazıtlar okunabiliyor o halde tebliğcilerle ilgili bilgi olması lazım. Peki böyle bir bilgi duyan var mı? Eğer nebi gelmişse orada bir yerlerde kitap olması lazım veya resul gelmişse ya bu halka daha önceden gelmiş bir kitabı yahut civardaki beldelerden birine gönderilmiş bir nebiye verilen kitabın kopyası olması lazım. Ama bunu bulsalar bile ki kesin bulmuşlardır söylemiyorlar. Bu bilim kimin elinde? Dünyayı ele geçirmeye çalışan pezevenklerin elinde değil mi?

    İşte o yüzden eski uygarlıkları bilmiyoruz. Sana soru, türk tarihini biliyor musun? Kendi kendine cevap ver sonra da google'da peyaz pramidler diye araştırma yap.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin ruh diye inandığın beyin denen şeydir.vücudunda ki bütün hücreler değişir yenilenir sadece beyin hücreleri belirli bir yaşa kadar çoğalır sonrasında ise yavaş yavaş ölür hepsi öldüğünde de sen yok olursun bu ruhun olmadığının en büyük delilidir. ruh dediğiniz şey beyin hücreleri düşünceleri oluşturan benlik kazandıran. bunu bana senin tanrının diliyle bir anlatsana ne demiş bakalım.ruh diye ahiret diye kekleyip kral gibi hayat yaşıyor adamlar sizde hala cennette adriana lima tadında güzel güzel hatunlar hayal edin ama onlar adriana limaları burda belliyor

      Sil
    2. biirde demişsin ki taş devri diye birşey yok. ya boşver taş devrini neden gidiyorsun o kadar geriye bugüne bak bugün taş devrinden daha bile geride yaşayan insan toplulukları kabileleri var. bak onları yalanlayamazsında çünkü onlar varlar ve bizler biliyoruz.onlar nasıl ulaşacaklar dine hadi diyelimki onlar bu dinden sorumlu tutulmayacaklar hani öyle diyorlar sizin kitapta o ne demek?nasıl yani sorumlu tutulmayacak o zaman her aynı çağda aynı dünyada yaşayacağız o istediğini sikecek istediği günahı zevkli olduğu halde işleyebilecek bize din geldi biz yapamayacağız o zaman onu neden yarattın be hey tanrı. ne yani gücün ona peygamber göndermeyemi yetmedi. cevaplarını merakla bekliyorum

      Sil
  86. Sömürge, kölelik hiç bitmez. İsim, şekil değiştirir. Tebrik ediyorum sikko. Caner'de tam bir ekşici imajı var bu arada.

    YanıtlaSil
  87. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  88. @mert korcan;
    Senin varlığın, içerisinde bulunduğumuz zamanın olumsuz şartlarından kaynaklanan kayıp ruh tanımına gayet uygun gözüküyor ama düzelir. Senin gibi milyonlarca hastalıklı psikolojiye sahip insanlar bulunuyor çünkü sizde, size karşı koyacak güce karşı güç bulunmuyor bu yüzden korkudan nereye saldıracağınızı bilmiyorsunuz. Kendinizi bir bok sanıp sik kadar beyniniz ile gidip haddiniz olmayan Yaratanı eleştiriyor kendi küçük zihniniz orantısında kafanızda Yaratan profili oluşturup, oluşturduğunuz şablon tutarlı olmayınca da Yaratan yok diyorsunuz. Senin gibi asalak bir boka yaramayan öküzler facebook da kapalı bayanlar üzerinden uyduruk hikayeler ile alay edecek kadar aciz ve ürkektir, ömrünüzde taş gibi hatun sikmeyi bırak elini tutmayıp ona buna kezban diyecek kadar boktan bir kaliteniz olduğu da bir gerçektir.
    Senin gibi başarıya aç milyonlarca genç var, ve bir çoğu başarıyı el de etmek için olanca analitik zekasını fırsatlar dahilinde kullanmaya çalışıyor. Fakat her başarısızlık, sahip olduğun değerlere karşı inançsızlık doğuruyor. Başarısızlık çoğaldıkça da artık inancının yüksek olduğu değerlere karşı ilgi ve güven kaybı yaşıyorsun. Bunlardan 1 tanesi de şüphe yok ki beyinde en kudret değeri olan Yaratan inancı. Sanki inkar ettiğinde başarılı olacaksın. Bence başarısızlığının sebebinin kendin olduğunu bil ve nerede yanlış yaptığını düşün, başarısızlığının sebebini başka değerlere biçerek en büyük mantık hatasını yapıp sonra burada beyinin kabiliyetlerini anlatmak da büyük çelişkidir. Yaratan için bu Dünya' da ne yaptın ki O'ndan sana bir başarı da desteklemesini bekliyorsun?

    Beyin hücrelerinin belirli bir süre sonra ölmesi nasıl ruhun olmadığını kanıtlıyor? Bu neyin kafası arkadaşım?

    Hayata ot gibi gelip ot gibi gitmeyin. Beyin bilgisayar ise ruh internettir. İnternet olmadan o siktimin bilgisayarının nasıl bir anlamı yok ise ruh olmadan da o siktimin beyninin pek bir anlamı yoktur.

    Ruha inanmayan bir insanın ölümüne dahi üzülmem.
    Ve siz ruha inanmayıp sisteme karşı çıkanlardır, mutlak sistemi adil seviyeye getirecekler önündeki en büyük engel. Hayatlarınız hiçbir zaman sahici değildi, bu şekilde olmayacağının da farkına varacaksınız.

    Biraz uzun yazdım lakin üniversite dönemlerinde her genç senin yaşadığın çelişkilere pek de yabancı sayılmaz mamafih sizin başarınız bizim başarımızdır, cancağızlar yolunuz ve bahtınız açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bay çok bilmiş başarısızlığa nerden sardın onu bi kere anlamadım mesleğimi söylemek zorunda değilim ama kazancımı duysan hayal edemezsin benim için başarı kazandığın paradır çünkü o para kadar hayat yaşayabilirsin zevklerin birçoğuna o para ile sahip olabilirsin.ruha gelince sen herhalde biraz geri zekalısın ben ne söylüyorum sen ne cevap veriyorsun algılama sorunu var sende devamlı saldırganlığında zeka geriliğinden olsa gerek.şöyle düşün(zor ama biraz zorla kendini)çocukken beyin hücreleri az sayıdadır ve yaşantısı hafızası kararları ne kadar bunlarla doğru orantılı değilmi yaş ilerledikçe beyin hücreleri artar ve daha olgun kararlar çıkar sizin tabirinize bakılırsa bu ruh bebekken geri zekalı,büyünce maksimum zekaya ulaşıyor yaşlanınca yine geri zekalılaşıyor gördüğün gibi karar mekanizması birebir madde ile ilintili o halde bu ruhta neyin nesi?peki karar mekanizması zedelenen bir insan neyin nesi?hani sınavdaydı bu ruh motoru su mu kaynattı sayın tanrı hayırdır?mantıklı cevapları olanlar cevap yazsın bu eleman fazla geri zekalı.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  89. mert korcan sende fazlasıyla körcanlık var. Sen önce ruhun ne olduğunu öğren ondan sonra ruhu sorgula yavşak. Ruhu geçtim sen daha beynin ne olduğunu bile bilmiyorsun.

    Beyin hücresine göre insana bilgelik biçen senin gibi zeka, akıl yoksunu birinin bana ahkam kesmesini ancak cahilliğine veriyorum. Bir insanda en çok beyin hücresi sandığının aksine bebekken vardır. Salak herif git önce takıldığın çakma forumlardan doğru bilgi al öyle gel adamı itin götüne sokarlar. Yazdıkların çok salakça çünkü ne konuştuğunu bilmiyorsun.

    Başarısızlığına nereden sardığımı bence sen gayet iyi anladın lakin işine gelmediği için, ezik olduğun için, sanal olduğun için, kendi yalanına inanacak kadar basiretsiz olduğun için sadece laf ebeliği yapıyorsun ve bu yüzdendir ki yazdıklarının hiçbir tutarlılığı yok.
    senin gibiler paraya sahip olamaz ancak para senin gibi asalaklara sahip olur o da belki.
    senin o hayal dahi edemeyeceğin dediğin o gözünde büyüttüğün parayı ben 1 gün de çok harcadım. he şu da bir gerçek ki meteliksiz de çok kaldım. ama hiç yoktan senin gibi paraya tamah etmedim. Dünya'nın her yerinde de ceo olmadığın müddetçe ortalama aldığın maaş bellidir boş yere artistlik yapma.

    sen mesleğini yazamayacak kadar korkaksın, ben sana söyliyim, gemi kaptanıyım. emin ol senden çok daha fazla maaşım var, senden çok daha fazla kültür de insan da tanıdım, saygı da gördüm, hayatında göremeyeceğin güzellikte kadınlarla birlikte oldum, sen festivali üniversite kampüsünde görürken ben Rio da, Santa Cruz da karnavallarda çılgınlar gibi eğleniyordum, önünden geçemeyeceğin casinolar da tek zara senin 3 aylık maaşını attım hepsi de sikimin, kafamın keyfi zevki içindi çünkü ruhumu kendimi kaybetmiştim peki pişman mıyım hayır ama övünülecek bir tarafı var mı benim için yok ama senin hedefin bunlar olduğu için yazıyorum, senin için başarı bu demek olduğu için yazıyorum. senin rüyalarının çoğunu yaşadım tükettim sen klavye başında sadece boş boş bilmediğin konular üzerinde yazmaya devam et torba seni.

    Yaratana inanmaman beni ilgilendirmez, lakin o küçük beynin ile, inandığım Yaratana saygısızlık edersen sana öyle bir korum ki canından olursun.

    Şu kainat da hiçbir para, çocukluğumdaki yokluk durumda tattığım mutluluğu yaşatamaz, bana geri getiremez.

    Senin gibi bilgisayar başında büyüyen mallar bunun ne demek olduğunu bilemez. Hele ki hayatında ruhsal tecrübe yaşamamış, insan denilen varlığın sadece bedenden ibaret olmadığı üzerine hiçbir deneyim yaşamamış hayat fakiri, beyni sünger olmuş birisi gelipte bana ahkam kesmesin. Yüreği varsa çıksın karşıma gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geri zekalı dediğim için özür dilerim sen gerçekten zekasızsın geri zekalılık yine bir zeka belirtisidir sende hiçbir bok yok.mesleğimi korkumdan söylememişim gemi kaptanıymışsın benden çok çok kazanıyormuşsun falan.ege ve akdeniz bölgesinde ailemden kalan 5 tane otelim var evimin tek çocuğu olduğum için idaresi maaş karşılığı 2 dayım ve amcamda mülkde benim kazandığım para sezonuna göre değişmekte ama sana şu kadar söyleyeyim 100 gemi kaptanını rahatlıkla maaşa bağlar kapımda iş fırsatı veririm ve hali hazırda 1 yatım ve her yıl kiraladığım 1 kaptanım mecvut. karılarla düşüp kalkmana gelince sadece güldüm bir insan bu kadarmı komik olabilir diye bir yandan islam tatavası yapıp bir yandan en büyük günahlardan zina ile övünen bir asalak.ben hiç değilse senin yaptığın kelime yavşaklığını yapmıyorum evet sevişiyorum çünkü zevkli param var eh tipim fena sayılmaz birlikte olduğum kadınlarda istediğine göre doğanın hazlarından faydalanıyorum ya sen ne yapıyorsun inancının tam tersini yapıp övünüyorsun sorularıma cevap dahi veremeyecek kadar salaksın. senin gibi beyni çürümüş asalaklara cevapta vermemek lazım aslında ama ibreti alem olsun diye cevap veriyorum millet görsün kimin hayat görüşü mantık üzerine kurulu kimin hayatı sapıklık içinde sen gördüğüm tüm spermler içinde en gereksiz kitleye dahil olandansın diğer milyonlarca spermi nasıl alt ettiğine inanamıyorum sanırım babanda geri zekalıydı ve spermlerinin hepsi idiottu ve kötünün iyisi olarak bu işi nasıl olduysa sen başarmışsın

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. mert korcan, biraz daha zekan olsa ancak geri zekalı olursun. kendi yanlışlarını kapatmak için başkalarına saldırıyorsun. tipik bir suçlu, ezik davranışı. bana laf yetiştireceğine önce bir konuda ön yargılı davranmadan git ne olduğunu bir araştır, öyle it gibi saldırma sonra öyle itin götüne girersin.

      sen öyle bir vehime kapılmışsın ki, seni oradan kimse çıkaramaz, orada kalmaya devam et yoksa birinin elinde kalırsın, insanların inançlarına karşı saygılı olmayı öğreneceksin aksi karşıma çıksan acımadan seni paketler denizin dibine gönderirim.

      senin kıçı kırık teknenin kaptanı tatlı su kaptanıdır evladım sen karadaki gemici/tayfaları kaptan sanıyorsun, denizcilik bilgin sıfır otur! benim altımda çalışması için bir kaptanın fakülte mezunu, mca, svq, edh, mntb, nras, cpsc... ve diğer tüm endorseli en az 3 yabancı dil, mesleğinde de en iyi şirketlerde en az 15 yıl layıkıyla çalışması gerekir. senin yatın ve otellerin benim kaptanı olduğum yolcu gemilerinin yanında esamesi okunmaz. bana bunlarla gelme. senin o antalyadaki salaş otellerine ancak kendi ülkesinden daha ucuz olduğu için avrupalılar, ruslar gelir, tatilini de benim gibi soçide yapan birisinin kaldığı otelin yanında da seninkisi pansiyon kalır. yakın bir aile dostum 40 yıldır turizm sektöründe 10 tane kendi otelleri ve yüzlerce otele gurme, mal temin eden şirketleri var. onlar bile 5 yıldır eskisi kadar kar edemiyoruz diyor kaç bin çalışanı var kaç yüz tanesini işten çıkarmak zorunda kaldılar. senin ezberlediklerini ben unuttum koçum boş yere bana palavra anlatma. maddeye taptığın halde madde konusunda benimle boy ölçüşemezsin çünkü sen paranın karşısında el pençe divan duran eziksin ve her zaman öyle kalacaksın. senin aileden gelen karakterin bu kadardır.

      senin gibi paraya tapan tüm gavatları toplayıp yakmak gerekir. Bir gün biz kaybedersek, bu sistem tamamen senin tapındığın para ile dönerse, o zaman ruhunu kaybetmiş fakir çocuklar senin malını gasp edecek ve senin gibi nonikleri sikmek için sıraya geçecekler bunu sakın o küçük beyninden çıkarma ana kuzusu ibne seni.

      Zina ile övünmedim senin gibi hayatı bunlardan ibaret sanan cahile, ben bunların hepsini yaşadım, tükettim, sandığın gibi bir numara olmadığını dolayısıyla da kendini kandırmayıp adam gibi önce kendini sonra yaşadığın bu kainatı tanımanı belirttim. Paranın başarıyı, mutluluğu değil ruhen kaybolmayı, vakti hızlıca değersiz harcamayı getirdiğini söyledim ama ne yazık ki sende bunu anlayacak kapasite yok çünkü senin ruhun ve aklın tamamen köle olmuş. iç huzur ne demek öğrendiğin gün bu kendi yazdıklarının ne kadar salakça şeyler olduğunu daha iyi anlayacaksın.

      şuanda sen başarı ve mutluluğu ancak paradan geleceğini umacak kadar acınacak bir haldesin. Sende ki bu eğilimin bir sebebi de tek çocuk olmandır. o asalak ailen üzerine çok düşerek götünü kaldırmış, o yavşak baban sana hayatın sadece iyi yönlerini göstermiş ne istersen onu al oğlum demiş. bu yüzden madde dışındaki hiçbir şey de değer göremiyorsun. elbet bir gün o korkak zihnin acı bir tecrübe ile seni kendine getirmeye yetecektir.

      Bu hayat da alacağın her bir duygusal dürtü, aklının ruhunla yakınlığı kadardır. Sen ruhuna çok uzak olduğun için hayata dair derinliği olan bir ufkun ve düşüncen bulunmuyor. Senin paranı yemek için bile sana katlanan kadına acırım.

      Son olarak, ben sana İslam ile alakalı bir konu da görüş bildirmedim götünden uydurma. Çünkü ben kendim zaten yeterince dini konuda bilgim olmadığı için senin gibi ortada kalmış bir götün benim yüzümden dinden soğumasını istemezdim.

      16 yıllık net hayatımda tartıştığım en boktan insansın. senin gibi sanal varlıklar türeyeli beridir bu internetin de tadı tuzu kalmadı. bu yüzdendir ki artık senin gibi asalaklara cevap verirken kendi yazdığımı kendim bile beğenmiyorum.

      Ağzında rothschild yarrağı varken, sperm üzerine kendince jenerik cümleler kurman senin beyin yaşının kaç ve hayatının ne bok olduğunu gayet belli ediyor.

      Sil
    4. yine bomboş konuşmuşsun alın da tanrınızı görün bakalım nerelerden geliyor o tanrı. putperestlerin uydurdukları üzerine kurulu bir tanrı imajı ve hepiniz korkudan sarılın objektif bir gözle oku ve gör senin allah nereden geliyor 360 tanrıdan biri olan allahın üstelik derece olarak gerilerde kalmış.

      http://adilyargicc.blogspot.com/

      Sil
  90. https://www.facebook.com/photo.php?v=2970918888111

    YanıtlaSil
  91. Mert korcan,

    O Allah isminin neden eski uygarlıklarda olduğunu, şüphe götürmez bir şekilde yazmıştık halbuki neyse mevzuya geçelim, ha şu otel işini fazla abartma. Hatta hiç kimse malını abartıp övünme aracı yapmasın zira, bir tsunami ve benzer afetlerle çükü tutarsın :)

    Tamam konuya dönelim, eğer dediğin gibi beyin denen şey ruhsa, o zaman neden hayvanla insan arasında fark var? Onların idrak kabiliyeti sınırlı ve basiretleri yok. Mesela hayvanın yanına elinden bıçakla biri yanaşsa, hayvan tedirgin olmaz oysaki bıçağı görüyor. İnsan benzer durumda sadece bıçağı görmekle kalmaz olabilecekleri de görür. İşte bunu beyin yapamaz ama beyni kullanan yapar. Peki o kim? Ruhtur. Beyni bilgisayar gibi düşün, vücudu kontrol için komut gönderir, bilgiyi anıları kaydeder. Bedenle ruh bir bütündür ruh bu dünyaya adapte olabilmesi için elbiseye ihtiyacı vardır ki, maddeyi görebilsin, dokunabilsin v.s

    Son olarak, zaten sizin Tanrıyı reddetmenizin nedeni bellidir. Aslında Allahı biliyorsunuz ama işinize gelmiyor. Tanrı bize karışmasın bizde rahatımıza bakalım psikolojisi var :) Neyse adımın üzerine tıkladığınızda açılan sayfada blogumun adresi var oraya gir, bir ateistin anatomisi 1 ve bir ateistin anatomisi 2 Turan dursun gerçeği isimli konuları okursan orada görürsün :) Birinci konudan başla ha okumaya :)

    İsteyen istediğine inansın istediğini reddetsin ama ne yapıyorsa düşünerek yapsın.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. allah adı diyelimki öyle hz meryem kuranda geçer değil mi bak bu kadın gönül tekin tüm yaşamını bu araştırmalara adamış bir insan mutlaka sizden ve bizden daha fazla bilgi sahibidir bu konularda tek şu videoyu dikkatlice dinle ve yorumla yanlız senden isteğim objektif olacaksın. hz meryemin nereden geldiğini bir dinle mö 4000 yılında bahar tanrıçası bakire tanrıça falan varsayalım ki sizin söyledğiniz gibi mitoloji dinlerden türedi o zaman nasıl oldu da henüz dünyada olmayan hz meryemin dayanağı taa oralara dayandı? olay o kadar açıkki aslında birileri yazmaya başladıktan itibaren devirlerle birlikte değişe değişe bu hallere gelmiş. bu video bile herşeyin özeti olmaya yetecek bilgiyi veriyor. bunu nasıl çürüteceksiniz ?

      http://www.youtube.com/watch?v=ARvUbfU_xR0

      açıkçası ben inançlı biri olsaydım ve böyle bir durumla karşılaşsaydım ne oluyor derdim.. sizin muhammed ve tayfası bahar tanrısını temmuz tanrısını hz meryem yapmış aradan zaman geçtikten sonra eğer mitoloji dinden etkilenmiş olsaydı durum bu olmazdı demek ki din mitolojiden etkilenmiş.

      Sil
  92. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyin avcısı senin gibi konuşmayı becerebilen insanlarla nasıl konuştuğuma dikkat edersen benim kişiye göre muamele yaptığımı anlayacaksın. aslında otel sahibi olmama falan takılmış yukarıda bazıları ama benim derdim o değildi. ben zamanımın bol olduğunu gelir veya zaman yüzünden bir sıkışıklığım olmadığını ve varlığımı araştrıdığımı anlamalarını beklerdim ki saçma sapan bir yere getirdi konuyu bende daha dik gittim hepsi bu. saygı çerçevesinde akla uygun yanıtlar verdiğin için sana teşekkür ederim.

      konuya gelecek olursak ben net bir kanıya varabilmiş değilim senin cevabından şimdi sonuç olarak hz meryem kurandan önce isa'yı doğurduğuna göre kuranda yazıyor olması normal burada bir sıkıntı yok ancak sıkıntı isa'dan çok öncelerde bu anlatımın seninde söylediğin üzere geçiyor olması bu mitolojinin dine yansımasını ispat etmezmi soru tam olarak bu.

      senin verdiğin yanıt ise bir belgesel izletilmiş size ve bu belgeselde de bu tür bir anlatım benimsenmiş ancak sonra siz bir ekip ile araştırmaya gitmişsiniz ve öyle olmadığını ama yine de bazı benzerlikler olduğunu görmüşsünüz. bazı benzerliklerin olması kaynağın orası olmasına işaret değil midir? paganların hristiyanlığa girmeleri benim hiç ilgimi çekmiyor banane isterse tüm semavi dinlere girsin ben semavi dinlerin kaynağı ile ilgileniyorum benim çıkış noktam bu. koskoca bir dünya var milyarlarca kalıntı var islam dini mensuplarının iddiasına göre allah ilk insandan beri bu dini onlarca peygambere gönderdi o halde mutlaka kalıntılar olmalıydı neden hiç bu semavi dinler dışında ki allah dinlerinin kalıntısı yok da temelde hep pagan kaynaklar var hepsinimi bu paganlar yok ettiler sonrada kafalarına göre hikayeler uydurdularda hadi diyorum onu da başka birşeye yorayım az da olsa bir mantık boşluğu var(bak olabildiğince iyi niyetle bakıyorum)
      ama sonra çıkıyor muhammed öyle birşey yapıyor ki bu isis hz meryem olayını kurana koyuyor benim bütün alerjim başa sarıyor. beni bu konuda tatmin edecek cevap gelmedi senden ne yani bu gönül tekin yalancımı harverdda islamı yok etme eğitimimi alıyor, olmayan rölyeflerimi gördüğünü iddia ediyor benim sorum gayet net.. bu isis ya da hz meryeme kaynak olan rölyefler var mıdır yok mudur ? varsa muhammed bunlardan esinlenen bir yalancı mıdır, değilse nasıl kuranda böyle birşey yer alır ?

      Sil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. firavunun cesedi ve devekuşu yumurtası olayları tartışmalı mesela deve kuşu yumurtası olayında kelime kökeni bilmemneymiş o ordan türemiş bu burdan gelişmiş al bak araplar deve kuşu yumurtası diyormuş gibi çok zorlama yorumlar var bunları araştırmadan vay be demek bence yersiz hiçbirimizde etimoloji uzmanı olmadığımıza göre vay be demek bence yersiz firavunun ölüsüne gelince bu daha da trajik milyarlarca insanın yaşadığı bi dünyada aha tamam bu kesin kurandaki firavun demek çok zor zaten bu adamlar dinleri insanlara dikta deiyorlarsa bir şekilde kitapta yazanı uygularlar yok secdedeymiş ama ingilizler aman müslümanlar ayıkmasın diye yan yatırmış falan bunlar olsa olsa zeki insanları kandırmak için oynanan tiyatrodur.

      burada daha büyük bir sorunumuz var o da şu ki kuranda ki hz meryem isisten esinlenilen hz meryemmidir yoksa başka birimidir eğer başka birisiyse nasıl bu kadar benziyor hatta onu geç direk hz meryem bir bitkiye benzetiliyor falan acayip bi benzerlik yani tammuz ağacı hatta temmuzun adı da oradan geliyormuş bahar tanrıçası falan filan ki bu olaylar islamdan binlerce yıl önce isa dan binlerce yıl önce oluyor şimdi elde bu veriler varken ben nasıl mitoloji dinlerden türemiştir diyebilirim hangisi akla daha uygun dinlerin mitolojiden şekil almasımı yoksa mitolojinin dinlerden şekil almasımı

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. benim kafamı fazlaca karıştıran noktayı anladığını umuyorum bozulmuş olduğuna inandığınız dinlere bilim adamlarının inanıyor olması da enteresan değil mi sen artı yönde enteresan anlarsın ben eksi yönde enteresan anlarım demekki korkudan inanıyor adam başka bir ihtimal düşünemediği için inanıyor adam gibi.

      ama sorun büyük peygambere gönderildiğini tanrı sözleri olduğunu düşündüğümüz bir dinde geçen hadise taaa eski zamanlardaki saçma sapan bir inanışla aynı oluyor. bu ciddi bir soru ve bu sorunun cevabını bulmadan inanmak sadece korkaklıktır diyorum ben. kendini alternatifsiz hissetmektir bu. zorlama bi inançtır bu. mutlaka bu sorunun bir mantıklı cevabı olmalı aksi ispat edilene kadar muhammed meryem kıssasını alıntılamıştır bunun başka bir bakış açısı dahi olamaz. o rölyefin var olması o kültürün var olup süregelmesi bunun için yeterli bi kanıttır aksini ispat edecek veri ne??? benim cevabını aradığım soru bu ve bu sorunun cevabını bulamamış insanların aramayıp kabulleniyor olması şahsen beni bunlar enayimi düşüncesine itiyor. kusura bakmayın ama görünen resim bu sikkofield diyor ya büyük resime bakın al sana büyük resim. sikkofield da yazmış hristiyanlık ve pagan dinleri benzerliği diye ama islamda geçmesine ve bu iş hakkında ki kendi düşüncesine yer vermemiş 2011 de yazmış yorum sizin diye kesip atmış.

      birde demişsin doğum evresini nasıl yazıyor falan diye bu kesimin elinde ne olduğunu bilemeyizki belki çok eski zamanlardan beri süregelen bilgiler var toplumlarla paylaşılmayan belki bu mason locası dedikleri şeyler hep onlara bağlanıyor o sırlar falan belki muhammed de şimdiki arap elitlerin arasından bir adamdı bunlar böyle uyanıklar olarak dünyayı uyutmaya devam ettiler falan bize de tiyatro oynadılar göz önündeyken falan astroloji ile belki hakim oldular nereden bilebilirim. ama söylediğim gibi o sorunun cevabı çok kritik bir nokta ben müslümanım diyen insanlardan burada o sorunun cevabını istiyorum.

      bu arada astorloji demişken bugün biraz tırsmadım değil onu da itiraf edeyim ben astrolojiye inanıyorum açıkçası bu insan denen varlığın doğa ile uyumlu olması yüksek ihtimal yaşam şekli ve psikolojik olarak bugünkü sözcü gazetesindeki burç yorumu gerçekten tırsmama sebep oldu aynen yazayım;

      beklenmedik bir misafir ev hayatında değişiklik yapmana neden olacak, aile içinde uzun zamandır sürüp giden gerginlik, umulmadık bir haberlekısa sürede düzelecek( buraya kadar normal akışında)
      öte yandan her şeyi reddedemezsin. senin için belirsiz olan şey aslında çok açık. bu arada kendini her zamankinden enerjik hissediyorsun.

      aynen yazan buydu son 3 cümleyi okuyunca tırsmadım değil. bana inanmayan bugünkü sözcü gazetesini açıp bakabilir. inançlı değilim ama insanında tesadüfen var olmasıda saçma geliyor o halde bu sorunun cevabını aramak bu yaşamda tek gaye olmalı

      Sil
  94. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  95. iyki bakmışım anasını satayım neler dönüyor burda mert korcan oğlum senin amacın nedir? manyakmısın hem ateistim diyorsun hem garip garabe şeyler söylüyorsun derdin neyse önce onu bi de dermanı çıkar.

    @nerdesin kaş gün sen kendini müslümanmı nsaıyorsun zaten şu ağzından çıkan laflara bi bak allahın belası en ufak darlığa düşünce peygamberemi sövüyorsun bunu ergen olmana vermek istiyorum aksini düşünmek istemiyorum şimdilik.

    sorunun cevabına gelirsek;
    Hz.İsa’nın gerçekte yaşamadığı ve hakkında anlatılanların eski efsanelerden çalındığı şeklinde bir iddia vardır. İddia sahiplerinin kullandığı argümanlardan bir kısmı, Kuran’ın yer vermediği hususlarla ilgili olduğundan, makalemizin konusu dışında bırakılmıştır. Mesela, Hz.İsa’nın yeniden dirilişi, havarilerin sayısı, 25 Aralık tarihi gibi.

    Bizi ilgilendiren esas kısım, Hz.İsa’nın bakire bir kadından dünyaya gelişidir. İddiaya göre, Horus Efsanesi’nde de benzer bir olay anlatılmaktadır ve bu öykü, Hz.İsa’nın doğum kıssasına ilham kaynağı olmuştur.

    Horus’un Annesi İsis, “Bakire” miydi?

    Horus Efsanesi, ana hatlarıyla şöyledir (1):

    ——————————————————————————–
    Geb ve Nut’tan 4 çocuk dünyaya gelmiştir: Osiris, İsis, Set ve Nepthys.

    Osiris içlerinde en büyük olanıydı. Bu nedenle, Mısır kralı oldu. Kız kardeşi İsis ile evlendi.

    Kardeşi Set, Osiris’i kıskanıyordu ve bir gün onu öldürdü ve parçalara ayırdı. Bu sayede, onun yerine Mısır kralı oldu. Kız kardeşi Nepthys ile evlendi.

    İsis ise ülkeyi gezip, kocasının vücudunun parçalarını buldu ve onları tekrar bir araya getirip, ondan bir çocuk sahibi oldu. İşte bu çocuk, Horus’tur!
    ——————————————————————————–

    SONUÇ: Açıkça görüldüğü gibi, Horus’un annesi “bakire” filan değildir; efsanede anlatılanlarla Hz.İsa’nın doğumu arasında herhangi bir ilişki yoktur!

    http://derindusun.com/tr/hz-isa-ve-horushorus.html

    gördüğünüz gibi bakirelik konusunda bi benzerlik falan yok bu adamların kendi pagan inançlarındaki isis orospusunu ve onun piçi horusu isa'ya yamama çabaları var hristiyanlık için bunu başarmışlar ancak kuranda böylemi anlatılıyor ibine, kurandaki isa ile hristiyanlardaki isa bile örtüşmüyor yok kökeni temmuz ağacıymış bahar tanrısıymış yok hz meryem de kuran da bitki gibi anlatılıyormuş tam bilgi sahibi ol sonra konuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyin avcısı yorumunu okuyamadım silmişsin orçun bu kadarmı cevap ateistsem beni ilgilendirir değilsem yine beni ilgilendirir. senin kopyaladığın cevapta kuranda geçen meryemin o meryem olmadığına tek kanıt isis bilmemkim ile evlenmiş al o zaman bende bir yazı buldum hemde basit bi taratmayla bak daha gerisi de var işin

      “Tammuz” Suriye ve Lübnan’da tapılan bir ilah olan “Dumuzu”nun İbrani dilindeki karşılığıdır. (…) İncil’de (Hezekiel 8:14) bahsi geçen Tammuz, İÖ 2000 civarında, 25 Aralık günü, Suriye’nin Gebal (modern Gebail, Yunanca Bublos)5 şehrinde Mylitta isimli bir bakireye doğan bir “yaşam-ölüm-yeniden doğuş tanrısı”dır; mağarasından sabah çıkar, gece döner, aradaki sürede gökyüzünü tavaf eder.

      Yunanlılar onu “Adonis” olarak tanır; sözcük, Fenike dilinde ve İbranice’deki “Adhon”dan gelir. Babil mitolojisi, Dumuzu ya da Tammuz’u6 kışı simgeleyen vahşi bir yaban domuzunun katlettiği yakışıklı bir çoban olarak anlatır. Tammuz, mucizeler göstermekte, hastaları iyileştirmektedir. İnsanoğlunun kurtarıcısı olmak için meşakkatli bir ölüme katlanmış; bir takım beyanlara göre üçüncü gün yeniden dirilerek ebediyen kutsanmış yeni bir hayata başlamıştır.

      Tammuz’un ölümü, Suriye ve Filistin’in nebatatın telef olduğu uzun, kurak yazlarını; dirilerek hayata dönmesi ise yağmur mevsiminde yeniden canlanan çatlamış toprakların bereketli bitkilerle örtülmesini simgeler veya ölümü soğuk, sert kışın, yani mitolojik yaban domuzunun, dirilişi ise yemyeşil bir baharın anlatımıdır.”7

      İnanın, azizler, Efendiniz geri verildi,
      Dirilen Efendinize inanın;

      Tammuz’un tahammül ettiği acılarla

      Tedarik edilmiştir bizim kurtuluşumuz.

      Yukardaki dizenin yazarı Knidoslu Ctesias, İÖ 400 civarında, Knisdos da [Datça] yaşamış hekim ve tarihçidir. Pers kraliyet arşivlerini temel aldığı söylenen Persica isimli yirmi üç ciltlik Asur ve Pers tarihleri, Homeros’un “Epik” veya “Homeros Yunancası” olarak bilinen dilde yazdığı İlyadaveOdiseya’sından farklı olarak, İyonya lehçesinde kaleme alınmıştır. Ctesias’ın tarihçiliği, genel kabulün dışında bilgiler ihtiva ettiğinden zaman zaman tartışmalı olmakla birlikte, Homeros’un inanırlığını yer yer sarsmış olduğu da bir gerçektir.

      Tammuz’un dirilişi her yıl suyla yıkanma ve yağla meshedilme işlemlerini içeren bir yas ayiniyle anılır. Akadlara ait bir metinde, “Figan eden erkekler ve kadınlar, bana O’nunla gelin,” diye yazar, “ölüler mezarlarından çıksınlar ve tütsüyü koklasınlar.” Arkaik İbraniler, Temmuz’un yasının tutulduğunu Eski Ahit’te şöyle anlatır: “Ve Rab evinin şimale doğru olan kapısının girilecek yerine beni getirdi ve işte, Tammuz için ağlayan kadınlar orada oturmakta idiler. Ve bana dedi; gördün mü âdemoğlu? Yine bunlardan büyük mekruh şeyler göreceksin.” [Hezekiel, 8:14-15] Tammuz’un dirilişi ile Akat toprakları yeniden bereketlenir, mevsimsel ve günlük döngü surer.

      nasıl benziyor demi bunlar varya aynı kaynağı değiştirip değiştirip yazmışlar başka da bişey değil yok kurandaki meryem o meryem değilmiş ne yani önceki pagan inancına sahip olanlar sizin allahın böyle birşey göndereceğini öncedenmi biliyorlardı bu sorular önemli sorular öyle ben inanırım sen inanmazsın diyerek kesip atacak şeyler değil zaten bu şekilde böyle gelmiş böyle gidiyor yeterli cevabın yoksa kendini sorgula beni değil şartlar böyleyken allahın kitabında çalıntı bilgiler varken ben o allaha inanana cahil derim aksini ispat edene kadar bu bilgiler ispat edilemeyecek şeyler değil doğru mudur değil midir nereden gelir nereye gider bu kadar basit sorular ama ortada cevap yok ama inanan milyarlarca insan var

      Sil
  96. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  97. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. yorumlarını silmişsin bu yüzden birley diyemeyeceğim beyin avcısı ama bir ayrıntı yakaladım ve paylaşayım istedim. babillerdeki şu yeşillik tanrısı tammuz varya onun temsil ettiği kutsal hayvan domuz imiş islamda neden domuzun yasaklanan hayvan olduğu meryem kıssasının nereye dayandığı şimdi anlaşıldı.

      Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi... (Al-i İmran Suresi, 37)

      kusura bakmayın ama gerçekler pek açık pek pak babil inancındaki tammuzun ve muhammedin yaşadığı tarihler göz önünde bulundurulursa kimin kimden esinleneceği ortada

      Sil
  98. Gençler napıyorsunuz siz? çıkın dışarı gezin dolaşın hava mis gibi...

    mert sen bir gerçeğin peşinde koşuyorsun, insanlar hayatlarındaki huzuru ve sevgiyi korumak için zihninde bir ev kurarlar. yalnız bu iç ev sanıldığı kadar basit ve yüzeysel değildir. seni hayata, kainata bağlar, bu dünyada var olduğunu kanıtlar. sen de şuanda bu dünyaya hey bu hayatda bende varım! diye bağırmaya çalışıyorsun ve iç dünya kurmak istiyorsun. fakat görüyorum ki bunu nasıl başaracağın konusunda kendi sorgu kodlaman dışında bir malzemen yok. o zaman sana bir tavsiye, internet sayfaları yerine gerçek kitapları oku ve düşün (okuyorsun elbette ama araştırdığın konuya uygun daha çok kitaplar okumalısın. daha önemlisi farklı pencerelerden bakmak için zıt fikirli yazarların kitaplarını al, sen bir görüşü direkt almak yerine bunları harmanlayıp doğrusunu yanlışını kafanda eleyip inanmayı seviyorsun o halde yine böyle yap) kitap okumaya ihtiyacın var. Kazandığın rızka göre zekat ver gerçek ihtiyacı olanlara yardım et. Bu hayat, hiçbir zeka unsurunun oluşturacağı kural sistemini yaşayıp yaşatacak kadar basit ve yapay değildir. İnsanların inançlarına saygı duy. Nihayetinde herkesin inancı kendinedir.
    sana diğer bir tavsiyem, bir daha bu hayata tekrar gelmeyeceksin. git paran ve vaktin varken sümerlerin izlerini, ataların beyaz piramitlerini gör incele düşün. yalnız ruhunla düşün. işte o zaman insandan öte dünyanın da dejavu olduğunu göreceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @barbaros kendince bi yargı koymuşsunda kendi inandığın gibi insanların inanmasını beklemen ilginç bi kafa yapısı. tespitlerle konuşunca söylediklerinin geçerli kabul edileceğini sana kim söylediyse seni yanıltmış arkadaşım. sen bana şöyle yap böyle yap gibi akıllar vereceğine ortada hali hazırda bulunan soruya yanıt ver önce. tammuz denen kişiliğe ait kalıntılar var mıdır yeşillik tanrısı olduğuna inanan insanlar yaşamışlar mıdır yoksa uydurmamıdır önemli olan bu sorunun cevabıdır benim için. çünkü eğer böyle bir durum söz konusuysa ve domuz da bunun kutsal hayvanıysa bu ap açık muhammed ve tayfasının kuranı yazdığının ispatıdır. önemli olan bu sorunun cevabıdır konuyu sağa sola yönlendirerek ancak sorunun üstünü kapatırsın buna kendini kandırmak denir yine aynı şekilde inanç sorgulanmaz mantığı da saçmalıktan ibarettir. var olduğu iddia edilen her delil sorgulanır araştırılır çürütülür ya da ispat edilir. hz ibrahim ve ismailin kabeyi yaptığı söyleniyor kuran da örneğin ancak bir çok kaynak hz ibrahimin bölgeye gitmediğini söylüyor. örneğin sadece bu sorunun cevabı bile yalanmı değilmiyi ortaya koyabilecekken neden karbon testine izin verilmez ?

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. @annapurna insanların fikirlerine değer vermesem söylediğin gibi burda olmazdım bu kadar muhabbeti uzatmamın nedeni belki öyle bir şey duyarım ki açı değişir ancak açımı değiştirecek hiçbirşey duymuyorum. varsayalım senin söylediğin gibi yahut senin gibi inanan kişilerin söylediği gibi allahın dini tek. ben o açıdan bakmadımmı sanıyorsun üzgünüm ama yeni yetme değilim zaten bu kadar derin noktaları araştırıyor olmamdan muhammedin 4 karısı 9 yaşındaki karısı gibi nüanslara takılmamamdan anlamalıydın geniş baktığımı. ancak ortadaki sorun başka benim sorum bambaşka cevaplarınız hiç alakasız olmayan şeyler. ben diyorum ki bu muzun kabuğu sarıdan önce yeşildi evresi vardı sen diyorsun ki bilemeyiz git muz ağacını seyret gör. bu kadar bariz şeyler varken paranoyaklığın anlamı yok.

      ortada geçmişte tammuz denen tanrıya inanan insanlar var bunu tarihi kalıntılardan(mağaralara çizimler, rölyefler bilmemneler) bu kalıntıların da bilmem kaç bin yıllık olduğunu bilim sayesinde testlerden anlıyoruz sen bilime inanmam diyorsan ben senin ama ben böyle inanıyorum yaaa dediğin şeye nasıl inanayım. söylediğin gibi allahın dininin tek olmasının bu konuyla hiçbir ilgisi yok bu şuna çıkar ki o çok daha saçmadırİ; meryemler vardı isalar vardı bunlar her dönem vardı... bu ne şimdi? ben diyorum ki kuranda hz muhammede inen kitapta diyor ki domuz yasak yemeyin, meryemi bitki gibi yetiştirdik diyor. böyle bir tesadüf tarihi kalıntılarda varken şimdi muhammedin bir şekilde bunları derleme ihtimalimi daha fazlaaaaaa yoksa allahın sözleri olma ihtimalimi daha fazla. kuranda demiyormu ancak ilim sahibi olanlar bilir al işte ilim sahipleri bulmuş senin nerden alıntı yaptığını hem diyorsunuz biz tesadüflere inanmayız hem tesadüfün dik alasının olduğunu iddia ediyorsunuz. bir tane inanan insan bile şu konuyu çürütecek açıklamaya ulaşamazmı şu koskoca dünyada. kaç tane ayrı siteye baktım eğer bu araştırmayı yapmadıysam ve önyargılı olduysam ne olayım. ama yok yok yok hiçbir yerde bu soruya cevap yok. hiçbir islami sitede bu konuya değinen bile yok. ee hali hazırda inandığını söyleyen insanlar kırlıma noktası olabilecek bir olaya değinmeye bile yeltenmediyse kusura bakmada ben bu insanlara ancak ve ancak cahil derim.

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  99. beyler o değilde bu bloğu okuyup mutlu olan var mı

    YanıtlaSil
  100. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  101. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  102. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  103. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  104. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beyin avcısı öncelikle bu kadar kafa yorup, belki uzun araştırmalar yapıp belki sahip olduğun bilgileri muhasebe edip cevap olarak paylaştığın için sana çok teşekkür ederim.

      uzun bir süre nete girememe durumun varmış saygı duyarım tabki şartlar böyle gerektirdiyse yapabilecek birşey yok ancak bende bir iiki kelime ile cevap vermek isterim, cevapta demiyelim de tezine antitez diyelim. muhammed zengindi zina, serbestti neden yapsın bütün bunları gibi cevapları bir kere ben kabul etmiyorum ki zaten bunlar varsayım. bir adam hayatta herşeye sahip olup artık sıkılıp tarih boyunca anılacak bir kişi olmak isteyebilir bugün yokmu hiç? ırkı için savaşlarada girebilir bugün savaşanların hepsi allah inancı taşıyan kişilermi ateist olup yok olacağını düşündüğü halde savaşan binlerce insan var. bu da oldukça geçersiz kaldı ki bende sana diyebilirim ki neden bu din zengin adama inmiş? zamanın şartlarında en zor şeylerden biri olan seyahat imkanına sahip bir adama inmiş? seyahat imkanından kastım bir çok yazılı yada sözlü farklı bilgilere ulaşma imkanıdır.

      ve benim asıl bu benzerliklerde takılıp yanıt alamadığım nokta tammuz dumuz ya da her neyse şu lanet olası bahar tanrısının kutsal hayvanı domuz ve koskoca kuranda yasaklanan tek hayvan domuz. sanki onlara karşı bir girişim kendi ırkına bir yol göstericiliğe soyunma gibi muhammedin yaptığı. kartalda yenmez, aslanda yenmez, maymunda yenmez ama onların hiçbiri özellikle haram belirtilmiyorda neden temeli mitolojiye dayanan ve tammuz adlı bahar tanrısının kutsal hayvanı olan domuz haram ediliyor. ayrıca bu tammuzun meryemle isa ile ilgisi yok diyorsun bende diyorum ki hristiyanlarda yllar içinde günün birinde değşe değişe o bilgi harmanlanıp her yeşillik veren bitki tanrısı bakire meryeme gelmiş o zamanın tammuzu da olmuş sana isa. muhammedde almış eline kalemi demiş ki bakın o öyle değil olsa olsa şöyledir. meryemi bitki gibi yetiştirdik bakiredir o kutsaldır o zarttur o zurttur o sonrada ona tertemiz isa yı verdik falan filan benim sorum buydu yine de verdiğin cevaplar ve emekler için teşekkür ederim. benim kafamdaki bu soruya yanıt bulmam gerekiyor özetle;

      tammuz yeşillik tanrısının kutsal hayvanı neden domuz?
      kuranda geçen meryem neden bitki gibi yetiştirilmiş?
      kuranda neden sadece domuz haram?
      muhammed ve tayfası bu bilgileri bir şekilde harmanlayıpmı yazdı?
      yoksa gerçekten bir tanrı allah varda birşeylermi anlatmak istiyor?
      tanrı varsa geçmişten gelen bu pagan yeşillik tanrısı ve kutsal hayvanının domuz olmasının inanılmaz kafa karıştıracağını bile bile neden kuranda domuzu haram ediyor başka hiçbi hayvana böyle özel değinmeden ve meryeme neden bitki örneğini veriyor?
      tanrımı geçmişten kopya çekti?
      sonradan bu kalıntılar varmış gibi pazarlandıysa tanrı neden bunları engellemedi?
      tanrı yüzlerce peygamber gönderdiğini ve dinin temel olarak hep aynı olduğunu söylediği halde insanlar neden ibrahimi dinler diyorlar?
      ibrahimden önceki bir tek dine ait kalıntı bile neden yok?

      Sil
  105. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.