Okunması şart makaleler:

Tasavvuf ve Tarikatlardan Yeni Dünya Dinine: Bölüm 1 ve Bölüm 2
Komünizm, Kızıl Devrim, Sovyetler Birliği ve Şirketler
İnsan, Din ve Kuran
Bu da amme hizmeti: Okunması Gereken Kitaplar Listesi

Bir Başka Din: Tasavvuf kitabı çıktı; internet'ten sipariş etmek için kitapyurdu link'i.

YENİ: Youtube'daki hodor hodor konuşmalarım için buradan alalım.

16 Temmuz 2016 Cumartesi

15 Temmuz 2016 Darbeciği

Merhaba kaynatasızlar.

Dünyada bu işin amacının ne olduğunu tamamen bilen yalnızca bir avuç insan olduğundan eminim. Haliyle vereceğim bilgiler dışındaki yorumlarım tahminden ibaret olacaktır. Fakat gerçek olma olasılığı epey yüksek tahminler...

Türkiye çoktan iki kutuba bölündü, AKP'liler ve laikler. Bu anlatacaklarım fanatik AKP'lilere işlemeyecek. Bu anlatacaklarım lafta Atatürkçü geçinip, AKP'ye muhalefet etmekten gözü kor olmuş ve Rusya'dan, BM'den, oradan buradan medet uman denyo kesime de işlemeyecek. Duvara karşı da olsa, ben yine amme hizmetimi yapacağım. Önce kısa bir bilgilendirme ve hatırlatma faslı:

Dün gece, 15 Temmuz yaklaşık 22.30 saatlerinde darbe yapılacağı ve köprülerin askerlerce kapandığı duyulmaya başladı. F-16 ve helikopterler tepemizden geçti, silah ve bomba sesleri duyuldu. Çok kısa sürede de işin sadece TSK'daki bir azınlıkça yapıldığını fark ettik. O andan itibaren ben de dahil birçok insanın aklına aynı şey geldi: "Tiyatro". Evet bu alenen tiyatroydu, fakat bu bir AKP tiyatrosu değildi, değildir, olamaz. O yüzden ben "tiyatro"yu, şu an bu lafı kullananların en az %99'undan farklı bir manada kullanacağım. Yavaş yavaş durumu açıklayacağım, sakin.

Elbette elimizdeki tek darbe modeli 80 darbesi değil, fakat bir fikir sahibi olmak için durumu onunla kıyaslayalım, bir şey kaybetmeyiz. Eğer bu başarılı olma amaçlı bir darbe girişimi olsaydı, ilk başta muhtemelen şu iki şey gerçekleşirdi: Birincisi, TSK 80'de olduğu gibi ansızın harekete geçerdi ve ikincisi, "tüm güçleriyle" saldırarak devlet kurumlarını, basın organlarını ve hatta uydu olmak üzere birçok stratejik yeri ele geçirirdi. Dünkü saçmalık ile 80 darbesi arasında bir kıyaslama yapacak olursak, TSK tümden saldırmadı. Aksine TSK kendi içinde bu harekete kalkışanların biletini kendisi kesti. Yalnızca azınlık bir grup, göstermelik olarak TRT, Cnn Türk gibi bazı kanalların binasını bastı, uydulara karşı bir girişimde bulunulmadı. Sanki Türkiye 80'de olduğu gibi yine tek televizyon kanalına sahipmiş gibi, insanların zihnindeki o meşhur Kenan Evren'in TRT konuşmasını canlandıracak şekilde TRT'de göstermelik bir bildiri okundu. TRT'nin okuduğu bildiride "Atatürk", "Laiklik", Yurtta sulh cihanda sulh" gibi laikleri işaret eden laflar ısrarla tekrar edildi, "kutupları ne kadar ayırsak kârdır" mantığıyla hareket edildi. Bu bildiri adeta "Madem kötüyüm öyleyse neden kumar oynadıktan sonra namaz kılan babaannemi kemerle dövmüyorum" diye konuşan kötü adamların olduğu gerizekalı STV dizileri gibi kör göze parmak sokarcasına "aha darbe yaptık ve düşmanınız biziz" diye bağırıyordu  İkincisine gelecek olursak, evet ansızın harekete geçildi. Fakat sabah ezanı saatinde değil, sabahın ilk saatlerinde değil... Gece 10-10 buçuk gibi, herkesin çoktan işten eve gelip uyanık olduğu, televizyon veya internet başındayken her şeyden alenen haberdar olabileceği çok amatör bir saatte harekete geçildi. Sabahtan ve tan vaktinden itibaren havada dolaşması gereket jetler, nedense insanların en uyanık ve en televizyon başında oldukları saatte havadaydı. Akşam 10.30'dan, insanlar uyuyana kadar alçak uçuş yaparak seslerini iyice duyurdular, bazen ses bombası, bazen gerçek bomba attılar, bazense helikopterlerden ateş edildi, iyice gürültü çıkardılar ve haliyle insan da öldürdüler. Tüm bunlar sabah olduğunda kesildi. Yani gerçek bir darbenin esas başlaması gereken saatlerde, bu göstermelik darbe şovu bitiyordu.


Buradan sonra yazacaklarımı anlamanız için ise, bugüne kadar ısrarla anlatmaya çalıştığım küresel gücün önemini ve devletlerin bunlar tarafından yönetildiğini anlamış olmanız lazım. Tüm dünyaya kakalanıp teşvik edilen neo-liberal politikaların da etkisiyle, ivmelenerek küreselleşen dünyada "bağımsız devlet" diye bir şey kalmamıştır, kalması da mümkün değildir. Devletleri; bankaların, devasa şirketlerin sahibi olan küresel çetelerin yönettiğini bilmeniz ve içselleştirerek anlamış olmanız "şart". Tabi ki "bağımsız devlet" bu dünya düzeninde asla tam olarak var olamaz, fakat hayatın sadece siyah-beyaz olmadığını da ihmal etmeyin. Kimilerinin bağımsızlığı biraz daha açığa çalan gridir, bizimkisi daha koyuya çalan gridir, Ortadoğu ve Afrika'da siyaha bir ramak yakınlıkta gridir.

Neyse girizgahı yaptım, başlıyorum.

Şimdi çok az geriye gidelim. El-Kaide diye bir şey vardı, ne oldu ona? 11 Eylül 2001'den itibaren sürekli adını duyduk, zaman içerisinde her geçen yıl adını daha az duymaya başladık, ardından 2011'de Usame Bin Ladin ölüp denize atıldığında  ise (?) adını neredeyse hiç işitmemeye başladık. El Kaide'nin yıllara göre Google'da aratılma oranı şudur:



Fotoğrafı büyüterek tarihleri inceleyebilirsiniz. Google bize 2004'ten önceki aratılma oranlarını vermiyor, fakat 2006 ve 2007'de, eylemlerine devam etse dahi El-Kaide'nin insanların hafızasında çoktan silindiği ortada. 2011'deki o ufak artış da Ladin'in öldürüldüğü tarihte vuku buluyor. Şu an ise El-Kaide'den basında -neredeyse- tek bir haber yok, eski gücünden de eser yok. Ancak "Işid ile birleşecekler mi?" haberlerine konu oluyorlar.

Bir de şuna bakalım:



Bu da Işid'in yıllar içindeki aratılma oranları. El-Kaide evrimleşti, Işid oldu. Teşbihte hata olmasın fakat İbrahim peygambere gökten indirilen koyun misali, bir anda Işid diye bir şey peydah oldu. Kuruluşu ve organize edilmesi daha eskilere dayanıyor fakat bunun önemi yok, insanların gözündeki imajdan bahsediyorum ben.

El-Kaide de, Işid de; silahı, istihbaratı, lojistiği dua edip gökten indiren adamlar değil. Küresel çete tarafından yaratıldıkları ortada. Fakat El Kaide de, Işid de, kaybetmesi için sahaya sürülen piyonlardır.

Işid ne zamana tarih olur, orasını bilmiyorum, Işid'i besleyenlerin de iç dinamikler yüzünden bunun tarihini tamamen öngörebileceğini zannetmiyorum, fakat kesin olan şu ki Işid bir süre sonra yok olacak.

ABD, 11 Eylül'den sonra girdiği Afganistan'da ve Irak'ta başarısız olmuş gibi lanse edilir. Evet Amerika devleti, ordusu ve ekonomisi büyük yara almıştır. Fakat o sikindirik Bush'un, Obama'nın, senatörlerin değil, küresel çetenin projesi olan BOP doğrultusunda tamamen başarılı olunmuştur. Derken ABD'de güç kalmadı, halk da artık savaş istemez oldu, Suriye'ye yıllarca bir şey yapılamadı. Avrupa ile ortak ordu kurulması için BM'de lobiler yapıldı, "Esad kimyasal silah kullanıyor" diye (kullanıyor olsa da, olmasa da) ısrarla propaganda yapıldı, fakat sonuç çıkmadı. Oysa çözümleri çoktan ceplerindeydi, kendileri yerine savaşacak asalak sürüleri vardı. Haydi IŞİD, parçala Suriye'yi, arkandayız.


Şu an IŞİD'in arkasında olanlar, çok yakında arkadan sikecekler IŞİD'i ve o da bir başka El-Cihadül Atyarraa örgütüne evrimleşinceye dek azalarak yok olacak.

Şimdi bunları neden anlattım?

"Kaybetmek için sahaya sürülen piyonlar" lafımı daha iyi anlatabilmek için. Bunu unutmayın, tekrar döneceğiz.

Karşındakine bir piyon öne sürersin, karşısındaki hemen atıyla, filiyle o piyonu yer, fakat bir piyon uğruna en önemli taşlarından birini kaybeder.

Dün gece, kıçıkırık azınlık haliyle, adam akıllı hiçbir stratejik hamle yapmadan ve sadece F-16'larıyla gövde gösterisi yapan, bu sırada bombalayan, insan öldüren adamlar da kaybetmesi için sürülen piyonlardı.

"Yaavvv bu nasıl tiyatro, şurayı bombaladılar, insanları öldürdüler?"

E tiyatro dediğin de böyle ihtişamlı olur zaten. Sana bir film senaryosu yazacak olsam ve seni karşımızda kötü adamlar olduğuna ikna etmeye çalışsam, çok büyük kötülükler yapan bir karakter yaratırım. Adam öldürüp oraya buraya bomba koyan Joker yaratırım, İnsana zerre değer vermeyen Ajan Smith'ler yazarım. Andy Dufresne'e dayak atan gardiyanlar, hakkını gasp eden cezaevi müdürü yazarım. Vs vs...

Sen hayatında anan-baban dışında (ki onlar bile her zaman değil) kaç tane sana değer veren insan tanıyorsun? Dünya, sırf BOP uğruna İkiz Kuleleri ve Pentagon'u vuran ruh hastaları tarafından yönetiliyor. Dünya, 11 Eylül'ü bahane edip Afganistan ve Irak'ta milyonlarca sivil öldüren, inanılmaz derecede sapık insanlar tarafından yönetiliyor. Dünya, maalesef tıpkı senin benim gibi içinde çok büyük bir kötülük potansiyeline sahip insanların, ellerine güç kudret geçmiş ve bunu kötülüğe döken versiyonları tarafından yönetiliyor.


Her neyse, AKP halkı meydanlara çağırdı. Darbe karşıtı iyi niyetli insanlar meydanlara çıktı. Keşke çıkmasalardı, kaybetmek için sahaya sürülen bu sahte darbede açık hedef haline gelip bu tiyatroyu daha fazla "kanla besleme"ye olanak sağlamasalardı... Ölenlerimiz olduysa da en azından binleri bulan bir ölüm tablosu yaşamadık  Fakat yaşayabilirdik. Jetiyle, tankıyla, tüfeğiyle darbe yapan askerler olduğuna inanıyorsun ve tişörtünü giyip sokağa çıkıyorsun. Tamamen duygusallık. Şehit ile telef arasında çok kalın bir çizgi vardır.

(Neler diyor bu adam, nereye bağlayacak, diye düşünüyorsan sabırla oku)

Dün gecemi sabaha kadar dış basını okumakla geçirdim. Fakat CNN'i, Reuters'i, ne bileyim Le Monde'u okumakla değil, onları siktir et.

Çok net bir örnek göstereceğim. Son yıllarda sürekli bahsettiğim şu Stratfor'u bir hatırlayın. Küresel çetenin, içerisinde gayet Türk satılmış çalışanlar da barındıran ABD'deki think-tank kuruluşu Stratfor dün gece büyük bir amatörlük yaptı. 3-4 saat sonra yayınlaması gereken analizi, çok erken yayınladı.




"Neden Türkiye'deki Darbe Başarısız Olacağa Benziyor?"

Bu makalenin servis saati, Türkiye saati ile gece 3'tür.

Aynı esnada Türk halkı darbe olacağına inanıyor ve sokağa hücum ediyordu. 

Dün geceki kişisel tecrübelerime dayanayım, birkaç saat sonrasında bile insanlara sokaklara çıkmamaları gerektiğini, bunun bir dolap olduğunu anlatmaya çalıştığım tweet'lerime ve Facebook paylaşımlarıma "YAHU ADAMLAR TBMM'Yİ BOMBALADI SEN NE DİYOSUN?" diye tepkiler alıyordum ve bu tepkilerin sayısı, diğerlerine nazaran çoğunluktaydı. Dün geceyi yaşayan ve insanların tepkilerini takip eden herkes de bunu bilir zaten. Yani insanlar çok ciddi bir darbe ile karşı karşıya olduklarına inanırlarken, Stratfor çoktan beyaz bayrağı dalgalandıran haberi yayınladı.

Stratfor bu analizi Türkiye saati ile gece 3'te yayınladı. Çok iyi niyetli bir yaklaşım ile, bu makalenin yazılma emri 1 saat öncesinde verilmiş olsa, 1 saat içerisinde de yazılmış olsa, Stratfor darbenin başarısız olacağını Türkiye saati ile gece 2'de biliyordu.

İyi niyetli yaklaşımları bırakalım, gerçeğe dönelim:

İlgili makalenin içerisinde, dün yaşananlar ile ilgili araya sıkıştırılan 3-5 cümle dışında güncel bir haber yoktu. Makalede Türkiye'deki kutuplaşmadan, AKP'nin 2015 seçimlerini %49,5 ile kazandığından, AKP ile Fethullah Gülen'in arasının çok açık olduğundan dem vuruluyordu.

Bu metin çok önceden hazırdı. Servis edilmek için bekliyordu. Fakat biraz erken yayınlandı. Yayınlansa da bir şey değişmez, zaten kaç kişi haberdar Stratfor'dan?


Bir diğer think-tank kuruluşu RAND, olayların en alevli olduğu saatlerde Ortadoğu uzmanlarının şu minvaldeki tweet'lerini yayınlıyordu:




"Erdoğan darbeyi atlatabilirse öncekinden de güçlü olabilir"


Hadi ya, ciddi misin?

Bunlardan daha arşivlediğim niceleri var, fakat sivri sineğe saz diyerek bu fasla ara veriyorum.

Tüm bu anlattıklarım zaten aklı selim bir insanın, hiç bu kanıtlara ihtiyaç duymadan da feraset ile akıl edebileceği şeyler elbette. Fakat meramımı olabildiğince izah etmeye çalışıyorum.


Tabi bir de işin Türkiye'deki falsoları var, onlara giriş bölümünde değinmiştim. Koca TSK, bir avuç azınlık adamı indiremeyecek öyle mi? TSK tankıyla tüfeğiyle darbe yapacak ve tişörtlü insanlarımız tankı ele geçirip üstünde tepinecek öyle mi? Allah korusun ama gerçek bir darbe girişiminde bunları başar bakalım... Bu iş öyle biber gazına benzemez ağalar, F-16'dan, tanklardan bahsediyoruz. TOMA'lı polislerden değil, nice imkanlara sahip olan TSK'dan bahsediyoruz.

TRT'de sözüm ona darbe nutuğu okunurken, TRT askerlerce basılmışken, aynı TRT'nin resmi yayın organları, TRT'deki nutuk ile AYNI ANDA "darbe yok, her şey kontrol altında" minvalinde şöyle AKP yanlısı tweet'ler atıyordu:



Ve daha niceleri, Trt'nin Twitter'ı orada git bak, hatta inanmıyorsan dayıya sor.

Gelelim bir diğer komik sahneye. Askeri bir darbe girişimi var ve uçuş saatinden uçuş güzergahına kadar her şeyi belli olan Erdoğan'ın uçağı, sağ salim Marmaris'ten İstanbul'a ulaşacak öyle mi?

Erdoğan'ın yeni ayrılmış olduğu Marmaris'te bomba patlatıldı, ardından varmış olduğu Atatürk Havalimanı'nda da bomba patlatıldı, bunların hiçbiri ölümcül maksatlı değildi, tamamen "Bak Tayyip neredeyse oraları vuruyoruz" mesajıydı.



Stratfor'un ve dolayısıyla ABD'nin ve dolayısıyla Fethullah'ın elinde; Erdoğan'ın uçağının saniye saniye, nerede olduğu bilgisi var güzel kardeşim, mesela bu tweet'i attıkları anda Erdoğan'ın uçağının Marmara Denizinde olduğunu gösteriyorlardı. 


Öte yandan jetlerin havada uçuştuğu bir darbe anında, hiçbir akıllı devlet lideri elini kolunu sallaya sallaya sıradan yolcu uçağıyla dolaşmaz. Hele hele Tayyip Erdoğan... Kabe'de bile 219020 tane korumayla yürüyen adamdan bahsediyoruz burada.

Tamam artık, hala bu darbenin ciddi bir darbe olduğuna "inanan" varsa daha fazla dil dökmem lüzumsuz. Konuyu esas yere getireceğim.


Bu darbe girişimi, Akp veya Tayyip Erdoğan tarafından organize edilebilecek bir iş değildir.

Geçen ay Atatürk Havaalanı'na oldukça profesyönelce giren, sadece canlı bombalarla değil, aynı anda başka adamlarıyla çok ince planlanmış bir şekilde kritik noktalardan taramalı tüfekler ve el bombalarıyla insanlara ateş eden, çok iyi hazırlanmış bir IŞİD'e şahit olduk. Bu operasyonun tetikçisinin IŞİD olduğunu, fakat mimarının IŞİD olmadığını hepimiz biliyorduk. IŞİD'in siki, istihbaraten bu kadarına uzanmaz.

Aynı şekilde AKP veya Erdoğan, 100'den fazla rütbeli askeri (bakın erleri geçtim, rütbeli askerlerden bahsediyorum) motive edip bir kamikaze saldırısı yaptıramaz. O kadar F-16'yı, Skorsky helikopteri, tankı bunların eline verip de "haydi aslanlarım, kendi ülkenizi vurun" diyemez, dese de ikna edemez. Başka ülkeye taarruzda buna gücü yeter, fakat kendi ülkesi için asla. Bu öyle miting meydanında bomba patlatmaya benzemez ağalar, kapsamlı bir askeri harekattan bahsediyoruz.

El-Kaide ve Işid örneğinde de anlatmaya çalıştığım gibi, dün darbe yapacağını zanneden salaklar kaybetmeye mahkum olarak sahaya sürülen piyonlardı. Belki bir kısmı ilk başta sahiden başarılı olacağına inanıyordu, belki bir kısmı sonradan kurtulacağı sözü almıştı, nasıl ikna olduklarını bilemem. Fakat emri aldıkları yer AKP değil, küresel çeteydi. Yazının başında tahminlerde bulunacağımı söylemiştim, fakat bundan adım kadar eminim.

İsmet İnönü sağ olsun, 1940'ların ikinci yarısından itibaren Fulbright Anlaşması gibi birçok gizli anlaşma imzalamıştır. Truman Doktrini, Marshall Yardım Planı derken, bizim sadece eğitim gibi sosyal fonksiyonlarımız değil, aynı zamanda askeriyemiz de ABD'ye hediye edilmiştir.

Küresel çete, kaz gelecek yerden tavuğu esirgemeyerek, herkesin varlığını gayet bildiği o TSK'ya sızmış ABD komutası altındaki piyonlarını kaybetmeleri için sahaya sürdü.

Siyasette "ya hep ya hiç" yoktur. "Ya çok iyi dostuz ya da en kötü düşman" yoktur. "Ya hep iyi geçineceğiz ya da hep bozuşacağız" yoktur. Erdoğan IŞİD'i destekliyor olsa bile, uzun bir süredir küresel çete ile arası limoni.

Yine CFR'nin basın organlarının dün gece atmış olduğu tweet'lerden bazı örnekler vereceğim:



"Erdoğan generalleri güçlendirdi ve darbe riskini doğurdu"



"Erdoğan (bu darbe girişiminden dolayı) sadece kendisini suçlayabilir"

Bunlar CFR'nin dün Erdoğan için kullandığı ifadelerden bazılarıydı.

Yani bu iş, görünürde Erdoğan'ın yararınaymış gibi gözükse de, o sadece bal tutan parmağını yalayacak, esas kazanan küresel güç ve her daim kaybeden biz olacağız.

Bu oyun içinde oyun dolu öyküden kendi çıkarımlarımı yapacak olursam:

1) Darbe girişimi kaybetmeye mahkum bir tiyatroydu.
2) Darbe girişimi asla ve asla AKP tarafından organize edilmedi.
3) Darbe girişimi zayıf dahi olsa, yine de AKP'nin organize edebileceği çapta bir iş değildi.
4) Darbe girişimi küresel çetenin emriyle oldu, 
5) TSK'daki Fethullahçı veya diğer ABD komutası altındaki adamların bir kısmı feda edildi. Fakat kesinlikle hepsi edilmedi. Tayyip Erdoğan'ın söylediği "Bu olay aslında Allah'ın bir hediyesi, Fethullahçılar TSK'dan temizlenecek" lafı Polyannacılık.
6) Tayyip Erdoğan bu zayıf darbe girişiminden haberdardı, girişimin olacağını da, fiyaskoyla biteceğini de iyi biliyordu.
7) Amaç AKP veya Tayyip'e hizmet etmiyordu, onlar geçici olarak nimetlenecekler. Amaç küresel çetenin Türkiye'deki yeni hamlelerine zemin hazırlamaktır. Küresel çete fani insana değil, kalıcı sisteme yatırım yapar.

Peki nedir bu amaç? "Bilmiyorum" lafını bir acizlik olarak zanneden insanlarla dolu bir toplumda yaşamamıza rağmen "bilmiyorum" diyorum, fakat akla gelen ilk tahmin elbette başkanlık sistemi.

Dünyada başkanlık sistemiyle yönetilen ülkeler şunlar:



ABD ve Güney Kore'yi saymazsak, başkanlık sistemiyle yönetilen tüm ülkeler rezil haldedir. Bir de belki ekonomik durumu sürekli bizimle karşılaştırılıp "la yükseliyor mu, yoğusam balon da patlayacah mı" diye tartışılan Brezilya var. Onun dışında liste çöp dolu.

Velhasılı kelam amaç ilelebet bir Tayyip iktidarı değil. Israrla tekrar ediyorum: Küresel çete fani insana değil, sisteme yatırım yapar.

Büyük Ortadoğu Projesi lafı klişeleşti diye sanki böyle bir şey yokmuşçasına davranan ve ciddiye almayan denyo kitleye seslenmek istiyorum. Condolezza Rice'ın Ortadoğu'daki neredeyse tüm ülkelerin sınırlarının değişeceğini yıllar öncesinden bildirdiği Büyük Ortadoğu Projesi öyle bir anda gökten zembille inmez. Bu tür projeler ve amaçlar, söylentileri ilk yayıldığı anda herkesin diline düşer, fakat gerizekalı insan evladı kısa süre içerisinde bunların gerçekleşmediğini görünce konuya ilgisini kaybeder.

BOP; uzun yıllar, büyük emekler, büyük uğraşlar, büyük yıkımlar ve büyük kanlar gerektiren bir projedir. Afganistan ve Irak'a bizzat ABD müdahelesi, Arap baharları, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da indirilen liderler ve bölünen ülkeler, küresel çetenin çaktığı kılıvcımı alevlendirerek birbirini mezhep dolayısıyla katleden msülümanlar, Suriye, IŞİD... Daha örneğe ihtiyacın var mı?

Dünyada çatışmaların olduğu ve ABD'nin menfaatini etkileyen bölgeler, CFR tarafından şöyle gösterilir. Haritayı direkt CFR'nin kendi sayfasından aldım:



Farkındaysan Ortadoğu'da o kadar fazla savaş ve karmaşa var ki, artık noktalar iç içe geçmiş durumda ve birbirinden ayırt edilemeyecek halde. İşte budur BOP. Birilerinin "Merhaba arkadaşlar, biz BOP için sizin ananızı belliyoruz" diye açıklama yapılmasını bekliyorsunuz herhalde. Gerçi bunu söyleseler bile ancak üzerinden mizah yapıp sığır gibi yaşamaya devam edersiniz ya, neyse.

Bir ek bilgi daha vereyim, göz çıkarmaz:



Wikileaks'i kurcalarken karşılaştığım bu mail'leşmede, Stratfor daha 2010 yılında AKP ve Feto'nun düşman oluşunu tartışıyordu. (Release Date 2013 dediği şey, Wikileaks tarafından yayınlanma tarihidir. Mail'leşmenin esas tarihi aşağıda yazan 2010-08-25'tir)

O tarihten birkaç sene sonra çatışmaları daha ayyuka çıkar oldu. Zaman ve CIA'in Türkiye şubesi olan Taraf gazetesindeki cemaatçi yazarlar "Büyütülecek bir şey yok" diye açıklamalar yaptılar. Daha dün gibi hatırlıyorum, balık hafızalı olmayın, Akp'lisi de cemaatçisi de ilk başlarda bu çatışmalar için "OYUNA GELMEYELİM ARKADAŞLAR, BİZİ BİRBİRİMİZE KIRDIRMAK İSTİYORLAR, AKP CEMAAT KARDEŞTİR" minvalinde paylaşımlar yapıyorlardı sosyal medyada. Bu amına koduğumunun "sosyal medya" lafına da uyuzum ama kullanmamız gerekiyor işte ne yapalım, her neyse. Derken AKP-Cemaat çatışması aleni hale geldi, dershanelerin kapatılma kararı, tape'ler falan derken, Tayyip cemaati "Paralel, Haşhaşi" gibi isimlerle iyice düşman olarak tanımladı. İşte o zaman, bizim yıllardır anlatıp da inandıramadığımız şu Fethullah'ın ne mal olduğu gerçeğini kabul etti Akp'liler. Fakat bilgi sahibi olmadan, sırf Tayyip düşman ilan ettiği için...

Bu laflarım birçok insana teshir etmeyecek, bunu biliyorum. 3-4 yıl öncesine kadar Fethullah Gülen'in bir küresel çete uşağı olduğunu anlatmaya çalıştığımızda "SEN BİR FİTNECİSİN" diye konuşan tiplere veya bildikleri halde salak rolüne yatanlara bu anlattıklarım fayda etmeyecek. Gerçekten bir darbe girişimi yapıldığına inanan, tape'lerin kurgu olduğuna inanan insanlara bu anlattıklarım fayda etmeyecek. Öte yandan her kötü şeyin planyacısının Tayyip olmasını isteyen gerizekalı kör muhaliflere de bu laflarım tesir etmeyecek. 

Bunları anlattığım için bana birileri "darbeci", birileri "fetocu", birileri "artık Akp'li oldu" diyecek. Kim nasıl görmek istiyorsa öyle iftira atacak. Ortak paydada buluşacakları diğer nokta ise, tüm bu anlattıklarımı "komplo teorisi" diye itibarsızlaştırmak, değersizleştirmek olacak. Sırf işlerine gelmediği için.

Öyleyse bunları neden yazdım? Bir kişi bile anlasa, birkaç kişinin bile aklına soru işareti takılsa, birkaç kişi bile dünyadaki küresel gücün nasıl bizi parmağında oynattığını, birilerine başbakancılık, birilerine devrimcilik, birilerine darbecilik oynattıklarını kavrasa, bu benim ve bizim dünyadaki karımızdır. Esas karım ise, gözleri olmadığı halde her şeyi gören Birinin çabalarımı görmesidir.

Yoksa katlanılacak bir mahlukat değil insanoğlu.

Kaynataya selamlar.



1.070 yorum:

  1. Siyasi ve güncel olaylar hakkında yazmaktan uzak durmaya çalışsam da kayıtsız kalınacak bir olay değildi bu maalesef. Bir görev gibiydi benim için bildiklerimi paylaşmak.

    Uykusuz ve yorgun olduğum için kaynakça ve dipnot hazırlayamadım bu sefer, zaten isteyen her verdiğim bilgiyi kaynağıyla söylediğim için kontrol edebilir.

    Yine de bilahare kaynakça eklemeyi düşünüyorum. Kaynataya selam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hacı maalesef aşırı duygusal bir toplumda yaşıyoruz.Aslında insanlara kızamıyorum çünkü bu millet öyle bir eğitim sistemine maruz bırakılıyor ki ellerinde bir tek bu duygusal haller kalıyor. Senden farklı görüşümse tabi önemsiyorsan. Bence gezide de bu olayda da ülkeyi kaosa sürükleme planı vardı. Ama olmadı. Olmayıncada en azından Tayyip Erdoğan güçlü çıkar onu da bir şekilde yönetiriz diyorlar

      Sil
    2. Muhteşem bir yazı olmuş.Twitter da attığın durumlarla kendini ifade edememiştin bu açıklayıcı oldu.

      Sil
    3. Ayrıca şunuda eklemeden geçmeyeyim Ercümend Özkan'ın 1993 yılında yaptığı bir konuşma.https://www.youtube.com/watch?v=Ni3e3RK-Nmw&feature=youtu.be

      Sil
    4. Bu ebesini mındıkladığımın küresel çetesine karşı koyacak güç; kimde, nerede, nasıl, ne zaman sorularını ne zaman tartışıcaz? Hiçbir güruhun bu soysuzlar çetesi için bir B planı yok mu amk, kafayı yiycem.

      Sil
    5. tahil çok yerinde,tesbitler on numara.demek ki güzel türkiyemde thing tang kuruluşu gibi çalışan zihinler beyinler mevcut.bizi aydınlattığın için teşekkürler..

      Sil
    6. Yazdıklarınla deşarj oluyor kendime geliyorum sikko. Benim anlatamadıklarımı anlatmaya çalıştıklarım kaleme öyle güzel döküyorsun ki. Kalemine yüreğine sağlık.

      Sil
    7. Dün geceden beri bu olayı ben de anlamaya çalışıyorum. 4 uçak 8-10 tankla bir darbe olmaz olsa da başarılı olmaz bunu biz bile biliyorken bu askerlik sanatını öğrenmiş subaylar hiç mi bilemez? Birden fazla senaryo üzerinde düşünüyorum;
      1- Darbe girişiminde başarılı olamayacaklarını biliyorlardı ama amaçları darbe yapmak değil, darbe yaptırmaktı; hükümet karşıtlarının darbe girişimini destekleyeceğini düşündüler, tabi aynı zamanda hükümet yanlıları da hükümeti destekleyecek böylelikle halkı birbine düşürüp bir kaos yaratacaklardı. Buna göre olası bir iç savaş, ülke için büyük yıkım olacağından darbeye yanaşmayan ordunun diğer kesimi mecburen yönetime el koyacaktı. Ama planları tutmadı akp karşıtları destek vermedi.

      2- İkinci senaryo da akla yatkın duruyor. Benim evin bir cephesi saray tarafına bakıyor, diğer cephesi mit tarafına tabi binayı göremiyoruz arada tepe var. Ama bombalama işi dibimizde oldu. Ortaya çıkan gürültülerin şiddetinden sarayın ve mit binasının yıkılmış olabileceğini düşündüm. Ama sabhleyin sarayın sağlam durduğu görülüyor.Mit binasının durumunu hala bilmiyorum ama zannedersem onda büyük tahribat olabilir eğer öyleyse şunu düşünmek mümkündür; fetöye yapılan/yapılacak operasyonlarda sona gelindi ve fetöcülerle ilgili büyük istihbarat toplandı. bunların amacı da miti vurarak o delilleri yok etmekti ve direk miti vurmak göze batacağından darbe süsü vererek amaçlarını gizlediler.

      Yani senin senaryo da akla yatkın olmakla birlikte bu iki senaryo da mantıklı duruyor. Ama elde fazla veri olmadan da doğru tahmin yapmak zor.

      Sevgiler.

      Sil
    8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    9. 1 kisi de anlasa kazanir.. muazzam guzellikte bir yazi

      Sil
    10. Birileri bu askerlere gazi verdi. Bunlar sandilar ki darbe ulke capinda yapilacak. Saldilar bunlari one, sonra got gibi birakip, haberimiz yok isin icinde degiliz diye siyrildilar.

      Oyuna geldiklerini anlayanlarin bir kismi hemen biraktilar, geri kalanlar ise bari batiyoruz o zamab hepinizin amina koyayim mantigiyla verebilecegi en buyuk hasari vermeye calistilar.

      O kelepcelenen pasanin suratindaki ifadeye iyi bak. Oyuna gelmis, kandirilmis adam ifadesidir o. Butun Tsk darbe yapiyor sanip, yolda burakilmis adamin surati o ifade.

      Koskoca Turk Generallerini, 50 tane yeni yetme er, 3 tankla kopru alip, 3 5 ucakla olayi bitirebilecegini dusunecek kadar sigir sanan dangalaklardir asil sigir.

      Ulan, imkanlari kisitli olan vasifli, yuksek rutbeli, komutan dedigin asker, kisitli imkanlari en iyi sekilde kullanmak uzere egitilmistir. O kadar stratejik nokta varken, daha hicbir siyasetci yakalanmamisken, kosa kosa TRT binasina, kopruye mi gider bunlar?

      Yahu su hatayi gercek bir darbe olsa hangi komutan yapar? Ulan bunlar zaten eger bu kadar sigir, bu kadar yeteneksizse vay Turk ordusunun haline. Olmusuz de aglayanimiz yok. Gercek savas olsa hepimizi tavuk gibi kestirir bunlar o zaman.

      Olayin ozu, cogunlugun ne kadar sigir oldugunu bir kez daha gormus olduk maalesef. Adam harbi harbi, terlikle tisortle darbe engelledigine inaniyor.

      Biz bu kadar sigiri ne ara yetistirdik de bunlar cogunluk oldu, anlamak mumkun degil.

      Ulke bir geceligine de olsa bur ic savas yasadi, polis asker vatandas birbirini kesti. Amma velakin, bircok dangalak daha bunun farkinda bile degil. Kendini kahraman zannediyor, gotumun kilotlu kahramanlari. Bu kafayla giderse, yakinda ic savas cikinca yan komsusu karisini kizini sikecek haberi yok. Yazik, cok yazik.

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. İki kisi daha kazanildi.

      Sil
    13. Golbasina yapılan saldırının asıl nedenini araştırın derim. Orada ne vardı, neden en yüksek can kayıplarından biri orada.
      Darbe yapıp hükümeti yıkmak isteyen adamın orada ne işi vardı.

      Sil
    14. Golbasi saldirisi icin once bu yaziya bir goz atin.
      http://www.acikistihbarat.com/Sayfalar/haberdetay.aspx?id=10601

      Sil
  2. Sosyal medyada sağdan soldan gördüğüne inananların okuması ve "düşünmesi" gereken bir yazı...

    YanıtlaSil
  3. Şehit ile telef arasında çok kalın bir çizgi vardır. işte buuu

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. "...TSK Uydulara saldırmadı." Aslında saldırdı ve bu da basında yer aldı haber olarak. Burada donanımhaber'de yapılan haberde uydunun yerli olması neticesinde kendimizi koruyabildiğimiz dillendirilmiş. Öte yandan, Eutelsat uydusunu kullanan Digiturk'un karartıldığı bilgisi var, kendim kullanmadığım için okurların teyidine bırakıyorum. Yani, evet TRT basmak falan bayağı demode ama aslında gayet tabii uydu yayınımızı kesmeye kast ettiler.
    KAYNAK: http://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Darbe-girisiminin-teknolojik-anekdotlari.htm
    "Türksat’ın Stratejik ÖnemiHaliyle çok da uzun sürmedi TRT’nin yayının kesilmesi. Belki Türkiye kendi uydusundan değil de başka bir ülkenin egemenliğindeki uydular üzerinden yayın yapıyor olsa enformasyon anlamında bir karanlık ortaya çıkacaktı. Zaten Ankara’daki Türksat merkezine girilmek istenmesi de tam olarak bundan kaynaklıydı ki polis ve devletin askeri buna izin vermedi. Türksat yayına devam ederken, Eutelsat uydusundan yayın yapan Digiturk’ün yayını kesilmişti."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alakası yok kardeşim ben bütün gece digiturkten takip ettim tv kanallarını hiç bir kesinti olmadı

      Sil
    2. Diyelim ki haklısın. Çözümün evde pineklemek mi?

      Sil
    3. Evet eutelsat gece bir sure kesildi. 2 saat civari surmus olabilir tahmini

      Sil
    4. Donanımhaber'deki o açıklamanın tamamını ben de okudum. Tamamı saçmalık ve baştan sona mantık hatası!
      Gözünüzde canlandırmaya çalışınız (Bu arada hem teknik lise elektronik bölümü, hem de iletişim fakültesi radyo televizyon sinema bölümü mezunu bir kişi olarak konuşuyorum): Yabancı bir uydunun bütün kontrolü yurtdışındadır. Mesela Fransız uydusunun kontrolü Fransa'dadır, o halde yabancı uyduyu TÜrkiye'de ordu topyekün darbe bile yapsa nasıl kapatabilir Allahaşkına? Oysa yerli uydunun Gölbaşı'ndaki merkezine gidip bütün kanalların linklerine aynı bant kaydını girmeleri yeterliydi! Yani hani CB ulusa sesleniş konuşması yaptığı zaman hangi kanalı açsan karşında O'nu görüyorsun değil mi? Tıpkı o mantıkla, darbe bildirisinin tek bir video kaydını bütün kanalların uydu linklerinden yayına sokabilirlerdi. Ama yapmadılar!
      Bunları bilen biri olarak, daha dün darbe girişimin ilk saatlerinden itibaren ben de yazarla aynı şeyleri düşünmeye başlamıştım. Çok güzel araştırmış ve tamamen altına imza atacağım aynı ayrıntıları belgelendirmiş. En başta da CB uçağına hiç ilişmemeleri, yazlığa o ayrıldıktan sonra saldırmaları vs.
      Bu darbe girişiminin halka anlatıldığı gibi olduğuna inanmak için, dünya tarihinin en gerzek darbe girişimi olduğuna da inanmamız gerekir. Halbuki TSK'nın en düşük rütbeli subayı bile o kadar gerzek olamaz. Çünkü öyle gerzek birisi Harp Okulu'nun birinci sınıfını bile bitiremez! Kaldı ki, hayat boyu savaş, işgal ve hedeflenen birlikleri ele geçirme eğitimi alan, bu işi meslek ve yaşam biçimi haline getirmiş çok deneyimli insanlardan bahsediyoruz. Bu konuda yazarın tahminlerini aynen paylaşıyorum. Hayranlık duydum.

      Sil
  6. Kral naif analizlerde bulunmuşsun. Yine takdiri aldın. Araştırmalara devam.

    YanıtlaSil
  7. Allah razı olsun kardeşim. Allah emeklerinin karşılığını verir inşallah.

    YanıtlaSil
  8. Başta ben de AKP'nin tasarladığını düşünmüştüm. Vay anasını neler dönüyo be.

    YanıtlaSil
  9. Yine kafaları karıştırdın!
    Dayatılan "Kurgulanmış diyalektiğe" alternatif başka bir pencere(bakış açısı) sundun bize.

    NOT:
    Kurgulanmış diyalektik = ya o ya bu!
    Sikkofield etkisi = ne o ne bu! Sanki şu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence en can alıcı ayrıntıyı söylemişsiniz. Küresel güçler dünyadaki bütün toplumlar üzerinde hep bu kurgulanmış diyalektik üzerinden toplum mühendisliği yapıyorlar. Yani mesela Mısır'daysan ya Sisi'cisin ya Mursi'ci, Türkiye'deysen ya AKP'lisin ya da cemaatçi vs..
      Bir de bütün toplumları hep şu yanılgıya sürüklerler:
      "ABD PYD'yi destekliyor çünkü IşiD'i yoketmeye çalışıyor"
      Ya da "11 Eylül saldırısı olduğu için Ortadoğu'daki köktendinci terör örgütleriyle savaşıyor" falan.
      Halbuki küresel güçler kumar oynamaz, hangi taraf kazanacak diye düşünüp parayı tek bir tarafa yatırmaz,Sikkofield'ın dediği gibi fani şeylere yatırım yapmaz. Çatışan, savaşan bütün tarafları destekler, böylece hangi taraf kazanmış olursa olsun, asıl kazanan hep küresel güçler olur.
      Oysa toplumlar kurgulanmış diyalektiğe hapsolmuştur, yani "ABD bunu desteklediğine göre, demek ki ötekini desteklemiyor", ya da "Bizi desteklediğine göre, karşıtlarımızı desteklemiyor" tuzağına düşerler. Bu yüzden de küresel güçlerin piyonu olup birbirlerini katletmeye devam ederler. Sayısız belgeyle ispatlıdır.

      Sil
  10. Hiç hikayesini duydun mu ya da oynadın mı bilmiyorum ama anlattığın bu küresel güçler Assassin's Creed'deki tapınakçılara benziyor. Dünyadaki özel güce sahip artifactları toplayarak dünya üzerinde güç ve kontrol sahibi olmaya çalışıyorlar. Bu planları da haşhaşiler ya da suikastçiler bozmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
  11. Ya adamsın sen senden bekliyorum yazı çok sağol adamın dibisin Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
  12. aga bilgi için söylüyorum şu an Charlie zaman dilimindeyiz ve GMT 00:02 03:02 demek oluyor.eyvallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hacım düzelttim. Yaz saati uygulamasını gözden kaçırmışım.

      Sil
  13. Offf yine mi keklendik be dayı, kendimize ait bir şey olmayacak mı

    YanıtlaSil
  14. Cemrecim ortadoğuda yıllardır yaşanan olaylar dönüp dolaşıp aynı kapıya çıkmıyormu? herşey bu plan için değilmi ?

    YanıtlaSil
  15. sikkocum tayyip erdoğan fetocuları devlet kadrolarından temizlemek için daha neyi bekliyor hala kesişen bi çıkarlarımı var acaba

    YanıtlaSil
  16. Güzel yazı olmuş mübarek

    YanıtlaSil
  17. Adamsın sikko dünden beri hem Twitter'da hemde Facebook'da yazıcaklarını bekledim tahminde etmiştim ortalıkta gözmeyince yazı hazırladığını Allah bu insanlar için yaptıklarından dolayı senden razı olsun inşallah

    Kaynataya selam

    YanıtlaSil
  18. Bu yabancı kaynakları stratforu, CFR yi, wikileaks'i kurcalasak daha neler bulacaz acaba. Bizim için kurcalayıp ''ahanda'' diye gözümüze serdiğin için sağol kaynatasız.

    YanıtlaSil
  19. Bu olaylar içerisinde kafamı en çok meşgul eden soru: Bu kadar general vs hangi düşünce ile böyle bir girişimde bulunabildi? Kafalarına ne gibi düşünceler vardı? Başarılı olacaklarını dair inandırıldılar mı?

    YanıtlaSil
  20. Bence darbenin en aptalca saatte yapılması aslında en zekice hareketleriydi. Darbeci grubun amacı ellerinde bulunan az askerle en stratejik yerlere müdehale ederek bir kıvılcım başlatmaktı. Bu kıvılcım sayesinde, olayla ilgisi ve bilgisi olmayan TSK mensuplarına acele bir şekilde taraf seçtirmeyi amaçladılar. Ancak bu şekilde olayla ilgisi olmayan TSK mensuplarını kendini saflarına çekebilirlerdi, yani kaos yaratarak. Bence bu darbe girişimi oldukça kısıtlı askerle yapılan çok zekice bir girişimdi.

    YanıtlaSil
  21. Dünya, maalesef tıpkı senin benim gibi içinde çok büyük bir kötülük potansiyeline sahip insanların, ellerine güç kudret geçmiş ve bunu kötülüğe döken versiyonları tarafından yönetiliyor.

    Eksikmi yazdın.

    YanıtlaSil
  22. Hocam darbeyi yapan grubun Türksat'a yönelik hareketinin engellendiği ve bu sırada iki polisin şehit olduğu şeklinde haberler vardı. Haberin doğruluğunu bilmiyorum ama bayağı muhabbeti geçti.

    Onun dışında güzel yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  23. Her şey tam da dediğiniz gibi gerçekleşti öngörülerinizi destekliyorum

    YanıtlaSil
  24. Yani diyorsun ki tayyip kazanacağını bildiği halde insanları öldürsünler diye sokağa davet etti ? O zaman biz boşa yaşıyoruz bu ülkede herkes düşman ve her çırpınis boğulma mahkum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında yazıda bu noktaya katılmıyorum. burda darbeyi onleyecek asıl nokta halkın sokaga cıkmasıydı. eger halk yerine askere karsı asker yada polis gonderilse hem kayıplar artacak hem kavga uzayacaktı belki ordu ikiye bölünecekti bu da iç savas demek. asıl soru su darbe konusunda isthbarat varsa neden önceden müdahale edilmedi. sorgulanması gereken nokta bu. bir ikincisi ki asıl sorgulanması gereken bu askerleri darbe olacağına kim inandırdı. bir üçncüsü küresel çetenin elemanı daha ne kadar subay içimizde var.

      Sil
  25. Her şey tam da dediğiniz gibi gerçekleşti öngörülerinizi destekliyorum

    YanıtlaSil
  26. hacı maalesef aşırı duygusal bir toplumda yaşıyoruz.Aslında insanlara kızamıyorum çünkü bu millet öyle bir eğitim sistemine maruz bırakılıyor ki ellerinde bir tek bu duygusal haller kalıyor. Senden farklı görüşümse tabi önemsiyorsan. Bence gezide de bu olayda da ülkeyi kaosa sürükleme planı vardı. Ama olmadı. Olmayıncada en azından Tayyip Erdoğan güçlü çıkar onu da bir şekilde yönetiriz diyorlar

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Yapıcak hiçbirşey yok heralde ya.Türkiye şeriatçı,kürtçü,kemalist aptallar yüzünden bölünecek.

    YanıtlaSil
  29. ALLAH senden razı olsun. Tek olmadığımı elden bir şey gelmesede damladığını görüyorum.

    YanıtlaSil
  30. Eyvallah. Muhalif tarafım bas bas bunun bir rte tezgahı olduğunu söylese de, makul tarafım yok ebesinin nikahı bu adam peygamber mi bu kadar insanı intihara gönderebilsin diyordu. Elbette cemaatin parmağının pis kokusu da tütüyordu ancak yine şerefsiz muhalif tarafım daha olay başlar başlamaz pdy'yi suçlayan akp kurmaylarına uyuzluğuna bunu görmezden geliyordu. Olayı tam olarak kavrayabildim mi? Hayır. Ama en azından bir sonraki hamleyi görmeden kavrayamayacağımı idrak etmiş oldum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  31. ALLAH senden razı olsun. Tek olmadığımı elden bir şey gelmesede damladığını görüyorum.

    YanıtlaSil
  32. Zaten ucak mevzusu asikardi ama bu kadar derin dusunmemistim tabi ki.

    YanıtlaSil
  33. Zaten ucak mevzusu asikardi ama bu kadar derin dusunmemistim tabi ki.

    YanıtlaSil
  34. Mantıklı ve aşikar ortada olan şeyler zaten bunlar sadece görmek için bakan insanların gördüğü tabi maalesef yoksa gerisi kör at gözlüğü var

    YanıtlaSil
  35. Sikko senden bir ricam var. Kaç yıldır seni takip ediyorum. Bütün yazılarını ve kitabını okudum. Dolayısıyla beni kırmak ve bir bakarsın diye umuyorum. www.insanveanlam.com diye bi site var. M.Avcıoğlu na ait. Elemanın meali de var ve çok enteresan.ses kayıtları vb var. Bu elemana bi bakıp inceleyip lüzum görürsen bi kaç atmık attırır mısın lütfen mın koyim?

    YanıtlaSil
  36. Bence bu darbe adıyla yapılan şey bilerek kaybedildi. Artık 80-lerdeki darbe yapısı çalışmaz, çünkü haber iletişim herşey çok gelişmiş. Bir ülkeyi bitirmen 15 dakika içinde başlayabilir, milyonlara viraller ile ulaşabilirsin.

    Bence dün gece yapılan darbe ayaklanması, dış güçlerin bilerek kaybetmek için yaptığı aslında KAZANDIKLARI bir gerçek. Çünkü istediler ki, halk ne yapıyor, ne duruma gelebiliyor, ki gördüler. Asker - polis meselesini görmekti. İyi analizler yapmışsın, stratfor gibi yerleri iyi incelemişsin. İnanıyorum, senin gibiler var bu ülkede..

    YanıtlaSil
  37. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  38. okudum bile.. yine zihin açan bir yazı daha. Allah düşünen, araştıran, galayana gelmeyen insanları korusun..

    YanıtlaSil
  39. Sayın Sikkofield;
    Aynı kapıya çıkan bir düşüncem vardı. Arap baharı ile bazı benzerlikler, dış medyada yaratılmaya çalışılıyor gibi. Arap baharında olan olayları ele alalım özelikle Libya. Halkın sokaklara dökülmesi, Kaddafi'nin baş kötü ilan edilmesi ve takiben medyada Kaddafi'nin isyana karşı görüntüleri döndü sürekli. Libya vatandaşlarının bir kısmı ise Kaddafi destekçisiydi aslında ve bunların neden olduğunu anlayamıyorlardı. Zaten Libya petrolünün 500'den fazla yabancı şirket tarafından paylaşılması ve NATO müdahalesi de savaşın sonucunun; sebeplerine olan açık bir belirleyicisi.
    Şimdi gelelim ülkemize, baş kötü "Darbeciler", ve darbecilerin bildirisi Laiklik ve Atatürk göndermeleri, sol görüşler ile dolu. Bununla beraber hükümetin hedef gösterdiği kişi ülke solunun yıllarca kin kustuğu Fetullah Gülen. Yaratılan darbe sebebi algısı ile suçlanan kişi apayrı iki noktada.Bu da başka birilerinin de bundan yararlanmak istediği, fakat hükümet desteğini almadan karışıklık için ortam oluşturamayacaklarını düşündüklerini gösteriyor. Hükümet ile bir anlaşma sağladılar ve herkes istediğini aldı gibi bir durum oluştu. Zaten darbenin yapmacıklığına değinmeyeceğim. Darbeciler tam olarak avuçta tutulan kelebek misali; öldürülmeyecek kadar hafif şekilde tutulup kısıtlı güç verilerek kontrol edilmiş.
    Sonuca doğru ilerlersek bu ülkede yabancı oyuncuların bir şekilde iç karışıklığa ihtiyacı vardı. 1 yıldır çeşitli patlamalarla gerçekleştirilmek istenen karışıklık sağlanamadı ve halkın en hassas olduğu konu "Darbe" üzerinden bu istek gerçekleştirilmek istendi ve hükumet ile anlaşıldı. Hem küreselin istediği karışıklık sağlanacak hem de hükumet, istediği algıyı ve gücü elde edecekti. Aynı zaman da bahsettiğin gibi "Başkanlık" için kapılar daha da açılacaktı. Hükumetin, halkı bu kadar çabuk kışkırtması ve bu kadar sakin kalması, kendine bu kadar güvenmesinin ardında olaylardan haberdar olmasından başka bir sebep düşünemiyorum.
    Özetle yapay bir ayaklanma modellenmek istendi ve bunun daha da devam ettirilmek istendiğini düşünüyorum. Amaç dünya gözünde, 'Türkiye'de Arap baharı var' algısı yaratmak olabilir. Bu artık gelebilecek bir NATO müdahalesine kapı açmak için mi yoksa sadece istedikleri yönetim sistemini dayatmak için mi yapıldı bilemiyorum fakat darbenin yarattığı algı ile sahiplendiği kişi arasında bu kadar büyük bir uçurum olmasının başka bir açıklamasını da bulamıyorum. Bu anlaşmada hükumetin de hesap etmediği bir yerden gol yiyebileceğini düşünüyorum

    Sinsırli...

    YanıtlaSil
  40. sorularımızın tamamı aynı,cevabı sene vardır diyodum ama "bilmiyorum" beni hayal kırıklığına uğrattı :( klavyene sağlık

    YanıtlaSil
  41. Sikko eğer öyleyse zaten küresel çete her şeyi planlamış biz napalım bu saatten sonra. Biz seni anlıyoruz ama daha da hüsrana boguluyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin

    YanıtlaSil
  42. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  43. seninde dediğin gibi savaşın bitmesi için insanların bilinçlenmesi lazım. dinsiz ülkelerdeki insanlar bilinçlendi. islamın olduğu ülkeler cahil olduğu için bu ülkenin cahilleri kullanılıyor. islamın yararı yok zararı var.

    yüce atatürkün dediği gibi gökten indirildiği zannedilen kitaplardan kurtulmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. edit: sen islamdan vaz geçmediğin için takibi bırakmıştım ama olayın farkına varmaya başladın galiba. 18 yaşında, halka ateş etmemiş teslim olmuş müslümnan türk çocuğun kafasını kesip köprüden aşşağı attı işid sakallı insanlar.

      bak benim abim var oda işid sakalı bıraktı. islam hayatımı sikti attı seninde benimde herkesinde. yeter artık. islam doğru din bile olsa islamdan vazgeçmemiz gerekiyor insan ırkının iyiliği için anlamıyomusun?

      belki mantıklı bir sebepin olduğu için belkide argümanın olmadan silersin ama olsun. ben yapayalnız bir insanım. anca senin gibi bikaç zeki insan var hayatımda.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. aga şu gmt olayını ya sen ya ben yanlış anladık. şuan ingiltere gmt+1 de. türkiye gmt+3 te. bu haber gmt +0(gmt yani) da yazılmış. yani bence bu haber türkiye saati ile gece 3 te yayınlanmış. bi kontrol et istersen.

      Sil
    4. atatürkün medeni bilgiler kitabını gördünmü. islamı duvardan duvara vurmuş. islamda dememiş gerçi, arapların dini, muhammedin dini demiş.

      Sil
    5. anıl öncelikle kafası kesilen ve köprüden aşağı atılan asker diye birşey yok bu bir belli yayın organlarını okuyup yobazlık yapıyosun bu iki senin herhabgi bir dine inanıp inanmaman bizi ilgilendirmez herkesin dini kendine buda üç

      Sil
    6. tabi canım. dün gece askere çiçek dağıttılar. pardon benim hatam. çiçek kelimesi ile öldüreme kelimesini karıştırdım...

      Sil
    7. senin gibi embesil salaklar olmaması için dinleri yok edicez merak etme ;) din kimsenin umrunda değilmiş. klasik ortacı cahil... aman zıt olmayayım aman toplumdan dışlanmayayım...

      Sil
  44. Saat 01.09 da Tsk'ya yakın camaatten uzak Ahmet Yavuz''Başarılı olması mümkün olmayan bir kalkışma yarına bi şey kalmaz,sakin olun!'' diye açıklama yaptı twitterdan gece 2 de gayet bilinebilir bu demek istiyorum tabi eleştirim sadece o kısma ait teşekkürler bilgilendirdiğin ve bazı şeyleri oturtmama yardım ettiğin için.

    YanıtlaSil
  45. Bi an eşşki sözlüğe girdim sandım

    YanıtlaSil
  46. Pek çok noktaya aktılıyorumi yine fazlasıyla başarılı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  47. rte 2 tsk mensubu paşanın aklına girse bu işi yaptıramaz mı diyorsun? bence kapalı kapılar ardında rte ile 2-3 paşa arasında planlandı oynandı. bu paşaların haricindekiler de tsk dan bu mehille temizlenmiş oldu. yani rte bir taş ile iki kuşu vurdu.

    YanıtlaSil
  48. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  49. Sıkca bahsettiğin BOP'un anlamı nedir usta?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük orta doğu propjesi.

      Sil
    2. Büyük Ortadoğu Projesi. Geçmişte yazmıştı biraz hakkında.Yazıyı bulursam buraya copypasta yaparım.

      Sil
    3. Şunlara bi bakarsın: https://michaelsikkofield.blogspot.com/2012/11/rothschild-hanedanlg-filistin-ve-yeni.html
      http://michaelsikkofield.blogspot.com/2011/06/3-dunya-savas-akp-ve-said-nursi.html
      http://michaelsikkofield.blogspot.com/2013/05/hataydaki-patlamalar-uzerine.html

      Sil
  50. Bunlar hep israilin oyunları demekle aynı şey şu yazdıkların.

    YanıtlaSil
  51. Selim salih big bob's diye gorselden ara görürsün.

    YanıtlaSil
  52. Selim salih big bob's diye gorselden ara görürsün.

    YanıtlaSil
  53. Bakın benim gibiler(17 yaşında olduğum için cocuk sayıldığım için diyorum) pek anlayamaz ne oluyor ne dönüyor ama araştıracak çok şey var evet her ne kadar biliyorum diyen varsa da bilmiyorum demek en doğrusu. Çünkü siz bir şeyleri fark ettikçe bir başka planı devreye sokuyorlar.çoğu yerde doğru düşünüyorsun. Hatta birçok konuda tereddütte kaldım sanırım üsttekiler alttakileri hep yönetti yönetecek. Iyi sandıklarımız kesimler de kötü dediklerimiz de. Ve insanlar bunun farkında olsa da olmasa da memnun gibiler. Şimdi öyle nir andayız ki sussan hain konuşsan hain. Tek yol Hak diyip abdestli namazlı habersiz evinde oturan insan da suçlu insanları göz kırpmadan vuran da. Bir tiyatro var oyuncuları saf insanlar..Düşünenler zaten tehlikede.Ama yönetmeni kim? Bu sorunun cevabı sanırım hep değişiyor cünkü güç hep el değistiriyor.Yine de tek tesellim :"Onlar tuzak kuruyorlar.Allah da onlara tuzak kuruyordu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır."

    YanıtlaSil
  54. Kuresel cete= Rockerfeller=Illuminati

    Soylediklerinden cok farkli olarak su da olamaz mi? Bir cok kisi dusunmez ama "DANISIKLI DOVUS" yani Fethullah ile Erdogan'in beraber hareket etmesi!

    Guzel yazi!

    YanıtlaSil
  55. Hacı zaten bu ilk anında belliydi adamlar ilk saniyede paralel yapının işi diyor zaten. Yani bu kadar çabuk bildiğine göre bence zaten önceden biliniyodu. Ama senin yazıyı okuyunca daha bi emin oldum.Ayrıca 50 yaşındaki general 70 yaşındaki fetoyu siklemez. Millet gerizekalı amk.

    YanıtlaSil
  56. Ağzına sağlık dediklerin öngörülen öyle dogruki bende ilk başta Tayyip diye düşünmüştüm ama mantıklı bakınca dünya buyukbaslarinin olduğu çok belli

    YanıtlaSil
  57. Tebrik ve tesekkur ederim.yazinizi cok begendim.fakat yazma sebebiniz konusunda da durust olmaliydiniz." basta sozu gecen O bi avuc insanin dikkatini cekebilme arayislari".

    YanıtlaSil
  58. BEN SİYONİZME HİZMET ETMEM DİYE DİYE HİZMET ETTİRİR KENDİNE...
    SİYONİZM ARZI MEVDUD PLANI ADIM ADIM İŞLİYOR.
    ÇARKINDA BİZİ DE EZİP GEÇMEDEN UYANMALI

    YanıtlaSil
  59. he has no eyes but he sees
    yine iyi noktalara değinmişsin maykıl

    YanıtlaSil
  60. sikko böyle devam araştırmacı tarafını ön plana çıkar, gözümüzü açıyoruz sayende güzel yazıydı

    YanıtlaSil
  61. Sikko, tüm yazilarini okumaya çalisiyorum, yazdiklarin paralelinde onlarla alakali kitaplar okuyorum körü körüne sana inanmiyorum fakat yazdiklarinin yorumlarinin çoğu dogru ve mantikli geliyor. Arastirmaya okumaya yazmaya devam kardesim eline, aklina saglik.

    YanıtlaSil
  62. Şimdi siz Stratfor yazdınız da, lan ben bunu nerden duymuştum diye bi 5 dakka düşündüm. Twitter'da takip ettiğim bir hesap rt'lemişti; tweette yazan habere göre Erdoğan sözde Almanya'ya sığınma talep etmiş. Bunu duyuran da Stratfor. (Arayıp bulmam lazım haber linkini) Zamanlama olarak da Erdoğan hala İstanbul'a inmemişti, uçaktaydı. Haberi okudum, sonra da kendime dedim ki, "ya ne salak haberler yapıyorlar" Ama bu Stratfor kimmiş, neymiş bakmamıştım. Şimdi sizin yazınızdan sonra ben de kişisel araştırmalarımı yapacağım.

    Ellerinize sağlık efenim.

    YanıtlaSil
  63. Küresel çetelerin amacı hakkında bir tahmin yürüteyim: Bu bir mini test olabilir. Bir darbe durumu söz konusu olduğunda halk, asker, polis neye, nasıl tepki veriyor? Türkiye diğer ülkelere benzemiyor, zamanında tek başına dünyaya direnç göstermiş bir ülke sonuçta. The Last Castle filminden bir replikle özetleyeyim: "Ben poker oynamam, satranç oynarım. Satrançta biriyle yeterince uzun oynarsan ilk üç hareketinin genellikle aynı olduğunu görürsün."

    YanıtlaSil
  64. ABD'nin proje partisi AKP (bunu ABD'liler soyluyor ben degil) guc/kudrete ulasmak icin secdesini once kuzey doguya sonra guney batiya cevirdi. Verdigi vaatlerin icinde bir Kurdistan'in kurulmasi da vardi. Ancak Kurdistan oyle elindeki anayasayi ikide bir masaya yatirmakla delinip degismiyor. Yani hukuk yoluyla zor. Dunki piyes darbecigin de kuresel guclerin parmaginin oldugunu anlamamak gibi bir durum yok. Burda Fetocu ve harcanmaya musait askerlerin bir tetikci olarak kullanildiklari ve bu piyesten RTE'nin haberi oldugunu dusunuyorum. Kurdistan ile ilgili Haziran 27'de su yazi cikti: http://www.aei.org/publication/kurdistan-rising-are-kurds-prepared-is-the-us/ . Yazida treni kacirmayin Aden'den Akdenize uzanan bugune kadar devletsiz olan Kurtlerin artik bir devlet kurma zamani geldide geciyor bile deniyor. Ne hikmetse Atlantic Council bugun karga bokunu yemeden TSK'nin PKK ile ugrasacak simdilik bir gucu yoktur ve petrol ve gaz boru hatlari derhal korunmalidir diyor (http://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/energy-implications-of-turkey-s-attempted-coup.) Aradan cok kisa bir sure sonra HDP binalari fasistler tarafindan saldiriya ugruyor deniyor. Tekbir sesleri oyle bir senede iki senede Turkiye'de moda olmadi. Bugun itibari ile 17 tane Islamik icerikli kamplarin vatan topraklarinda oldugu, artik sayisini telafuz bile edemiyecegim ajan yosmalari ile dolu olan memleketimiz bu ic savasin icine bilerek, isteyerek sokulmak istenen vatan hainleri ile doludur. Uzun lafin kisasi bu piyes darbecigi rte tarafindan da biliniyordu-bence.

    YanıtlaSil
  65. ALLAH senden razı olsun. Tek olmadığımı elden bir şey gelmesede damladığını görüyorum.

    YanıtlaSil
  66. Dunden beri kafamda binbir soru moralsiz ve sessiz sessiz olanlari izlerken bu yazi cok iyi geldi. Her zamanki gibi mantikli ve guzel. Cox sagol qardas

    YanıtlaSil
  67. Darbenin ne oldugunu düsününce bu tezlere sahip dahi olunsa karsisinda durmak icin herseyi yapardim. Zaten hepimiz modern köleleriz. Başkalarinin cikarlari icn ömrümüzü yiyoruz. Darbeyi boyle bir tahminle ozelliklede uc bes grafikle hicte teknik olmayan yazi bence cokta dikkate alinir degil. Sanki gercek darbe olsa tsk nin bizim icin darbe yapacagini dusunecekmisiz gibi bir algiyida yaninda getirir bu. Gercekte olsa sahte de olsa darbenin sonu felakettir. Tahminlerle onemsememek gibi jir durum yoktur.

    YanıtlaSil
  68. Darbenin ne oldugunu düsününce bu tezlere sahip dahi olunsa karsisinda durmak icin herseyi yapardim. Zaten hepimiz modern köleleriz. Başkalarinin cikarlari icn ömrümüzü yiyoruz. Darbeyi boyle bir tahminle ozelliklede uc bes grafikle hicte teknik olmayan yazi bence cokta dikkate alinir degil. Sanki gercek darbe olsa tsk nin bizim icin darbe yapacagini dusunecekmisiz gibi bir algiyida yaninda getirir bu. Gercekte olsa sahte de olsa darbenin sonu felakettir. Tahminlerle onemsememek gibi jir durum yoktur.

    YanıtlaSil
  69. Siki tuttuk anlaşılan sikko

    YanıtlaSil
  70. Aklimda bir sahne var: Basrolde bir kendi halinde adam ve bir de dunyanin en kotu kisisi. Siyah fotr sapkasi ve pelerini var. MOMO'daki zaman hirsizlari gibi... Kotulerin kotusu adam bizimkine der ki, "Seninle hergun bir satranc masasina oturacagiz. Ben her yendigimde dunyanin bir yerinde cocuklar olecek evler yanacak aci hukum surecek. Sen kazanirsan onlarin hayatini bagislayacagim." Adam, "bir hayat bir hayattir. Ben olmasam da bu kotulukleri yapacak." der ve anlasmayi kabul eder. Bunun uzerine hergun bir el oynarlar. Adam hergun yenilir. Satranci cat pat bilmektedir. Ama kazanma umudunu hic yitirmez. Umudu vardir ama gayreti biraz eksiktir. Cunku kurtarabilecegi insanlari muthis onemsese bile satranc kitaplari devirmek ve adamin teknigi uzerine dusunmek yerine eve doner donmez devrilip yatar. Gun gectikce umudunu da kaybetmeye baslar. Birgun, aklina muthis bir fikir gelir. Tam oyunun ortasinda taslariyla birlikte tahtayi tutup ilerideki somineye firlativerir. Iste bu kadar basit! Sonunda mazlumun zekasi zaman hirsizini alt etti! Simdi iyilige boyun eg!!! Derken kotulugun hic istifini bozmadan cebinden bir paket cikardigini gorur icinde siyahli beyazli....

    YanıtlaSil
  71. Abi bunun tyatro olduğunu bu sabah anladım da, olaya bakıp anlamamıştım, sabah olmayana bakıp anladım.

    YanıtlaSil
  72. Sikini kravat yapıp boynuma asayım.Respect sikko.Hiç bir yazılanı doğru düzgün okumadım senden birşeyler bekliyordum paylaşımı görünce sevindim.Taşlar yerine tıkır tıkır oturmuş.tahminlerinde yanıldığını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  73. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  74. Bu yazıyı yazan şahsiyetin ifade dili ve gösterdiği kaynaklar ile kendini üst akıl gösterme çabası veee yazılarında ki ideoloji açık be net gösteriyor ki bu da BOP projesinin diğer bi ayağıdır bu şekilde milleti frekansa getiriyor ayar yapıyor Millet bu darbeyi engellemeseydi şimdi farklı ve kaypak bi yazı yazacaktı bu tür Adamlarda her tür durum için özel senaryolar hazır klişe yazılar mevcuttur.Darbe uyduruk değildi 6-7tankla değil yurt genelinde yüzlerce tank binlerce askerle eşzamanlı yapıldı.Darbeler hep böyle 30-40 rütbeli ve onlara bağlı askerlerce yapılır hızlı hareket edilir uydurma haberlerle sanki tüm tsk nın hareketiymiş havası verilir ve diğer komutanlarda ben tek kalmışım niye sivrilik yapıyım der geri vitese takar ama bu sefer öyle olmadı gelişmiş medya internet ağıyla herkes herşeyden haberdar olunca bu şerefsizler destek sağlayamadı ve dımdızlak ortada kaldılar milletde eski millet değil artık bilinçlendi koyun değilki CFR ve Straford gibi yahudi destekli medyanın kuklası olsun.Tayyip öyle fetoş böyle peki sen kimsin senin arkanda kim var ve nezaman seni s....cek?Kudura bakma ama bundan 90 sene önce Said Nursi adlı din Alimi o zamanın diktatörlerine ve mahkemelerine bahsettiğin küresel çeteden "ucu içerde kökü dışarda dalalet komitesi"diyerek bahsetmiş ve tüm bu dalavereleri onların planladığını bu görünenlerin piyon olduğunu açık ve net ifade etmiş ama o günkü malum diktatör zihniyet hapislere atıp 28 sene süründürmüştü.Dolayısıyle bunu ilk ben söylüyorum diye artislenmene gerek yok SİKkocuğum Ayrıca bu bahsettiğim zat senin gibilerin karanlığa küfredip durduğu yıllarda Adam gibi adamlar yetiştirip memleketi cahil koyun sürüsü olmaktan kısmen kurtarmış Benden sana tavsiyem şu kendini yorma MİLLET ARTIK SENİN AĞA BABALARININ PLANLAR KURDUĞU ZAMANDAKİ MİLLET DEĞİL tişörtlü diye dalga geçtiğin insanlar canını feda ederken senin gibi SİKkolar ismini ağzında gezdirip duruyorduSen daha çook analizler yaparsın ama hiçbiri tutmaz çünkü ALLAHINDA bir PLANI VAR!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Tabii, milyarlarca galaksiyi yaratan Allah da zaten planlarını kendini süpermen zanneden senin gibi üç-beş tişörtlü şizofren üzerinden gerçekleştiriyor :D

      Sil
  75. Alakasiz gelebilir ama one piece i izlersen gorebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dostum ben de one piece i izliyorum. konuyu anlamadım? bi açıklama yapabilir misin?

      Sil
  76. Küresel çetenin başkanlık sistemi için Türkiye üzerinde ne gibi bir çıkarı olabilir ki?

    YanıtlaSil
  77. bunu buraya bıraktım:
    https://www.youtube.com/watch?v=zI5hrcwU7Dk

    YanıtlaSil
  78. Çocuklar Duymasın'ın yönetmeni bence Nuri Bilge Ceylan'dan çok daha başarılı, çünkü daha geniş bir kitleye ulaşarak insanları eğlendirebildi. Aynı şekilde bence sen de 70 kitap dizmiş 80'lik akademisyenlerden daha üstünsün, çünkü o ilgi çekici üslubunla halka ulaşabildin.

    Ama hala gerçek kapasitene ulaşabilmiş değilsin. Her yazında bir çözüm önerisi sunmadığından, konunun ucu açık kaldığından insan ister istemez sorguluyor, sekmeyi kapatınca konu beynimde kapanmıyor ve bu çok iyi. Ama bu çözüm önerisi bulma aşamasında bize yol gösteren bir altyapımız yok.

    Yani senden istediğim şu, "neoliberal politikalar" ı yazıya serpiştirip geçmek yerine bize güçlü kaleminle ekonomi konusunda bir insight kazandır. Yastık altı yatırımcılarından bilinçli vatandaşlar türet.

    uzun lafın kısası, karanlığa küfretmek yerine mum yakmak için altyapı inşa ettirsen okuyucularına, daha şeker olmaz mı?

    YanıtlaSil

  79. şimdi bi tayyipçi olarak düşüncelerimi yazayım.

    0 Türksat ele geçirilmeye çalışıldı başarılamadı.
    1 trt çalışanları başka yerden de tweet atabilir
    2 Tr de hiç bir uçak Cb ve BB uçaklarını vuramaz sisteme dost uçak olarak geçmiştir çünkü.
    3 miting meydanında bomba patlatanın tayyip olduğuna inanıyorsun yani?
    4 erdoğan işidi desteklediğine inanıyorsun?
    5 yalnız erdoğan değil sağ medyada bir darbe bekliyordu ama ne zamandı bu? http://www.star.com.tr/mobil/mobildetay.asp?Newsid=1093083
    6 gezide emniyet şube müdürü olan ve atılan Mithat Aynacı tank içinden çıkıyor. http://www.haberturk.com/gundem/haber/1267699-emniyet-muduru-mithat-aynaci-askeri-kamuflajla-tank-icinde-yakalandi


    Son cümlelerine doğru dediğin gibi Küreselciler bu ülkede şakirtleri, kürtleri ve radikal solcuları parmaklarında oynattılar.Bunu akp için yaptılar zamanında yapmışlardır artık yapamıyorlar.

    Şimdi Bunu yapamadıkları için mit ve oslo olayının sızdırılması sonra gezi ve sonra 17-21 aralık ile tayyibi indirmeye çalıştılar.Şimdi küreselciler başkanlık istiyorduysa bunları niye yaptılar?
    Burada mantıksızlık ve anti tayyipçilik sendromun var.

    Operasyonlar tutmayınca devreye seçim beyaz gül Seloyu soktular.Bütün medyada özellikle soşyal medyada sempati oluşturdular ve cb seçimlerinde yüzde 10u gördüler.

    amaç 3 lü koalisyon olarak 2015 seçimlerine gitmekti ilk seçimde bunu başardılar.

    Mhp'le bile koalisyonu destekleriz dediler.
    http://www.internethaber.com/sirri-sureyya-onder-gonlundeki-koalisyonu-acikladi-793595h.htm

    Burda taraflara verilen ganimetler şuydu.
    mhp-chp-hdp koalisyonunda

    1 pkk tr'yi terketecek mhpye verilen
    2 haşhaşilere sizinkiler kurtulacak
    3 chpye tayyip gidecek ve rejim değişmeyecek
    4 kürtlere suriye kuzeyinde bir kürt devleti sizindir.

    4.yü uygulamayı da önceden başlatmışlar rojava aslanları diye yabancı askerler kürtlere destek için suriye kuzeyine akın etmişti.sayfaları var.

    ne zamanki erken seçim kararı alındı gün geçmedi surda kobani grubu havaya uçuruldu ve ateşkes neredeyse bitti.

    bu arada muhalif medya şakirtler ve kemalistler akp işidci propagandasını dünya çapına yaymıştı.

    hükümet ve mit ise işidle papaz olmamak için türbeyi taşıdılar.
    sızdıran ve kıyamet koparan ses kaydında füze atma olayıda bu türbenin taşınması için bir bahaneydi.

    ardından tsk hem işid hem pkkya aynı anda f16larla vurdu sonrası kaos terör. yine küreselciler thinkthankler

    tayyibin hataları vardır ama ülkesi için çalıştığı konusunda kuşkum yok.

    bi de 15 temmuz kudusün fethi tarihi dipnotunda ekleyeyim.

    şu https://twitter.com/abdullahciftcib stratejisti takip etmeni tavsiye ederim crf konusunda biraz daha bilgilenirsin.

    https://pbs.twimg.com/media/CnbnCpoXYAAWPHj.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arap sen düşünme, bokunu çıkartıyorsun :D

      Sil
  80. Şöyle bir fikrim var yazınız hakkında. Dünyayı yöneten psikopat ve ruh hastası küresel çete dediğiniz s.indirik oluşum "sizi biz yönetiyoruz ve aslında dünyadaki en buyku güç biziz" demeye başladılar. Doğrudur veya yanlıştır bilemem ama gerçekse ezik bir ruh hali içindeler. Ve toplumları moral olarak çökertme gayreti içindeler. Ve kendi çöküntü lerini dünyaya musallat olmuş yaralı bir yaratıgın ölmeden önce tutunmak için herşeyi devirmesi gibi bir şey yaşıyorlar. Eğer gerçekse benim tanım bu. İnsanlık bu küreselleşme belasindan elbette kurtulacak. Çünkü tarih her medeniyetin her iktidarın bir gün yok olmasına şahitlik yapmıştır. Bir gün göreceğiz güneş doğacak. Belki de doğdu bile. Herşey karanlık görünüyor ama bilirsiniz bazen güneş insanın gözünü alır ve hiç birşey görünmez olur. Şimdi onu yaşıyoruz bence!

    YanıtlaSil
  81. Çok eksik parça var. Farklı ve kendi içerisinde tutarlı olduğu için ilgi çekici ancak ekstra bilgiler bilenler için pek gerçekçi değil. Öncelikle rusların tutumuna dair bir veriyi denkleme dahil etmemişsin. Rus medyasinda uçağı düşürenin darbeciler olabileceğine dair şeyler yazılmış, akp destekçisi bir tavır bu. Başkanlık adina yapilan harici bir girişim neden rusların rte ile yanaşmasına sebep olsun? Burada şu durum ortaya çıkıyor: illuminati ya da her ne sikimse, bu tarz butunluk arzeden tek bir hukumdar oldugunu sanmak yaniltici. En tepede de bir guc savaşı soz konusu. Israil ve abd arasindaki fikir ayriliklari tarihte gorulmemis derecede ayyuka cikti son birkac yildir. Bu konuya hic degindin mi mesela bilmiyorum. Abd ile yakinlasmaya baslayan iran'dan rahatsiz olmaya baslayan rusya'nin tayyiple hemen barismayi kabul etmesi, abd ile arasi limonilesen ve net sekildr iran karsiti olan israil'in de bu birliktelige rte ile barisarak dolayli yoldan onay vermesi gibi durumlar soz konusu. Konu dagilmasin, ozetle mesele zirveyi tek bir olusumun sahiplenmedigi.

    Denkleme dahil edilmeyen durumlardan birisi de dogu perincek tayfasi ve orduda şu an rte ile ittifak halindeki nato ve abd karsiti ciddi oluşum. Yukarida kurdugum abd'nin siyasal tahakkum arzusuna karsi birlesen israil-rusya ittifakina paralel bir gelisme olarak da gorulebilir. Bu noktada akillara ab-abd ile muhabbeti iyi tutan davutoglunun tasfiyesi geliyor tabii.

    Ek olarak, butun bunlardan bagimsiz olarak fetocularin ya tutarsa edasiyla yaptiklari askeri şura tasfiyeleri oncesi bir intihar saldirisi olabilir. Bazen gercek daha basittir. Belki de abd gudumlu oluşum israil'den de siktiri yiyince son şansını denedi, olmasa da ekonomi zarar gorur en azindan, kuru kuru tasfiye olmayiz diye dusundu. Ordu kalmisti cunku geriye sadece temizlige maruz kalmayan. Bu konu ile ilgili ahmet şık'ın tweetlerini okumani oneririm.

    YanıtlaSil
  82. şu teorinde sonuna kadar gelip bağlayamaman beni çok şaşırttı. küresel çete dediğin çetenin maşasının cemaat olduğunu düşünmek çok basit olduğu için mi ihtimal vermiyosun anlamadım. söylediğin herşeye eyvallah 2 tane nokta kalmış yani sadece birleştirmen gereken.

    YanıtlaSil
  83. Bugune kadar yazdiklarinim en iyilerinden degildi belke ama tatmin edici bir anlatim vardi. Tesekkur

    YanıtlaSil
  84. Çok eksik parça var. Farklı ve kendi içerisinde tutarlı olduğu için ilgi çekici ancak ekstra bilgiler bilenler için pek gerçekçi değil. Öncelikle rusların tutumuna dair bir veriyi denkleme dahil etmemişsin. Rus medyasinda uçağı düşürenin darbeciler olabileceğine dair şeyler yazılmış, akp destekçisi bir tavır bu. Başkanlık adina yapilan harici bir girişim neden rusların rte ile yanaşmasına sebep olsun? Burada şu durum ortaya çıkıyor: illuminati ya da her ne sikimse, bu tarz butunluk arzeden tek bir hukumdar oldugunu sanmak yaniltici. En tepede de bir guc savaşı soz konusu. Israil ve abd arasindaki fikir ayriliklari tarihte gorulmemis derecede ayyuka cikti son birkac yildir. Bu konuya hic degindin mi mesela bilmiyorum. Abd ile yakinlasmaya baslayan iran'dan rahatsiz olmaya baslayan rusya'nin tayyiple hemen barismayi kabul etmesi, abd ile arasi limonilesen ve net sekildr iran karsiti olan israil'in de bu birliktelige rte ile barisarak dolayli yoldan onay vermesi gibi durumlar soz konusu. Konu dagilmasin, ozetle mesele zirveyi tek bir olusumun sahiplenmedigi.

    Denkleme dahil edilmeyen durumlardan birisi de dogu perincek tayfasi ve orduda şu an rte ile ittifak halindeki nato ve abd karsiti ciddi oluşum. Yukarida kurdugum abd'nin siyasal tahakkum arzusuna karsi birlesen israil-rusya ittifakina paralel bir gelisme olarak da gorulebilir. Bu noktada akillara ab-abd ile muhabbeti iyi tutan davutoglunun tasfiyesi geliyor tabii.

    Ek olarak, butun bunlardan bagimsiz olarak fetocularin ya tutarsa edasiyla yaptiklari askeri şura tasfiyeleri oncesi bir intihar saldirisi olabilir. Bazen gercek daha basittir. Belki de abd gudumlu oluşum israil'den de siktiri yiyince son şansını denedi, olmasa da ekonomi zarar gorur en azindan, kuru kuru tasfiye olmayiz diye dusundu. Ordu kalmisti cunku geriye sadece temizlige maruz kalmayan. Bu konu ile ilgili ahmet şık'ın tweetlerini okumani oneririm.

    YanıtlaSil
  85. Çözüm önerisi getirmeyen herkes problemin bir parçasıdır. Bu konuda önerileriniz var mı? Varsa öģrenmek isteriz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  86. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  87. Bu arada deminki yazdiklarima ilave olarak, rte'nin ucagi olayinda mit'in sasirtma taktikleri oldugu ve rtenin o ucakta olmadigi söyleniyor bazi yerlerde. Farkli sekilde gelmis.

    YanıtlaSil
  88. Eline diline sağlık kardeş

    YanıtlaSil
  89. Sözde darbe girişiminin başladığı saat ve Başbakan Binali Yıldırım in bu bir kalkismadir küçük bir grup tarafından yapılmıştır dediği saat arasında kaç dakika fark var bilen varsa lutfen yazabilir mi

    YanıtlaSil
  90. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  91. Sözde darbe girişiminin başladığı saat ve Başbakan Binali Yıldırım in bu bir kalkismadir küçük bir grup tarafından yapılmıştır dediği saat arasında kaç dakika fark var bilen varsa lutfen yazabilir mi

    YanıtlaSil
  92. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. ya inanamıyorum böyle bir yazı iki gündür sabahlara kadar araştırmalar yaptım,her habere ağladım,hep birilerini suçlayanlara anlatmaya çalıştım ama anlatamadım o kadar araştırmalarımı kafamda oturtamadım yerleştiremedim fakat bu yazı....karışık düşüncelerimin tercümanı bu kadar harfi harfine katıldığım bir yazı çok mükemmel çok doğru tespitler benim gibi düşünen insanlar...teşekkürler ellerinize düşüncelerinize sağlık

    YanıtlaSil
  95. Peki ülkede başkanlık sistemiyle ram BOP projesine nasıl bir katkı saglanmak isteniyor? Ayrıca daha fazla muhafazakarlastirilan halkla amaçlanan bir şeriat düşüncesi mi ? Kafamda deli sorular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle güzel bir makale yazsaniz Turkiyede başkanlık sistemi ve bunun BOP düzenine faydaları :)

      Sil
    2. Şöyle güzel bir makale yazsaniz Turkiyede başkanlık sistemi ve bunun BOP düzenine faydaları :)

      Sil
  96. Şapşal şapşal destan yazmışsın.Günler öncesinden darbe olabileceği zaten biliniyordu.
    Erdoğan haricinde sümsüğün biri yada koalisyon olsa idi şimdi Hasan Mutlucan çalıyordu televizyonlarda ...

    YanıtlaSil
  97. gazetelerde, ekşi'de, orada burada okuduğum sikko sikko yazı ve yorumlardan sonra bu iyi geldi. sağ olasın.

    YanıtlaSil
  98. anlamadığım olay bu küresel çete yeni zelanda norveç kanada avustralya gibi ülkelerle pek ilgilenmiyor galiba derdi hep bizimle tipimize mi taktı acaba

    YanıtlaSil
  99. Yine kafami actin ✌️👊 Emegine saglik

    YanıtlaSil
  100. Ya baba peki bu çetenin olayı ne derdi ne? Ne istiyor bunlar ? Amaç ne yani ? Ekonomik mi? Yoksa ulvi mi? Kim bu görünmez kötüler?

    YanıtlaSil
  101. Söz konusu makalede, abd ile saat farkı 7, stratfor genel merkezi teksas ile 8 saat. yani gece 12de yayınlanan makale Türkiye saatine göre sabah 8 eder. Sabah 8de de herşey çözülmüştü. Öte yandan yapılacak Yaş toplantısından hiç bahsetmemişsin. Tek bir hedefe yönelik kısır bir çalışma olmuş. Yakalanan generallerden bir kısmı darbeci olduğu için değil, Yaş kararları öncesinde olası darbeye önlem için 16 temmuz sabah 4'te yapılması planlanan bir dizi gözaltı operasyonu bilgisini sızdırdıkları için gözaltında. Darbe olasılığı herzaman her ülkede var. olası kriz durumlarında asayişi sağlayacak, görev alacak ekipler harekat planı yapar. Darbeciler takiyye kültüründen geliyor çok iyi kamufule oldular; teknik takipler gözaltılar derken uydurdukları Balyoz davası masalıyla görevinden ettikleri komutanların yerine kuruldular. Bu yaş toplantısında kanser gibi yayılan bu ekip ömür boyu hapse tıkmaya çalıştıkları amerikan karşıtı paşaların ahıyla ömür boyu kodese girmektense intahar etmeyi seçecen tetikçilerdir.

    YanıtlaSil
  102. görünmez bir düşman yaratma çabası ya herşey açık işte radikal islam+cehalet+çakma demokrasi=felaket tıpkı akpnin herşeyi paralele yıktığı gibi bu sikkoda herşeyi görünmez çetelere yıkıyor yani fark yok

    YanıtlaSil
  103. Analizlerine hep katılmışımdır Sikkofield. Fakat, küresel gücün, birbirine dolanmış iki yılan olduğunu görmediğini gözlemliyorum hep.

    YanıtlaSil
  104. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  105. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  106. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  107. Moruk ayyuka olduğu dediğin gibi alenen belliydi ama benim anlamadığım şu hacı ;
    Bu teşebbüsü tamamen bagimsiz bi sekilde kendileri de yapmis olsa, tayyip de kurgulamis olsa ya da kuresel cete de yapmis olsa, BU TESSEBUSE DALAN ASKERLER DISINDA ORDUNUN CIDDI VE BUYUK BIR KISMINI OLUSTURAN GERI KALAN MENSUPLARI NEDEN HIC MUDAHELE ETMEDI ?

    YanıtlaSil
  108. Moruk ayyuka olduğu dediğin gibi alenen belliydi ama benim anlamadığım şu hacı ;
    Bu teşebbüsü tamamen bagimsiz bi sekilde kendileri de yapmis olsa, tayyip de kurgulamis olsa ya da kuresel cete de yapmis olsa, BU TESSEBUSE DALAN ASKERLER DISINDA ORDUNUN CIDDI VE BUYUK BIR KISMINI OLUSTURAN GERI KALAN MENSUPLARI NEDEN HIC MUDAHELE ETMEDI ?

    YanıtlaSil
  109. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  110. "Gözleri olmadığı halde her şeyi gören Birinin çabalarımı görmesidir."

    YanıtlaSil
  111. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  112. açıklama çok güzel olmuş .. aslında çoğumuzu bildigi , siyonizm gibi dış güçlerden bahsetmişsiniz ..tamamına katılmasam da emeğinize , fikrinize saygı duyarım .. anlamadıgım bir iki unsur var .. paylaşmak isterim .. 1. si ) ülkemizde çok koyu fanatizm boyutlarında bağlılıklar var .. işte tayyip erdoğan için ölürüz .. Atatürk için canımız feda vb vb ... bu tarz insanların olduğu ülkemizde , tayyip erdoğan , akp nin bile ikna edemeyeceği bir girişime , dış güçler nasıl ikna etti bu kadar insanı ( tatbikata gittiğini , saldırı nedeni ile polise desteğe gittiğini zanneden masum askerleri tamamen ayrı tutuyorum ) ? 2. si ) hatırladığım kadarı ile ; tayyip erdoğan ın bu ufak çaplı darbecik olayından daha önceden haberdar olduğunu yazmıştınız .. bununla ilgili bir tedbir mi alınmadı ( ihmal mi söz konusu ) ? ya da göz mü yumuldu sizce ? sevgiler ..

    YanıtlaSil
  113. Birebir dusuncelerini paylastigim en az bir kisinin bile olmasi icimi birazcik olsun rahatlatti...
    Derin Dunya Devleti--> Atilla Akar bu kitabtan haberi olanlarin az cok birseyler farkedebilecegi seyleri yasiyoruz.Sans eseri birileri görüpte okursa ne mutlu bana...

    YanıtlaSil
  114. Belki benimkisi biraz karamsar ve felsefi bir soru ama, bunlari anlamamiz ne ise yarar? Butun bunlari yeteri kadar kisi anlasa "Kuresel Guce" karsi duracak bir kitle ve bu kitleyi yonlendirecek bir lider var olabilir mi?
    Cogumuz bu oyuna kanip bir piyon gibi yasayip giderken, bir kacimizin "gercekten olanlari" bilerek veya tahmin ederek "bu is daha da boka saracak" diyerek yasamasi ve olan olduktan sonra "ben boyle olacagini biliyordum" demesi neye yarar?
    Yine de eline saglik, iyiki yazmissin.

    YanıtlaSil
  115. olaylardan hemen önce boğaz köprüsündeki ışıkların fransa bayrağı renklerinde yanması bununda o anda haber yapılması tesadüf gibi değil.

    YanıtlaSil
  116. tüm yazıyı okudum ve götümle gülüyorum bi insan ancak bu kadar atar tutar.
    Bu yazıyı yazan ve beğenen herkes bölücü terör örgütü sempatizanı olarak yargı önünde hesap vermelidir.

    YanıtlaSil
  117. Tesadüfen ulaştığım Yazı ve yorumlar oldukça dikkate değer hepinizin hem yazarın hemde yorumlayıcıların eline sağlık fakat küfür ve argolar bu öğretici bilgi paylaşımları içinde hoş olmamış , yazılarınızı argodan sıyrılmış yazın ki daha çok insan okuyüp bilgilensin diye bol link paylaşımı yapabilelim. teşekkürle.

    YanıtlaSil
  118. Verdiğin örnekler çok aptalca! Yok TR saati ile 3'te yayınlamışmış da! Ulan biz TR saati ile 1:00'da darbenin başarısız olacağını anlamıştık zaten! Senin dışarıya çıkmamaları için uyardığın halk sayesinde!

    Gölbaşı'nda yaşayan biri olarak diyebilirim ki dün gece burada olsaydın bu aptallıklara vakit ayırmazdın!

    Hadi dediğin gibi küresel çete bu salakları kandırdı. Peki onlara "başarısız olun ve bir kısmınız ölün, bir kısmınız da hapislerde çürüyün" diye de emir mi verdi? Bunlar da kabul mü etti?

    YanıtlaSil
  119. küresel çete sisteme yatırım yaptı bu olayla tamam. seni ilk defa okuyom dostum ilk defa görüyom herşeyde haklısın diyelim zira yazdığın şeyler ciddi bilgi birikimin olduğu sağlam araştırma içerisinde olduğunu gösteriyor yada öyle lanse etme çabası içerisindesin. Bu sorumu net bi şekilde cevaplarsan o amacına ulaşırsın Vallahi de Billahide ulaşırsın; yada uğraşılmaya değmeyecek mahlukatlar arasında kalıcam sonsuza dek sorum da şu '' Küresel güç sisteme yaptığı bu yatırımla darbe oyunu ile neyi amaçlıyor ?'' kutuplaşma arttı ama kutuplar kendi aralarında sıkı sıkıya bağlandı bu kalkışmayla bu cümleyi açmaya gerek duymadım zira idrak edebilecek bi sikkofieldsin eminim buna. Takdir de ettim seni cevabını beklicem

    YanıtlaSil
  120. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  121. son yorumlari okuymadan yaziyorumuykusuzluktan olmek uzereyim.
    darbe girisiminde olanlarin generallige kadar yukselen kisiler olduklarini dusunursek. TSK icinde bir suru merhalelerden gecmis kisiler olduklari, ayrica digerlerine kiyasla saklamak zorunda olduklari fethullahci kimliklerini de gozonune alirsak yeterince profesyonel olduklari suphe goturmez. Buna ragmen en geri zekali biri bile bi darbe yaparken nelerin oncelikli oldugunu bilir.(Bunu bu aksam bizzat test ettim , aksam barima gelen bir emekli amerikali askere sordum, onun cevabi once yonetimdekilerin pasifize edilip, haberlesmenin kontrol altina alinmasiydi) Hal boyleyken general seviyesindeki adamlar nasil kopruyu ele gecirmek icin tank gonderip trt yi basmaya calismak gibi sacma bir yerden basladilar. bence tek aciklamasi var olaylari bir asker olarak ustlendiler yani kendileri plan yapmadi. onlara verilen senaryoda oynamalari gereken rol bu kadardi. onlar geri kalan islerin baska bolumlerce yapilacagina inanarak bu ise giristiler. hatta f16 lar yakit destegiyle havada ve bomba yuklu iken tayyip in ucagi marmaristen istanbula ucuyor ve bunlar vurmuyor? f16 la bu yuklu boru degil. vurmuyor cunku o gorevin x inci ordunun falanca darbeci grubunca ifa edilecegine inaniyor. zaman ilerleyipte tek aktor olarak komik durumda ortada birakildiklarini gorunce kontrol ve organizasyonu tamamen kaybediyorlar. bunlar gercekten darbe yapacaklarina inanmis ama ihaleyi daha ust bir yerden almislar. Gölbasinda turksat uplink istasyonunu vurmak varken TRT ye gidiyorlar.
    guzelce kandirilip kullanildilar. emiri veren yer bence fethullah degildi onun bu isi yonetecek bilgi ve deneyiminin olmadigina eminim (bkz. 2005teki sahte delilleri windows 2010 fontlariyla hazirlamak) bu tabiki ortadoguda satranc oynamayi seven takimidi.
    Bir de tayyip in elinin guclendirilmesi satranc oynayanlar icin dert degildi. o aciklarini yolsuzluklarini zaaflarini en iyi bildikleri kisi. Onu en basindan beri bop taki rolu icin hazirladilar bu arada da dunyalik yapmasi icin eline butun illegal firsatlari verdiler. Tabii bunlar gerekirse sonrasinda onu yoketmek icin kullanima hazir halde tutuluyor. E tayyipin basinin uzerinde boyle bir demokles kilici varken yukardakilerin cikarlarina aykiri birsey yapamayacagi ortada. bu piyonlari feda ederken istediklerien onemli sey bence tayyibin elini guclendirmekti. yani bop icerisinde tayyibin rolunun en onemli bolumune gelindi. neymis gorecegiz. tabii hepsi bir komplo teorisi. ama insan dusunmeden edemiyor. yazinin sonraki bolumlerini artik yarin okurum. imla hatalarinin ve almanca klavyenin azizligini affedin.

    YanıtlaSil
  122. gerçekten hayran oldum yazına kardeşim ve üzerinde düşününce araştırıncada gerçekliğine tamamen inandım. çok cahil insanlarız gercekten ve inşallah benim gibi herkes gerçekleri en kısa zamanda görür anlar...

    YanıtlaSil
  123. gerçekten hayran oldum yazına kardeşim ve üzerinde düşününce araştırıncada gerçekliğine tamamen inandım. çok cahil insanlarız gercekten ve inşallah benim gibi herkes gerçekleri en kısa zamanda görür anlar...

    YanıtlaSil
  124. Yazılarını hep takib ettim. Sağlığına dikat et Cemre.

    YanıtlaSil
  125. Sikko,

    https://eksisozluk.com/entry/61775289

    analizin biraz daha ileri hali.

    YanıtlaSil
  126. Bunlara karşı en iyi çözüm ureten rahmetli erbakandı d8 leri kurmak istedi ama olmadi.bu ülkede ve dunyada milli görüş zihniyti hakim olmadan huzur bulmasi mümkün degil.

    YanıtlaSil
  127. Bunlara karşı en iyi çözüm ureten rahmetli erbakandı d8 leri kurmak istedi ama olmadi.bu ülkede ve dunyada milli görüş zihniyti hakim olmadan huzur bulmasi mümkün degil.

    YanıtlaSil
  128. Bunlara karşı en iyi çözüm ureten rahmetli erbakandı d8 leri kurmak istedi ama olmadi.bu ülkede ve dunyada milli görüş zihniyti hakim olmadan huzur bulmasi mümkün degil.

    YanıtlaSil
  129. Yazıda yanlış bilgi olan tek şey condolezza rice'in söylediği iddia edilen sözler. 2003 yilindaki Ilgili makalede 22 ülke diye başlayan cümlede sinirlarin değiştirilmesinden söz etmez. Türkçe sitelerde hep böyle yazıyor ama aslı ülkeleri dönüştürmektir (transform). Sınır değiştirmek çok iddialı bir şey. Yazının tamamına icin Bkz https://www.washingtonpost.com/archive/opinions/2003/08/07/transforming-the-middle-east/2a267aac-4136-45ad-972f-106ac91e5acd/

    YanıtlaSil
  130. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  131. Bende bir tiyatro döndüğünü olay olduktan bir saat sonra bu kanıya vardım fakat aklımı karıştıran akp yapmış olsa bile oyunda bazı çelişkili yerler vardı ve kafamda onları sonlandırmıyordum bende yazını bekliyordum aklımdaki çelişkilere cevap bulmak için her ne olursa olsun büyük bir oyun döndü ama bu umrumda değil umrumda olan bu milletin cehaleti darbe yaptığına inanıp askerini öldürmesi ve bununla övünmesi bence küresel güce bile gerek yok zaten biz kendimiziçok kolay bitirebilirmişiz bu çakma darbeyle bunu görmüş olduk

    YanıtlaSil
  132. Hepsini dis gucler yapti yazsaymissin keske kisaca. Akliselim halimle bosuna okudum. Universiteyi dis gucler ve komplo teorileri bolumunde mi bitirdin? Her seyi dis guclere baglamak Orta Dogu'nun aliskanligidir,alistik size.

    YanıtlaSil
  133. Hepsini dis gucler yapti yazsaymissin keske kisaca. Akliselim halimle bosuna okudum. Universiteyi dis gucler ve komplo teorileri bolumunde mi bitirdin? Her seyi dis guclere baglamak Orta Dogu'nun aliskanligidir,alistik size.

    YanıtlaSil
  134. Yazınıza inanmayanlar için, Davit İcke '' insan oğlu ayağa kalk'' isimli kitabı okuyabilirler.

    YanıtlaSil
  135. Bu küresel güçün ortağı kim. Bop projesi eş başkanı kim. Küresel güçler deyip birilerini aklamak ne iyi. Bu işin içinde doğrudan dolaylı tayyip erdoğan ın parmağı vardır. Ergenekom bunun ön hazırlığı olmuş ayıklama ayarlama yapılmış şimdide büyük oyun oynamamış ve işler rayına oturmuştur.

    Darbe fatihi reis ünvanı almış biri ile siyasi ortamda kimse karşı karşıya gelemez artık.
    Tv de telefondan konuşuyor tebessüm ediyor bitirelim de işlerimiz var. Ne işler var evrak imhası arkamda birşey kalmasın da olurda burayı basarlar gizli şeyleri ortaya çıkarırlar.

    O küresel güçlerin işi bitti mi ya panama belgesi mi olur ya başka belge mi bilinmez bu işlerin iç yüzü çıkar

    YanıtlaSil
  136. Bir soru sormak istiyorum cok guzel yazmissiniz sikilmadan bir nefeste okudum desem yeridir suanda egitim amacli amerikadayim ve bundan once lise yillarimda fetullah dersanesindeydim ve ona cok yakindim onemli yerlere gelecekken hatta onlara gore ev abiligi imamlik bolge abiliginden onemli yer sonra askere subay olarak girmek olsun ve daha neler neler her neyse .. bir zaman sonra erdoganla tartismalarindan dolayı erdogani cook sevmemden dolayi biraktim abilik islerini dun isedarbe haberini aldigimda sinirden agladim neredeyse kus olup ucul erdogani korumak geldi icimden amaaaaaa bugun fotoraflar kim kar da kim zararda bu olay kimin isine yarar halkimizin cahilligi butun hepsini ust uste koydum sizin yazinizdan feyz aldim daha dogrusu dusuncelerimle en yakin yazi simdi gelelim soruma (cevabini tahmin ediyorum ama) sizce baskanlik gelirse ne olur nasil bop projesine katkida bulunulur ve erdogan simdi var 5-10 yil sonra yok sonra gelen adamlara mi guveniyor o zaman mi harekete gececekler yoksa suanda hareket etmisler erdogan da bunlarin piyonu mu cunku darbe olsaydi gercekten istenseydi olunurdu benim bu yorumumu daha dogrusu sorumu yanitlarsaniz sevinirim.Tesekkur ederim.
    NOT (imla hatalarim icin kusura bakmayin telefondan baglaniyorum)

    YanıtlaSil
  137. Senin yüzünden her boka sembolik anlam yüklemeye başladım sikko, mesela TBMM'nin bombalanması(?) ama bi tane siyasinin burnunun kanamaması, artık meclisin hükmü kalmadı mesajıydı. Boğaz köprülerinin tanklarla kesilmesi, geçmeye çalışanların üzerine ateş açılması, ülkeye giriş-çıkışların yasaklanacağı -K.Kore misali- mesajıydı. IŞİD'çi görünümlülerin asker kafası kesmeleri şeriatın geleceği mesajıydı, çünkü hep TSK laikliğin en büyük sigortası olarak görülür, bak kafasını kopartıyoruz demek için.

    YanıtlaSil
  138. "Peki nedir bu amaç? "Bilmiyorum" lafını bir acizlik olarak zanneden insanlarla dolu bir toplumda yaşamamıza rağmen "bilmiyorum" diyorum, fakat akla gelen ilk tahmin elbette başkanlık sistemi."

    Amaç 2002'de AKP'nin karşına çıkan alternatifleri birer birer yok ederek zaten belli olmuştur. YDH'nin oluşumunun etkisizleştirilmesi. Saadet Partisi operasyonları, sonrasında kurulan Has Parti'nin önce bölünmesi sonra sağın geleceği olarak görünen liderinin AKP içinde etkisizleştirilmesi. DP liderinin de AKP'ye dahil olması. BBP liderinin sağda alternatif olacağı sırada helikopter kazasında ölmesi. MHP'nin donusecegi alternatif sağ hamlesine sürekli taş konulması...

    Haziran seçimlerinde alaşağı edilebilecekken Kasım seçimlerine AKP' nin tek parti olabilecek ortamı bulmasının sağlanması.

    Küresel güçler Türkiye'de demokrasi falan olsun istemiyor. AKP ve Erdoğanınn tek adamlığı tam da istenilen Türkiye imajıdir Batı merkezli bu gücün. Bu şekilde aynı Kaddafi' li Libya, Saddam' lı Irak, Esad' lı Suriye, Mübarek' li Mısır gibi Erdoğan' lı Türkiye de "demokrasi getirilecek ulkeler' sınıfına dahil edilip müdahale edilecek. Demokrasiden uzak faşist ve dinci terörü destekleyen bir ülkeye müdahale edilmesine batı toplumu ses çıkarmayacaktır. Bunu bilen küresel güçler Turkiye' nin 80 milyon nüfuslu demokratik bir ulke olup Batı medeniyetine dahil olması yerine aynı 1. Dünya Savaşı'nda yenilip boluşturebilmek icin ' karşı' tarafa gecmesi sağlanacaktır.

    Kisaca faşist bir yonetimden koparilacak ve ozgur Kürdistanı olusturacak bir hareket, sonrasında demokrasi getirmek icin her yerine müdahale edilecek bir Türkiye icin AKP' nin güçlü bir şekilde tek parti olması, Erdoğan' ın diktatörlüğü olmazsa olmaz bir elzemdir.

    YanıtlaSil
  139. Yalnız değilsin, bizler bir restoranda manzarayı en iyi gören yere oturmak için gerekirse masanın boşalmasını bekliyoruz.Garsonların tavsiyesini beğenmediğimiz için. Özel bir sorum olacak ümit1 i tanıyor musun?

    YanıtlaSil
  140. Senaristligin çok güçlü sinema filmi çeksen kapalı gişe oynarsin!
    Şimdi okadar ugrasmisin emek vermissin lakin kaynak olarak söylediğin hersey bir olasılık ve şahsi fikrin darbe girişimi saat 10 da yapılma sebebi hava Kuvvetleri komutanlarindan 1 tanesinin kızının ist düğünü olmasi ve üst düzey ların davetli olmasi bu saati darbe için lezzetli bir hale getirdi.devam ediyorum Türksat vuruldu yayın için yedek aglar devreye girdi trt de bildiri okunurken internet sitesinden darbe bir grup asker tarafından yapıldı yazması gayet normal evinden veya başka bir yerden admin girişi yapması yeterli daha buna benzer birçok olayerinde var ama herkezin kendi külli iradesi var ve malesef seninde AKP bu ülkeye verdiği en büyük hizmeti darbeye karşı bağışıklık sistemi kazandirmasi olsun dünyanın başka hiç bir yerinde darbeye darbeyle karşılık verilmemiştir. Eğer Türk isen gurur duy yoksa boş işler ile uğraşma. Yoksa Ahirette hesap ağır.

    YanıtlaSil
  141. Tahminlerin sadece suyu bulandırmaya amaçlı... Çok fazla bilim kurgu filmi izliyorsun sanırım. Yani senin açıklamalarını okuyunca her şey oyun ve tiyatro şaşırtıyorsun. Başta her ne kadar değil desende maalesef ki öyle. Tayyip ve devlet düşmanlığı sana bunları yazdırmış vesselam tahminlerinide zaten inanmaya hazır olan bir koyun sürüsü var.

    YanıtlaSil
  142. Tahminlerin sadece suyu bulandırmaya amaçlı... Çok fazla bilim kurgu filmi izliyorsun sanırım. Yani senin açıklamalarını okuyunca her şey oyun ve tiyatro şaşırtıyorsun. Başta her ne kadar değil desende maalesef ki öyle. Tayyip ve devlet düşmanlığı sana bunları yazdırmış vesselam tahminlerinide zaten inanmaya hazır olan bir koyun sürüsü var.

    YanıtlaSil

Bu blog'a yapılan her yorum, o yorumun sahibini bağlar. Ayrıca makaram sarı bağlar.

3. şahsa hakaret olmadığı müddetçe asla yorum silmem. "Bu yorum yazar tarafından silindi" ibaresi, eğer o yorumu yazan kişi kendi yorumunu sildiyse çıkar.